Mediul de afaceri din Iaşi salută venirea Lufthansa
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

COMUNICAT DE PRESA

Mediul de afaceri din Iaşi salută venirea Lufthansa

GALERIE
lufthansa
  • lufthansa
- +

Camera de Comerț și Industrie Iași a primit cu satisfacție vestea că Lufthansa, una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa, deschide o rută directă Iași-Frankfurt.

Este rodul mai multor runde de discuții pe care Lufthansa le-a purtat cu diferitele echipe de management ale Aeroportului Internațional Iași, precum și al discuțiilor directe, argumentate economic, în cadrul întrevederilor de la Camera de Comerț și Industrie Iași cu managerii regionali ai Lufthansa, de explorare a variantelor de colaborare și expunere a oportunităților locale și regionale.

Din punctul de vedere al mediului de afaceri, suntem convinși că această conexiune cu cel mai mare centru financiar al Uniunii Europene va impulsiona atât relațiile economice bilaterale, cât și creșterea numărului de investitori din Regiunea Nord-Est. De asemenea, această conexiune directă Iași-Frankfurt va fi atractivă și, sperăm, frecvent utilizată pentru legăturile pe care le oferă aeroportul din Frankfurt atât în spațiul european, cât și ca legături transcontinentale cu America, Asia sau Africa.

Conexiunea Iași-Frankfurt operată de Lufthansa continuă, la nivelul companiilor de linie, drumul deschis de Austrian Airlines pe ruta Iași-Viena, care a oferit la acel moment un impuls semnificativ deschiderii și internaționalizării Iașului, atât în domeniul academic-universitar, cât și în domeniul businessului.

Mingea este acum în terenul nostru. Încurajăm toți potențialii pasageri din întreaga Regiune Nord-Est, fie din segmentul turistic, fie din segmentul universitar-academic, fie din segmentul de business, să folosească zborul operat de Lufthansa, pentru că numai așa conexiunea se poate consolida și permanentiza. Odată ce această legătură se va dovedi stabilă în timp, va deschide drum și către posibile alte variante interesante care să lege Iașul de hub-uri cum ar fi Amsterdam/Paris, Istanbul/Dubai.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.