anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 01.10.2022

Medicina sunetului: cum folosim sunetele pentru sănătate

GALERIE
sunet
 • sunet
- +

Sunetele ne influenţează de la naştere şi până la moarte. Abilitatea de a rearanja structura moleculară. Instrumentul cel mai puternic de vindecare şi transformare este vocea umană. Efect liniştitor cu un „ocean“ de sunete. Călătoria sunetului prin apă este de cinci ori mai eficientă decât prin aer.

Fără nici un dubiu sunetul înseamnă mult mai mult decât putem percepe noi. Dicţionarele definesc sunetul ca „o senzaţie produsă de stimularea organului auz prin vibraţii transmise prin aer sau alt mediu“. În acest articol nu vom defini în alt mod sunetul, ci vom încerca să cunoaştem mai mult rolul pe care îl au sunetele în viaţa noastră. Chiar dacă sunetele nu sunt toate naturale pentru noi, ele ne influenţează de la naştere şi până la moarte.

Psihologia ne informează că urechea este primul organ care s-a format în corpul uman, în pântecul mamei, şi din această cauză copilul stabileşte o legătură acustică cu mama înainte cu câteva luni de a se naşte. Dezvoltarea acestui organ şi percepţia unidimensională a sunetului de către creierul uman este un subiect care ocupă multe cercetări. Însă trebuie să nu uităm că sunetul este un fenomen enigmatic şi evaziv decât ar putea să creadă mulţi dintre cercetătorii din domeniu.

Pentru articolul de astăzi ne vom ocupa de modul în care sunetul poate elimina stresul şi în ce mod folosirea lui ne ajută să avem o sănătate mai bună sau să ne păstrăm starea de bine.

Sunetul schimbă structura moleculară

Jonathan Goldman, director al Asociaţiei Vindecătorilor cu Ajutorul Sunetului din India şi autorul cărţilor „Sunetele vindecătoare“ şi „Cele şapte secrete ale vindecării cu sunete“ este unul dintre pionierii cercetării cu sunete. El spune că „atunci când vorbim de vindecarea cu sunete, avem de-a face cu energia, o putere care are abilitatea de a rearanja structura moleculară“.

Unul dintre instrumentele cele mai puternice de vindecare şi transformare este vocea umană. Cântând, accentuând sunetele sau incantând mantre se accentuează la un nivel profund starea de bine a omului şi datorită acestui lucru sunetul vocii are influenţă terapeutică şi efect calmant. Mantrele sanscrite au energia bazată pe sunete care vibrează prin corp. Incantând anumite sunete sacre ale puterii şi repetându-le, putem accesa un nivel înalt de conştiinţă. Corpul uman are peste 70% apă, iar după cum se ştie apa este un excelent conductor pentru sunete şi vibraţii. Mai mult, călătoria sunetului prin apă este de cinci ori mai eficientă decât prin aer. Sunetul devine astfel o unealtă care poate realiza sau rearanja o structură moleculară şi chiar levita obiecte.

Sunetul îndepărtează stresul

Pentru mulţi oameni stresul a devenit un stil de viaţă inconştient. Când suntem stresaţi, corpurile noastre eliberează hormoni precum cortizon şi adrenalină care măresc ritmul inimii, iar respiraţia este mai adâncă şi mai rapidă. Aceşti hormoni ne fac să ne simţim anxioşi şi agitaţi. Stresul mai cauzează, pe termen lung, o serie de boli incluzând pe cele de inimă, boli digestive, presiune mare a sângelui şi insomnie. Stresul, nu numai că strică calitatea vieţii noastre, dar reduce şi abilitatea corpului de a se vindeca şi de a lupta cu bolile. Efectul liniştitor provocat de un „ocean“ de sunete crează o profundă stare de relaxare şi ajută la reducerea stresului, ceea ce este folositor unei vieţi sănătoase.

Efectul sunetului asupra celulelor canceroase

Astăzi, sunetul este utilizat ca o parte importantă a procesului de vindecare a pacienţilor bolnavi de cancer deoarece îi ajută să îşi calmeze mintea şi corpul, gestionând mai bine durerile şi fricile.

În anii 80, un muzician francez, Fabien Maman, acupuncturist şi bioenergetician, şi-a dedicat un an şi jumătate studierii efectului sunetelor asupra celulelor umane. Experimentând cu diferite sunete acustice incluzând şi vocea umană, chitara acustică gongurile şi bolurile tibetane, xilofonul el a descoperit că, de fapt, vibraţiile sunetelor sunt cele care transformă structura celulară. Vocea umană produce cele mai dramatice rezultate, explodând celulele canceroase şi energizându-le pe cele sănătoase. Chiar şi overtonurile gongului cântate 21 de minute dezintegrează la fel de eficient celulele care au cauzat cancerul şi, în în cele din urmă, le determină să explodeze.

(va continua)

Sandu MARIN

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.