Medici din toată lumea se vor întâlni la Iaşi în cadrul unei conferinţe despre infecţii neonatal
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 05.12.2021

Medici din toată lumea se vor întâlni la Iaşi în cadrul unei conferinţe despre infecţii neonatal

GALERIE
infectii neonatale
  • infectii neonatale
- +

În perioada următoare, Iaşul va găzdui a XIX-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Neonatologie cu participare internaţională, care anul acesta va avea ca temă „Infecţiile neonatale“. Evenimentul va avea loc în perioada 21-23 septembrie 2017 la Palatul Culturii, iar până pe data de 7 septembrie este deschisă sesiunea de în­scri­eri. Invitaţii vor fi lectori din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, dar şi din alte ţări din Europa, precum şi preşedintele Uniunii Europene a Societăţilor Neonatale şi Perinatale, Manuel Sanchez Luna.

 „Tema conferinţei este una de mare actualitate prin faptul că infecţiile neonatale creează morbiditate şi mortalitate neonatală crescută mai ales la prematurul mic şi foarte mic. Lucrările prezentate vor aborda atât infecţiile materno-fetale transmise de la mamă la nou-născut, fie în timpul sarcinii, fie la naştere, cât şi infecţiile asociate îngrijirilor medicale, adică cele no­so­comiale care generează probleme de malpraxis. Am dori ca, la sfârşitul acestei conferinţe, prin concluziile pe care le vom trage, să reuşim în anii următori să dezvoltăm ghiduri şi protocoale care vor duce la scăderea incidenţei atât materno-fetale cât şi legate de îngrijirile din terapia intensivă neonatală“, a precizat prof. dr. Maria Stamatin (foto), preşedintele Confe­rin­ţei Naţionale de Neonatolo­gie din acest an.

Rata infecţiilor legate de îngrijirile în terapie intensivă neonatală în ţările dezvoltate ajunge la 15%, în timp ce în ţările în curs de dezvoltare, poate să fie între 40% şi 60%. La nivelul Maternităţii „Cuza Vodă“, rata de infecţii la nivelul Cen­trului de Terapie Intensivă Neonatală este sub 4%, o frecvenţă mai mare având infecţiile materno-fetale, din cauza faptului că sarcina nu este investigată de către mame. Tot în cadrul conferinţei va fi un simpozion pentru asistentele medicale care se va centra pe rolul asistentei în prevenirea retinopatiei de prematuritate, adică a orbirii la prematurul sub 34 de săptămâni, simpozion care va fi susţinut de lectori din Scoţia şi Marea Britanie. Pe data de 21 septembrie, vor fi organizate şi două cursuri, unul referitor la infecţiile asociate asisten­ţei medicale, susţinut de prof.dr. Doina Azoicăi, iar celălalt curs poartă numele de „Neonatal neurodevelopmental care“, care va fi susţinut de lectori din Croaţia şi Germania. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ar fi prea frumos

Nicolae GRECU

Ar fi prea frumos

În noul format al Cupei Davis, extrem de ofertant, echipa României are o mică şansă de a participa la masa bogaţilor.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Autorul continuă seria distincţiilor între editarea ştiinţifică a textelor vechi şi diortosirea periodică a cărţilor întrebuinţate în serviciul liturgic.

O zi cu Părintele Florescu

pr. Constantin STURZU

O zi cu Părintele Florescu

Un eveniment editorial: publicarea volumului "Lumea ca o zi de vineri. Din jurnalul unui preot misionar" (Editura Doxologia, Iaşi, 2021). Nu e puţin lucru să publici azi o carte cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi cu un cuvânt înainte entuziast al lui Andrei Pleşu, care constată că în paginile lucrării se împleteşte "cu atâta naturaleţe cateheza cu libertatea spirituală, cu surpriza (nearogantă) a interpretării, cu experienţa de viaţă şi, când e cazul, cu umorul" (p. 10). Dar, când este vorba de Părintele Ioan-Florin Florescu, pe mine - din 1997, de când l-am cunoscut - nu mă mai miră nimic. În sensul bun, curat. Precum sunt "uimirea şi cutremurul" (p. 55), cele care ne ţin vii în Biserică.

Altfel

arh. Ionel OANCEA

Altfel

Am reiterat în acest spaţiu povestea proiectelor publice de amploare pentru a releva complexitatea lor. Marele proiect de reabilitare a centrului istoric din Oradea a durat peste cincisprezece ani. Pentru ca un asemenea proiect public să aibă sorţi de izbândă este necesară punerea la punct în detaliu a mecanismelor economice, juridice şi tehnice. Ele înseamnă, între multe altele, negocieri dificile între partenerii implicaţi direct în proiect, dar şi acceptarea lui de comunitate.

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.