anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 10.07.2020

ADVERTORIAL

Medicul Camelia Bogdanici: de ce candidez la Parlament

GALERIE
bogdnici
  • bogdnici
- +

Sunt deputatul PMP Camelia Margareta Bogdănici, medic oftalmolog și cadru universitar. Am decis să candidez pentru un nou mandat în Parlamentul României, deoarece vreau să continui proiectele începute. Totodată, îmi doresc să contribui la atingerea câtorva obiective pe care mulți dintre ieșeni mi le-au semnalat.

Principalele mele preocupări ca deputat au fost legate de reformarea sistemului sanitar și de educație, domenii în care am cea mai mare expertiză. În plus, consider că sănătatea și educația sunt cei mai importanți piloni ai societății, în condițiile în care un popor bolnav și needucat nu poate progresa la adevăratul său potențial.

Ca om politic, am pornit în 2012 cu pași mici, iar experiența mea de Director medical al celui mai mare Spital din Moldova, Spitalul Sf. Spiridon, m-au ajutat să corectez unele dintre erorile sistemului medical. Cred că oamenii care ajung în Parlament trebuie să se ocupe de ceea ce știu să facă cel mai bine.

Activitatea mea parlamentară în cifre se rezumă la următoarele date: Luări de cuvînt: 117, Declarații politice: 86, Communicate de presă: 73, Propuneri legislative: 91 (din care 16 promulgate legi legislative), Întrebări și interpelări: 130. Vă prezint câteva din realizarile mandatului de Deputat 2012-2014:

-Am promis ca voi ajuta asistenții medicali să aibă legea lor - și m-am tinut de cuvânt

-Am reușit să realizăm în Comisia de sănătate (cu mare greutate) Legea dieteticienilor și a fizioterapeuților (fiind raportor pentru Lege)

-Am reușit să realizez Legea privind instituirea Zilei Mondiale a vederii în România

-Am inițiat reglementarea statutului psihologilor clinicieni

-Am reușit, alături de majoritarea colegilor deputați, să arătam importanța zilei de 24 ianuarie și rolul esential al Iașului în crearea statului român modern, prin declararea acestei zile drept zi de sărbătoare natională.

Știu că mai sunt multe de făcut. Cred că noi toți trebuie să-i sprijinim și pe cei care lucrează în domeniul privat, dar mai ales pe angajatori. Avem nevoie de locuri de muncă, iar acesta este o prioritate a programului electoral propus de Partidul Mișcarea Populară. Sunt coinițiatoare a unei propuneri de lege pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri.

Ca medic și cadru universitar, cred că alături de voi, de ieșeni, putem lupta pentru o Românie sănătoasă, o Românie în mișcare. Împreună putem lupta pentru ca Spitalul Regional de Urgență să fie construit cât mai repede la Iași.

Putem să avem grijă de bunicii și părinții noștri. Pentru aceasta voi propune introducerea transportului gratuit pentru  pensionarii din mediul rural care vor să ajungă la un medic specialist. Trebuie să asigurăm accesul tuturor bătrânilor la medicamente și să-i încurajăm pe cei care au grijă de bătrânii singuri.

Trebuie să aducem medicii la sate. Putem oferi facilități pentru medicii care activează în mediul rural – decontarea transportului sau locuință gratuită, spațiu gratuit pentru amenajarea cabinetului medical. Putem să asigurăm sănătatea copiilor noștri, prin analize gratuite complete (ecografii de șold, teste de auz, etc) ale nou-nascuților în toate maternitățile din România. Este mult mai ușor să corectăm unele probleme de sănătate ale bebelușilor, decât să integrăm adulți cu handicap.

Elevii trebuie să beneficieze de o masă caldă în toate școlile din țară, mai ales în mediul rural, pentru a reduce abandonul școlar. Am semnat o astfel de inițiativă legislativă și în prezent, în două școli din Iași se implementează proiectul pilot ”Masa caldă în școli”.

Sportul este esențial pentru sănătatea copiilor noștri. De aceea, o prioritate a mandatului meu de deputat va fi realizarea unui bazin olimpic de înot la Iași. Este inadmisibil ca în Cluj să funcționeze trei bazine olimpice de înot, iar la Iași niciunul.

Împreună punem Iașul și toată România în mișcare!

Pe 11 decembrie să votăm echipa Partidului Mișcarea Populară – poziția 5 pe buletinul de vot!

Publicat la comandat Partidului Miscarea Populara Filiala Iasi, CUI AEP 11160002

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Chiar sunt jocurile făcute pentru Primărie?

Florin NICULA

Chiar sunt jocurile făcute pentru Primărie?

Dansul practicat de tandemul Alexe - Chirica pare să-i fi hipnotizat pe oamenii lui Popa. Dacă până acum puseseră cruce fotoliului de primar, deodată s-au reactivat când la orizont a apărut şi înfrângerea de la judeţ.

Filmuletul zilei

opinii

Nostalgii

Alexandru CĂLINESCU

Nostalgii

Toată zona - cartierul se numeşte La Goutte d Or - e de altfel multietnică. E aglomeraţie şi pe trotuare, şi pe stradă. Când ajung la Barbès autobuzele se târâie, se produc ambuteiaje îngrozitoare, rişti - dacă mergi la Gara de Nord - să pierzi trenul. Întreg cartierul rămâne o enclavă, musulmană şi africană, în plin Paris. O enclavă care avea, în Tati, un punct de reper...

Cristofor I. Simionescu (I)

Neculai SEGHEDIN

Cristofor I. Simionescu (I)

L-am văzut pentru prima oară pe academicianul Cristofor Simionescu la televizor, la o emisiune „Prim-Plan”, pe care o realiza Alexandru Stark. Era prin anii '70. Cadrul era neobişnuit, într-o sală maiestuoasă, cei doi fiind aşezaţi la parter, în stal, filmarea făcându-se de undeva de sus. Această imagine m-a urmărit multă vreme. Ceva ani mai târziu aveam să descifrez enigma: se filma în Aula Institutului Politehnic din Iaşi, de la balcon.

C(i)olacul careului de „aşi”

Nicolae CREŢU

C(i)olacul careului de „aşi”

Cu una, cu alta, cu… „reluări” (în economie), „relaxări” ale noastre (nu şi ale ţeposului Covid), cu „dezvăluiri” ale inculpatului Dragnea (Teldrum) şi episoade ale meciului Nicuşor Dan vs. Firea, calendarul ne apropie de vremea urnelor. 

pulspulspuls

Primele ciorne ale listelor liberale de Iaşi: cine este pe scut şi cine stă sub el?

Primele ciorne ale listelor liberale de Iaşi: cine este pe scut şi cine stă sub el?

Pentru că începe să devină interesant, haideţi să aruncăm pe astăzi una bucată privire iscoditoare şi înspre loviturile la gioale care se dau în aceste zile pe lângă ciorna liberalilor ieşeni cu nume de pus pe listele electorale în zona eligibilă pentru parlamentarele de la sfârşitul acestui an, stimaţi telespectatori! 

Caricatura zilei

Fără mască

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.