anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.10.2020

Medicina sunetului: cum folosim sunetele pentru sănătate

GALERIE
sunet
  • sunet
- +

Sunetele ne influenţează de la naştere şi până la moarte. Abilitatea de a rearanja structura moleculară. Instrumentul cel mai puternic de vindecare şi transformare este vocea umană. Efect liniştitor cu un „ocean“ de sunete. Călătoria sunetului prin apă este de cinci ori mai eficientă decât prin aer.

Fără nici un dubiu sunetul înseamnă mult mai mult decât putem percepe noi. Dicţionarele definesc sunetul ca „o senzaţie produsă de stimularea organului auz prin vibraţii transmise prin aer sau alt mediu“. În acest articol nu vom defini în alt mod sunetul, ci vom încerca să cunoaştem mai mult rolul pe care îl au sunetele în viaţa noastră. Chiar dacă sunetele nu sunt toate naturale pentru noi, ele ne influenţează de la naştere şi până la moarte.

Psihologia ne informează că urechea este primul organ care s-a format în corpul uman, în pântecul mamei, şi din această cauză copilul stabileşte o legătură acustică cu mama înainte cu câteva luni de a se naşte. Dezvoltarea acestui organ şi percepţia unidimensională a sunetului de către creierul uman este un subiect care ocupă multe cercetări. Însă trebuie să nu uităm că sunetul este un fenomen enigmatic şi evaziv decât ar putea să creadă mulţi dintre cercetătorii din domeniu.

Pentru articolul de astăzi ne vom ocupa de modul în care sunetul poate elimina stresul şi în ce mod folosirea lui ne ajută să avem o sănătate mai bună sau să ne păstrăm starea de bine.

Sunetul schimbă structura moleculară

Jonathan Goldman, director al Asociaţiei Vindecătorilor cu Ajutorul Sunetului din India şi autorul cărţilor „Sunetele vindecătoare“ şi „Cele şapte secrete ale vindecării cu sunete“ este unul dintre pionierii cercetării cu sunete. El spune că „atunci când vorbim de vindecarea cu sunete, avem de-a face cu energia, o putere care are abilitatea de a rearanja structura moleculară“.

Unul dintre instrumentele cele mai puternice de vindecare şi transformare este vocea umană. Cântând, accentuând sunetele sau incantând mantre se accentuează la un nivel profund starea de bine a omului şi datorită acestui lucru sunetul vocii are influenţă terapeutică şi efect calmant. Mantrele sanscrite au energia bazată pe sunete care vibrează prin corp. Incantând anumite sunete sacre ale puterii şi repetându-le, putem accesa un nivel înalt de conştiinţă. Corpul uman are peste 70% apă, iar după cum se ştie apa este un excelent conductor pentru sunete şi vibraţii. Mai mult, călătoria sunetului prin apă este de cinci ori mai eficientă decât prin aer. Sunetul devine astfel o unealtă care poate realiza sau rearanja o structură moleculară şi chiar levita obiecte.

Sunetul îndepărtează stresul

Pentru mulţi oameni stresul a devenit un stil de viaţă inconştient. Când suntem stresaţi, corpurile noastre eliberează hormoni precum cortizon şi adrenalină care măresc ritmul inimii, iar respiraţia este mai adâncă şi mai rapidă. Aceşti hormoni ne fac să ne simţim anxioşi şi agitaţi. Stresul mai cauzează, pe termen lung, o serie de boli incluzând pe cele de inimă, boli digestive, presiune mare a sângelui şi insomnie. Stresul, nu numai că strică calitatea vieţii noastre, dar reduce şi abilitatea corpului de a se vindeca şi de a lupta cu bolile. Efectul liniştitor provocat de un „ocean“ de sunete crează o profundă stare de relaxare şi ajută la reducerea stresului, ceea ce este folositor unei vieţi sănătoase.

Efectul sunetului asupra celulelor canceroase

Astăzi, sunetul este utilizat ca o parte importantă a procesului de vindecare a pacienţilor bolnavi de cancer deoarece îi ajută să îşi calmeze mintea şi corpul, gestionând mai bine durerile şi fricile.

În anii 80, un muzician francez, Fabien Maman, acupuncturist şi bioenergetician, şi-a dedicat un an şi jumătate studierii efectului sunetelor asupra celulelor umane. Experimentând cu diferite sunete acustice incluzând şi vocea umană, chitara acustică gongurile şi bolurile tibetane, xilofonul el a descoperit că, de fapt, vibraţiile sunetelor sunt cele care transformă structura celulară. Vocea umană produce cele mai dramatice rezultate, explodând celulele canceroase şi energizându-le pe cele sănătoase. Chiar şi overtonurile gongului cântate 21 de minute dezintegrează la fel de eficient celulele care au cauzat cancerul şi, în în cele din urmă, le determină să explodeze.

(va continua)

Sandu MARIN

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.