anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Medicul Socolov: Am înțeles că încă nu vedem luminița de la capătul tunelului

GALERIE
socolov
 • socolov
- +

Medicul Răzvan Socolov spune că autoritățile dau dovadă de iresponsabilitate oferind posibilitatea credincioșilor ortodocși de a primi lumină sfântă, intrând astfel în contact cu alte persoane. El atrage atenția că virusul nu are nevoie de o invitație specială și că riscul de infectare este uriaș.

Redăm postarea de pe Facebook a medicului Socolov:

"Începuse atât de bine ziua de ieri. Apăruseră primele măsuri de relaxare pentru Italia, Austria, se vorbea de un orizont de timp pentru revenirea la o activitate economică cât de cât. După care, România a hotărât să redevină originală.

Mai întâi un discurs al președintelui în care am aflat că medicii nu își pot da demisia sub nici o formă. Nici măcar pentru a se proteja și a-i proteja pe alții. O măsură original românească, destinată să obțină ce? Să se asigure cineva că, atunci când, peste 3 săptămâni, poate nu vom mai avea echipamente de protecție, medicii vor intra precum eroii de Plevna cu pieptul gol? Și că și pentru ei se va scrie după vreo poezie despre Peneș doctorul cu versurile:

"Priviţi! Din nouă câţi eram,

Şi cu sergentul, zece,

Rămas-am singur eu... şi am

În piept inima rece!"

Nu am auzit de astfel de măsuri nici măcar în Italia. Medicii nu ar renunța la o cariera lungă, la ani de învățat și perfecționat, dintr-un moft!

Seara s-a încheiat apoteotic, cu o imagine a relaxării premature pentru sărbătorile pascale. Sunt creștin ortodox, la fiecare Înviere am fost cu familia la biserică. Dar acum nu voi merge. Din păcate, de când lucrez într-un spital pentru cazuri covid 19, înțeleg mai bine că deși avem regulamente, omul este supus greșelii. Iar acestui virus nu îi trebuie invitație scrisă oficială pentru a poposi în trupurile noastre. E suficient o mască ținută doar pe gură nu și pe nas. Sau o persoană care nu s-a spălat riguros pe mâini. Sau un om cu alte boli mai severe care vă face o forma mai gravă a Covid 19, pentru că, nu uitați, la noi nu se testează nici măcar cei în carantină.

După ziua de ieri, am înțeles că încă nu vedem luminița de la capătul tunelului. Putem să ne amăgim cu calendarul, dar depinde de fiecare din noi să judecăm și să luăm decizii corecte, pentru că decidenții sunt pierduți în niște regulamente și proceduri de laborator care nu prea au de a face cu viața reală.

Săptămână liniștită și luminată să avem"!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Mihai CHIPER

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Cum să interpretăm anomalia statistică de la Iaşi?

opinii

Autorul (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Autorul (III)

Autorul e, înainte de orice, o enigmă culturală şi, nu în ultimul rând, una istorică. Romanţând biografia unui personaj canonic (de talia lui James), te confrunţi, volens-nolens, cu restricţii în perimetrul imaginativ. Oricâtă flexibilitate de construcţie ar oferi literatura, istoria (necesara raportare la factualitate) restrânge, auster, „deschiderile” potenţiale ale tabloului epic.

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

George ŢURCĂNAŞU

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

Avem datele (încă provizorii!) de la RPL2021 defalcate pe UAT-uri locale (comune, oraşe şi municipii). Vă propun să aruncăm o privire asupra acestora.

Creierul tăcut

Bogdan ILIESCU

Creierul tăcut

„The great events of the world take place in the brain.”/ „Marile evenimente ale lumii au loc în creier.” -  Oscar Wilde

pulspulspuls

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Am auzit şi noi de la alţii mai informaţi din zona arcului guvernamental că se tot vorbeşte prin conducerile partidelor, din ce în ce mai insistent de ceva vreme, de o comasare a alegerilor care vor avea loc anul viitor. 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.