Medicii de familie solicită decontarea testelor pentru Covid
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Medicii de familie solicită decontarea testelor pentru Covid

GALERIE
test covid
 • test covid
- +

Medicii de familie cer Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) decontarea serviciului de testare pentru pacienţii cu simptome de COVID-19 care ajung la cabinetul lor. 

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) susţin că testarea pentru depistarea SARS-CoV-2 pe baza testului rapid tip antigen este momentan un serviciu oferit contra cost în cabinetele medicilor care au optat să îşi cumpere din fonduri proprii teste rapide. Ulterior, din octombrie, medicii care vaccinează contra COVID-19 au putut să solicite de la Direcţiile de Sănătate Publică şi câte 50 de teste rapide oferite gratuit de Ministerul Sănătăţii.

Specialiştii spun că testarea s-a dovedit utilă în depistarea cazurilor de COVID în special în rândul preşcolarilor şi şcolarilor, însă costul a fost suportat de medicii de familie şi de pacienţi sau părinţi.

„Pentru ca pacienţii asiguraţi să nu mai suporte din buzunarul propriu costurile testării atunci când au semne şi simptome de boală, precum şi pentru a extinde capacitatea de testare a României, solicităm CNAS includerea serviciului de testare în pachetele de servicii medicale din asistenţa medicală primară, ca serviciul adiţional decontat din fondul aferent investigaţiilor medicale paraclinice sau prin transferuri din bugetul Ministerului Sănătăţii”, au precizat medicii care fac parte din FNPMF. Tariful de decontare propus de reprezentanţii FNPMF este de 50 de lei. Acesta ar include testarea, materialele consumabile necesare, inclusiv testul şi raportarea către DSP a rezultatului.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X