anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Medicina îmbinată cu arta: ce expoziţii inedite şi lansări de carte vor fi de Zilele UMF

GALERIE
ZUMF_feat
 • ZUMF_feat
- +

Cu ocazia Zilelor UMF Iaşi, derulate în perioada 7 – 9 decembrie, care au drept cap de afiş conferinţa susţinută de ziaristul Cristian Tudor Popescu, au şi o importantă componentă artistică.

Astfel, în mod concret, astfel de evenimente se vor derula la Centrul Cultural „I.I. Mironescu”, şi vor consta în expoziţii, dar şi prezentări de carte.

În mod concret, de luni, 5 decembrie, vor începe la Muzeul de Istorie a Medicinei trei expoziţii: una de grafică a studentei Alexandra Posmoşanu, de la Medicină Generală, o expoziţie de portrete colorizate cu Grigore T. Popa, executate de un artist stabilit în Germania – Daniel Grigorciuc, dar şi o expoziţie cu colecţia de carte Grigore T. Popa.

Tot luni, 5 decembrie 2022, de la ora 13.00, în sala de conferinţe „E. Grigorescu”, va avea loc un eveniment în limba engleză, realizat în colaborare cu Facultatea de Arte Vizuale şi Design de la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” şi cu Facultatea de Litere, specializarea „Studii Culturale. Studii americane”.

„Prima parte este dedicată expunerii unui proiect spectaculos: roman grafic despre viaţa lui Grigore T. Popa, pe care îl va realiza Maria Dobrincu, artist vizual. Coordonatori: dr. Richard Constantinescu, director Centrului Cultural I. I. Mironescu, şi prof.dr. Cristian Ungureanu, prorector al UNAGE. În cea de a doua parte, studenţi ai Facultăţii de Litere, specializarea Studii americane, sub coordonarea prof.dr. Dana Bădulescu, vor susţine prezentarea: «Grigore T. Popa. Întâlnirea cu semenul american»”, au transmis cei de la UMF Iaşi.

Totodată, marţi, 6 decembrie 2022, de la ora 14.00, la muzeul Centrului Cultural „I. I. Mironescu”, se deschide expoziţia documentară de carte şi presă „Dr. Ştefan Possa”, iar miercuri, 7 decembrie 2022, la ora 10.00, va avea loc inaugurarea Salonului de Artă „Dr. Ştefan Possa”. Acesta este un fost profesor de medicină şi arte, autor de studii medicale, dar şi al unui foarte cunoscut manual de anatomie artistică. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.