Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Medicul către familia care a cerut omenie în spitalul “Cuza Vodă”: “Sunteţi vedete”!

GALERIE
cuza voda
  • cuza voda
- +

Comunicare cu iz penal la Maternitatea “Cuza Vodă”. Petru Mutrescu, soţul femeii care suferit o histerectomie fără nicio explicaţie, caută răspuns în altă parte decât la medici. Bărbatul intenţionează să depună o plângere penală împotriva medicului Monica Holicov.

“Ziarul de Iaşi” a prezentat în cursul săptămânii trecute, cazul unei tinere mame de 26 de ani care în urma unei operaţii de cezariană a rămas fără uter şi ovare. Atunci, medicii de la Maternitatea “Cuza Vodă” au operat-o de două ori, dar familiei nu i-a fost oferită nicio explicaţie pentru cele întâmplate în sala de operaţii. Medicul curant, dr. Monica Holicov, a spus atunci reporterilor că “se mai întâmplă astfel de cazuri. Se mai întâmplă sângerări după naştere. Totul va fi bine. Pacienta a sângerat foarte mult şi a fost nevoie să îi scoatem uterul şi ovarele ca să oprim sângerarea. Sângera prin toate locurile de sutură. Probabil a fost un deficit de factor de coagulare”, fără a mai oferi alte detalii.

Familia pune lipsa de comunicare a medicului pe seama unei erori medicale şi a înaintat deja o plângere la Colegiul Medicilor din Iaşi, iar în cursul zilei de ieri o alta către conducerea unităţii sanitare. Gabriela Mutrescu este în continuare internată.

“Momentan, soţiei i se administrează antibiotice slabe şi i-au spus că are voie să alăpteze copilul, însă nu ştiu până când va sta în spital. Am fost dimineaţă (ieri – n.r.) la ea şi era relativ bine. Am depus o plângere şi la conducerea spitalului. Doamna Holicov nu şi-a schimbat atitudinea faţă de noi, nu comunică în continuare, nu ne-a spus ce s-a întâmplat în timpul operaţiei de cezariană. Atât i-a spus soţiei când a venit la ea «Sunteţi vedete!». De la spital mi-au spus că voi primi răspuns la plângere în termen de 30 de zile”, a spus Petru Mutrescu, soţul femeii.

Acesta nu se opreşte însă aici. Pentru că vrea să ştie exact ce s-a întâmplat cu soţia lui, el s-a consultat cu un avocat şi intenţionează să depună o plângere penală împotriva dr. Monica Holicov. ”Vreau să depun şi la Parchet plângere, m-a sfătuit un avocat. Avocatul mi-a mai explicat şi faptul că, dacă soţia are cât mai multe zile de spitalizare, problemele se agravează, deoarece medicul poate intra la vătămare din culpă, iar Gabi (soţia – n.r.) a intrat deja în cea de-a treia săptămână de spitalizare. Îi tot spun că o externează în două zile şi tot aşa. Analizele când îi ies bine, când rău”, a adăugat Petru.

Acum, acesta speră ca toate demersurile făcute să vină în ajutorul lui. În privinţa copilului, tatăl a precizat că este bine, ia în greutate şi acum poate sta cu mama lui în salon.

CITIŢI ŞI:

Lipsă de umanitate în spital! Veste dură, anunţată mai sec decât cotele apelor

O tânără familie disperată a făcut plângere la Colegiul Medicilor după o operaţie de cezariană în urma căreia mamei i-au fost extirpate ambele ovare. Soţul este revoltat şi din cauză că, timp de câteva zile cât soţia sa a fost în stare gravă, nimeni nu îi spunea nimic. „Sângera prin toate locurile de sutură. Probabil a fost un deficit de factor de coagulare. Dar acum reacţionează la tratament“, ne-a declarat medicul incriminat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri