anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 04.12.2022

9,75 - ultima medie de intrare la mate-info, la Colegiul Naţional

MEDIILE de admitere la liceele de prestigiu din Iași! Sunt mai mari decât cele de anul trecut

GALERIE
rezultate-evaluare-nationala-2017
 • rezultate-evaluare-nationala-2017
- +

La acelaşi profil, la Colegiul „Racoviţă“, ultima medie a fost 9,72, iar la „Negruzzi“ - 9,60. Mediile la „Eminescu“, mai mari cu 30-40 de sutimi faţă de anul trecut.

Absolvenţii de clasa a VIII-a au aflat ieri-seară dacă au intrat la liceele dorite. Aşa după cum era de aşteptat, anul acesta, mediile de admitere la cele mai bune licee din oraş au crescut, în anumite cazuri ultima medie de intrare fiind mai mare cu mai bine de 30 sau 40 de sutimi comparativ cu anul trecut.

Cea mai mare concurenţă a fost la Colegiul Naţional din Iaşi, unde ultima medie de admitere la profilul Matematică-Informatică, pe cele 84 de locuri disponibile, a fost 9,75.

La polul opus, cea mai mică ultimă medie la liceele de top a fost înregistrată la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, la Filologie, specializarea bilingv Franceză, unde ultima medie a fost 8,54.

Astfel, estimarea făcută de „Ziarul de Iaşi“ înainte de afişarea rezultatelor de după contestaţii, s-a dovedit a fi aproape exactă, cu diferenţe de două sau trei sutimi, cele mai mari diferenţe faţă de rezultatele admiterii putând fi observate în cazul profilurilor cu mai multe locuri disponibile.

Aşa după cum era de aşteptat, având în vedere mediile mult mai mari obţinute de către absolvenţii de clasa a VIII-a la Evaluarea Na­ţională, mediile de admitere la liceele de top din Iaşi au crescut compartativ cu anul trecut. 

Astfel, dacă în anul 2016 se intra la Colegiul Naţional, la Filologie, cu media 9,27, anul acesta, ultima medie a fost 9,38 pentru cele 28 de locuri disponibile. La Matematică-Infor­matică a fost înregistrată cea mai mare ultimă medie de intrare la liceele de top din Iaşi, 9,75, în 2016 media de intrare fiind 9,64. Un alt profil dorit de către elevi a fost şi Ştiinţele Naturii, unde ultima medie a fost de 9,71, în 2016 intrându-se şi cu 9,57.

Şi la Colegiul Naţional „Costache Negru­zzi“ din Iaşi, mediile au crescut considerabil, cea mai mare diferenţă faţă de 2016 fiind de 33 de sutimi. Astfel, dacă în 2016 se intra la Filo­logie, pe cele 28 de locuri, cu 9,03, anul acesta ultima medie a fost 9,36. La Matematică-Informatică, ultima medie de anul acesta, pe cele 84 de locuri, a fost 9,60, comparativ cu anul trecut când ultima medie a fost 9,34. La Ştiinţele Naturii, ultima medie de intrare, pentru clasa de 28 de elevi, a fost 9,55, anul trecut, ultima medie fiind 9,30.

La Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“, liceul cu cea mai mare medie a tuturor mediilor la examenul de bacalaureat de anul acesta, ultima medie de intrare la Filologie a fost 9,25, cu 27 de sutimi mai mare decât anul trecut. La Matematică-Informatică ultima medie de admitere se apropie de cea de la Colegiul Naţional, la acest profil ultima medie fiind 9,72, comparativ cu 9,58 în 2016. Şi pentru cele 56 de locuri de la Ştiinţele Naturii a fost concurenţă, ultima medie de intrare la acest profil fiind anul acesta 9,64, în 2016 ultima medie de admitere fiind 9,34.

A 168-a medie la „Grigore Moisil“ a fost 9,30

La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, elevii au avut de ales dintre un număr mai mare de specializări. Astfel, ultima medie de intrare la Filologie anul acesta a fost 9,15, comparativ cu 8,81 anul trecut, la Filologie bilingv Engleză ultima medie a fost 9,19, comparativ cu 8,82 în 2016, la bilingv Franceză ultima medie a fost 8,54, cu 43 de sutimi mai mare decât în 2016. Pentru clasele de real, la Matematică-In­formatică, ultima medie a fost anul acesta 9,33, comparativ cu 8,97 anul trecut, la Matematică-Informatică bilingv Engleză, ultima medie de anul acesta este 9,57, comparativ cu 9,37 în 2016, la Matematică-Informatică bilingv Franceză ultima medie a fost 9,19, faţă de 8,78 în 2016, iar la Ştiinţele Naturii, ultima medie a fost 9,45, cu 31 de sutimi mai mare decât cu un an înainte.

La Liceul de Informatică „Grigore Moisil“, unul dintre cele mai apreciate licee din Iaşi, ultima medie de admitere de anul acesta a fost 9,30, în 2016 ultimul elev intrat având medie 9,02. Trebuie avut în vedere însă că la acest liceu elevii au avut posibilitatea să concureze pentru 168 de locuri pentru specializarea Matematică-Informatică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.