Medici din toată lumea se vor întâlni la Iaşi în cadrul unei conferinţe despre infecţii neonatal
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 07.03.2021

Medici din toată lumea se vor întâlni la Iaşi în cadrul unei conferinţe despre infecţii neonatal

GALERIE
infectii neonatale
  • infectii neonatale
- +

În perioada următoare, Iaşul va găzdui a XIX-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Neonatologie cu participare internaţională, care anul acesta va avea ca temă „Infecţiile neonatale“. Evenimentul va avea loc în perioada 21-23 septembrie 2017 la Palatul Culturii, iar până pe data de 7 septembrie este deschisă sesiunea de în­scri­eri. Invitaţii vor fi lectori din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, dar şi din alte ţări din Europa, precum şi preşedintele Uniunii Europene a Societăţilor Neonatale şi Perinatale, Manuel Sanchez Luna.

 „Tema conferinţei este una de mare actualitate prin faptul că infecţiile neonatale creează morbiditate şi mortalitate neonatală crescută mai ales la prematurul mic şi foarte mic. Lucrările prezentate vor aborda atât infecţiile materno-fetale transmise de la mamă la nou-născut, fie în timpul sarcinii, fie la naştere, cât şi infecţiile asociate îngrijirilor medicale, adică cele no­so­comiale care generează probleme de malpraxis. Am dori ca, la sfârşitul acestei conferinţe, prin concluziile pe care le vom trage, să reuşim în anii următori să dezvoltăm ghiduri şi protocoale care vor duce la scăderea incidenţei atât materno-fetale cât şi legate de îngrijirile din terapia intensivă neonatală“, a precizat prof. dr. Maria Stamatin (foto), preşedintele Confe­rin­ţei Naţionale de Neonatolo­gie din acest an.

Rata infecţiilor legate de îngrijirile în terapie intensivă neonatală în ţările dezvoltate ajunge la 15%, în timp ce în ţările în curs de dezvoltare, poate să fie între 40% şi 60%. La nivelul Maternităţii „Cuza Vodă“, rata de infecţii la nivelul Cen­trului de Terapie Intensivă Neonatală este sub 4%, o frecvenţă mai mare având infecţiile materno-fetale, din cauza faptului că sarcina nu este investigată de către mame. Tot în cadrul conferinţei va fi un simpozion pentru asistentele medicale care se va centra pe rolul asistentei în prevenirea retinopatiei de prematuritate, adică a orbirii la prematurul sub 34 de săptămâni, simpozion care va fi susţinut de lectori din Scoţia şi Marea Britanie. Pe data de 21 septembrie, vor fi organizate şi două cursuri, unul referitor la infecţiile asociate asisten­ţei medicale, susţinut de prof.dr. Doina Azoicăi, iar celălalt curs poartă numele de „Neonatal neurodevelopmental care“, care va fi susţinut de lectori din Croaţia şi Germania. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.