Medicii din Iasi: “Noul tratament fără interferon vindecă 99 la sută dintre pacienții cu Hepatita C!”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Medicii din Iasi: “Noul tratament fără interferon vindecă 99 la sută dintre pacienții cu Hepatita C!”

GALERIE
IMG_20181108_082128
  • IMG_20181108_082128
- +

Informații foarte importante pentru pacienții cu Hepatita C din judetul Iasi s-au spus ieri, intr-o emisiune transmisă în direct de studioul teritorial TVR Iasi și intitulată “Iasi știe de Hepatita C”.

La emisiune au participat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iasi, dr. Cătălin Sfarti, șef lucrări, medic primar gastroenterolog la Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi, precum dr. Maria Ioniță, medic de familie. De asemenea, prof. dr. Anca Trifan, medic primar șef secție Gastroenterologie la Spitalul Județean Iasi, a făcut precizări în cadrul unui interviu.

Dr. Cătălin Sfarti: “Investigațiile si tratamentul fără interferon sunt complet gratuite pentru pacientul asigurat. Se observă o creștere a adresabilității in ultimele luni, si pe fondul campaniei mediatice care există, si prin faptul că s-a auzit deja că este acest tratament gratuit care poate vindeca peste 95 la sută dintre pacienții infectați, cel puțin la medici se prezintă mai mulți pacienți cu Hepatita C. În spitale, clar este o creștere în ultimele luni. În general, după tratament, virusul nu va recidiva. Este esențial ca pacienții, mai ales cei cu ciroză, sa nu se piardă din investigatii, pentru că uneori apar complicații ale bolii chiar cand virusul C este vindecat, dar pacientul a dus boala foarte departe.”

Prof. Dr. Carmen Dorobăț: “Într-adevăr, Hepatita C se transmite prin sânge, dar nu se mai transmite acum prin transfuzii de sânge, atenție la manevrele de piercing si tatuaj si nu numai, atenție si la manichiură – pedichiură, si la administrarea de droguri pe cale intravenoasă. Cel puțin generația tânără să aibă un semn de exclamare când este vorba despre astfel de manevre!
<<Interferon free>> înseamnă că nu mai folosim administrarea injectabilă a interferonului. Un procent de 99 la sută dintre pacienți răspund la acest tratament, iar reacțiile adverse sunt minime. Pacienții sunt foarte multumiți, vin binedispuși la doctor, iar în cele din urmă vine si răspunsul favorabil.”

Dr. Maria Ioniță: “Oamenii încep să afle despre Hepatita C, având în vedere creșterea prevalenței. Noi ne confruntăm cu astfel de pacienți, cu astfel de cazuri, si atragem atenția întregii populații, dar avem în vedere în special categoriile de risc pentru această afecțiune. Mulți dintre pacienții care au această boală ingrată nu sunt asigurați, si atunci nu beneficiază de aceste tratamente.”

Prof. Dr. Anca Trifan: “Secția de Gastroenterologie si Hepatologie, după cea de Cardiologie, în Spitalul Sf. Spiridon, are cea mai mare frecvență a mortalității. Extraordinar de mare, 4-5 la sută în fiecare trimestru. Si cea mai mare parte este cauzată de ciroză si cancer hepatocelular, provocate de hepatita C. La momentul acesta, Romania tratează probabil cei mai mulți pacienți din Europa, are protocolul cel mai generos, putem trata orice bolnav, cu toate stadiile de hepatita C.”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Amintiri

Cătălin ONOFREI

Amintiri

Ultimele zile ale comunismului.

Filmuletul zilei

opinii

Românitate absolută

Codrin Liviu CUȚITARU

Românitate absolută

Nu se mai putea sta în incinta clocotitoare! În frunte cu rectorul şi cu drapelul naţional, intonând, marţial, cântecul „Noi suntem români”, participanţii, încolonaţi militar, au ieşit vehement pe coridoare şi ulterior în stradă...

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

Bogdan ILIESCU

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

„It is the long history of humankind (and animal kind, too) that those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed.”/ „Este învăţătura istoriei îndelungate a omului (şi a animalelor, de asemenea) că cei care au învăţat să colaboreze şi să improvizeze cel mai eficient au triumfat.” - Charles Darwin

pulspulspuls

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Fiţi atenţi aicea, stimaţi telespectatori, cam cum se pune problema şi şmenul între conţilierii partidoiului ieşean, când e vorba de votat au ba în calitate de vice al premarelui pe omul buhaiului şantajist Ghihocel, cel pus pe liste de dipotatul deştept Grămadă în urma unui şantaj, aşa cum se aude prin piaţă la Alexandru, ba chiar şi pe la Nicolina (unii zic chiar că şi pe la piaţa de cornute de la Podu Iloaiei, lunea dimineaţă)! 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.