anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Medicii de familie din Iaşi îşi pot renova şi dota cabinetele cu peste 60.000 de euro oferiţi de Ministerul Sănătăţii

GALERIE
medici, familie, cabinete, renovare
 • medici, familie, cabinete, renovare
- +

Medicii de familie cu personalitate juridică, fie că sunt PFA, societate comercială, asocieri de cabinete etc., care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate din Iaşi, au şansa de a primi finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru a-şi dota şi renova cabinetele. 

Apelul de proiecte este estimat a fi lansat la începutul lunii iulie, momentan Ministerul Sănătăţii a lansat în transparenţă decizională un ghid care va fi folosit pentru evaluarea aplicanţilor. Conform reprezentanţilor Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, care au consultat toată documentaţia pusă la dispoziţie de minister, vor avea punctaj mare cabinetele din mediul rural şi din zona de „urban mic”, inclusiv zone marginalizate, defavorizate, care se adresează populaţiilor majoritare rrome sau unei comunităţi rrome etc. „Prin intermediul acestei investiţii vor fi sprijinite acţiuni specifice realizării de renovări şi/sau dotări pentru cabinetele medicilor de familie sau asocieri de cabinete de medici de familie.

Se pot finanţa proiecte care conţin doar componenta de renovări de spaţiu, componenta de echipamente sau ambele componente”, au precizat reprezentanţii SNMF. Astfel, la componente „echipamente” un medic de familie poate obţine maximum 222.260 de lei, echivalentul a puţin peste 45.000 de euro, iar la componenta „renovare” pot fi obţinuţi maximum 73.840 de lei, echivalentul a 15.000 de euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.