Medicina sunetului: cum folosim sunetele pentru sănătate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Medicina sunetului: cum folosim sunetele pentru sănătate

GALERIE
sunet
  • sunet
- +

Sunetele ne influenţează de la naştere şi până la moarte. Abilitatea de a rearanja structura moleculară. Instrumentul cel mai puternic de vindecare şi transformare este vocea umană. Efect liniştitor cu un „ocean“ de sunete. Călătoria sunetului prin apă este de cinci ori mai eficientă decât prin aer.

Fără nici un dubiu sunetul înseamnă mult mai mult decât putem percepe noi. Dicţionarele definesc sunetul ca „o senzaţie produsă de stimularea organului auz prin vibraţii transmise prin aer sau alt mediu“. În acest articol nu vom defini în alt mod sunetul, ci vom încerca să cunoaştem mai mult rolul pe care îl au sunetele în viaţa noastră. Chiar dacă sunetele nu sunt toate naturale pentru noi, ele ne influenţează de la naştere şi până la moarte.

Psihologia ne informează că urechea este primul organ care s-a format în corpul uman, în pântecul mamei, şi din această cauză copilul stabileşte o legătură acustică cu mama înainte cu câteva luni de a se naşte. Dezvoltarea acestui organ şi percepţia unidimensională a sunetului de către creierul uman este un subiect care ocupă multe cercetări. Însă trebuie să nu uităm că sunetul este un fenomen enigmatic şi evaziv decât ar putea să creadă mulţi dintre cercetătorii din domeniu.

Pentru articolul de astăzi ne vom ocupa de modul în care sunetul poate elimina stresul şi în ce mod folosirea lui ne ajută să avem o sănătate mai bună sau să ne păstrăm starea de bine.

Sunetul schimbă structura moleculară

Jonathan Goldman, director al Asociaţiei Vindecătorilor cu Ajutorul Sunetului din India şi autorul cărţilor „Sunetele vindecătoare“ şi „Cele şapte secrete ale vindecării cu sunete“ este unul dintre pionierii cercetării cu sunete. El spune că „atunci când vorbim de vindecarea cu sunete, avem de-a face cu energia, o putere care are abilitatea de a rearanja structura moleculară“.

Unul dintre instrumentele cele mai puternice de vindecare şi transformare este vocea umană. Cântând, accentuând sunetele sau incantând mantre se accentuează la un nivel profund starea de bine a omului şi datorită acestui lucru sunetul vocii are influenţă terapeutică şi efect calmant. Mantrele sanscrite au energia bazată pe sunete care vibrează prin corp. Incantând anumite sunete sacre ale puterii şi repetându-le, putem accesa un nivel înalt de conştiinţă. Corpul uman are peste 70% apă, iar după cum se ştie apa este un excelent conductor pentru sunete şi vibraţii. Mai mult, călătoria sunetului prin apă este de cinci ori mai eficientă decât prin aer. Sunetul devine astfel o unealtă care poate realiza sau rearanja o structură moleculară şi chiar levita obiecte.

Sunetul îndepărtează stresul

Pentru mulţi oameni stresul a devenit un stil de viaţă inconştient. Când suntem stresaţi, corpurile noastre eliberează hormoni precum cortizon şi adrenalină care măresc ritmul inimii, iar respiraţia este mai adâncă şi mai rapidă. Aceşti hormoni ne fac să ne simţim anxioşi şi agitaţi. Stresul mai cauzează, pe termen lung, o serie de boli incluzând pe cele de inimă, boli digestive, presiune mare a sângelui şi insomnie. Stresul, nu numai că strică calitatea vieţii noastre, dar reduce şi abilitatea corpului de a se vindeca şi de a lupta cu bolile. Efectul liniştitor provocat de un „ocean“ de sunete crează o profundă stare de relaxare şi ajută la reducerea stresului, ceea ce este folositor unei vieţi sănătoase.

Efectul sunetului asupra celulelor canceroase

Astăzi, sunetul este utilizat ca o parte importantă a procesului de vindecare a pacienţilor bolnavi de cancer deoarece îi ajută să îşi calmeze mintea şi corpul, gestionând mai bine durerile şi fricile.

În anii 80, un muzician francez, Fabien Maman, acupuncturist şi bioenergetician, şi-a dedicat un an şi jumătate studierii efectului sunetelor asupra celulelor umane. Experimentând cu diferite sunete acustice incluzând şi vocea umană, chitara acustică gongurile şi bolurile tibetane, xilofonul el a descoperit că, de fapt, vibraţiile sunetelor sunt cele care transformă structura celulară. Vocea umană produce cele mai dramatice rezultate, explodând celulele canceroase şi energizându-le pe cele sănătoase. Chiar şi overtonurile gongului cântate 21 de minute dezintegrează la fel de eficient celulele care au cauzat cancerul şi, în în cele din urmă, le determină să explodeze.

(va continua)

Sandu MARIN

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.