anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Medicii din Iasi: “Noul tratament fără interferon vindecă 99 la sută dintre pacienții cu Hepatita C!”

GALERIE
IMG_20181108_082128
 • IMG_20181108_082128
- +

Informații foarte importante pentru pacienții cu Hepatita C din judetul Iasi s-au spus ieri, intr-o emisiune transmisă în direct de studioul teritorial TVR Iasi și intitulată “Iasi știe de Hepatita C”.

La emisiune au participat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iasi, dr. Cătălin Sfarti, șef lucrări, medic primar gastroenterolog la Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi, precum dr. Maria Ioniță, medic de familie. De asemenea, prof. dr. Anca Trifan, medic primar șef secție Gastroenterologie la Spitalul Județean Iasi, a făcut precizări în cadrul unui interviu.

Dr. Cătălin Sfarti: “Investigațiile si tratamentul fără interferon sunt complet gratuite pentru pacientul asigurat. Se observă o creștere a adresabilității in ultimele luni, si pe fondul campaniei mediatice care există, si prin faptul că s-a auzit deja că este acest tratament gratuit care poate vindeca peste 95 la sută dintre pacienții infectați, cel puțin la medici se prezintă mai mulți pacienți cu Hepatita C. În spitale, clar este o creștere în ultimele luni. În general, după tratament, virusul nu va recidiva. Este esențial ca pacienții, mai ales cei cu ciroză, sa nu se piardă din investigatii, pentru că uneori apar complicații ale bolii chiar cand virusul C este vindecat, dar pacientul a dus boala foarte departe.”

Prof. Dr. Carmen Dorobăț: “Într-adevăr, Hepatita C se transmite prin sânge, dar nu se mai transmite acum prin transfuzii de sânge, atenție la manevrele de piercing si tatuaj si nu numai, atenție si la manichiură – pedichiură, si la administrarea de droguri pe cale intravenoasă. Cel puțin generația tânără să aibă un semn de exclamare când este vorba despre astfel de manevre!
<<Interferon free>> înseamnă că nu mai folosim administrarea injectabilă a interferonului. Un procent de 99 la sută dintre pacienți răspund la acest tratament, iar reacțiile adverse sunt minime. Pacienții sunt foarte multumiți, vin binedispuși la doctor, iar în cele din urmă vine si răspunsul favorabil.”

Dr. Maria Ioniță: “Oamenii încep să afle despre Hepatita C, având în vedere creșterea prevalenței. Noi ne confruntăm cu astfel de pacienți, cu astfel de cazuri, si atragem atenția întregii populații, dar avem în vedere în special categoriile de risc pentru această afecțiune. Mulți dintre pacienții care au această boală ingrată nu sunt asigurați, si atunci nu beneficiază de aceste tratamente.”

Prof. Dr. Anca Trifan: “Secția de Gastroenterologie si Hepatologie, după cea de Cardiologie, în Spitalul Sf. Spiridon, are cea mai mare frecvență a mortalității. Extraordinar de mare, 4-5 la sută în fiecare trimestru. Si cea mai mare parte este cauzată de ciroză si cancer hepatocelular, provocate de hepatita C. La momentul acesta, Romania tratează probabil cei mai mulți pacienți din Europa, are protocolul cel mai generos, putem trata orice bolnav, cu toate stadiile de hepatita C.”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.