anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 08.08.2020

Advertorial

Mega surpriză

GALERIE
Traian Dobre
  • Traian Dobre
- +


Pe principiul, dăm cu o mână şi luam cu două, în laboratoarele guvernului, românilor care locuiesc la bloc, li se pregăteşte o mega surpriză. Statul vrea să pună la plată proprietarii de apartamente. Aşa că, se pregăteşte amenda de 10.000 de lei pe care riscă să o încaseze orice proprietar al unui apartament de bloc şi scapă numai cei care locuiesc la parter, căci n-au pe cine inunda. Eventual subsolul!

Noul proiect de Lege al asociaţiilor de proprietari, pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, încinge spiritele. Aceasta pentru că, odată aplicate, prevederile sale ar pune la plată proprietarul sau chiriaşul unei locuinţe. Legea introduce şi o amendă uriaşă pentru proprietarii care provoacă un tip de incident, zice initiatorul, “foarte des întâlnit acum” în blocurile construite cândva şi nevăruite nici acuma, datorită prosperităţii proprietarilor. Suma gândită ca amendă, pentru astfel de situaţii, depăşeşte capacitatea de plată a multor familii.

Această nouă capodoperă a guvernantilor, va creşte valoarea cheltuielilor la bloc, întrucât se impune un fond de rulment obligatoriu, deşi practica a demonstrat până în prezent, că acesta reprezintă principala sursă de fraudă.

Şi asta nu e tot! Dacă i se sparge o ţeavă şi-ţi inundă vecinul, un proprietar sau un chiriaş scoate din buzunar sume mari, chiar dacă are asigurare pe casă, care acoperă daunele. Vinovaţii – cu ghilimelele de rigoare – pot plăti o amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei pentru că nu şi-au întreţinut corespunzător instalaţiile.

Şi pentru ca toate să fie la pachet, aceeaşi amendă mare o pot plăti şi proprietarii sau chiriaşii care, spre exemplu, din proprie iniţiativă şi pe banii lor vopsesc holul blocului, montează pe casa scărilor etajere cu flori sau îşi închid balconul, întrucât aceste infracţiuni – iarăşi cu ghilimelele de rigoare – se încadrează la capitolul „modificarea aspectului proprietăţii comune de către proprietari”. Deci, dragi proprietari, nu veţi avea voie să vă modernizaţi, nu veţi avea voie să vă creaţi un spaţiu familial, fie el şi în comun.

Să te ferească Dumnezeu de minţile prea odihnite!

 Ing.dr.ec Traian Dobre

  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un sezon de ducă-se pe pustii

Nicolae GRECU

Un sezon de ducă-se pe pustii

Bine că ne-a mers: bine că a câştigat CFR campionatul după un meci tranşat fără comentarii, bine că a promovat cine trebuie, bine că lobby-ul, uneori deşănţat, pentru salvarea lui Dinamo, a dus la soluţia solomonică destinată a linişti pe toată lumea. Şi bine că a scăpat şi Iaşul de coşmar.

Filmuletul zilei

opinii

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Eugen MUNTEANU

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Se argumentează în continuare necesitatea de a face distincţie între declararea de către Sfântul Sinod a Sfântului Andrei drept patron al României şi realitatea istorică a faptului că „cel dintâi chemat” dintre apostolii lui Iisus Hristos a predicat în Scythia (Dobrogea actuală), cu mai multe secole înainte ca poporul român să se fi format ca atare.

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

pr. Constantin STURZU

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

În această a doua parte a articolului vom sonda alte câteva elemente ale filmului ce au corespondent în viaţa duhovnicească. Convoiul de nave care pleacă din Statele Unite spre Marea Britanie trece prin trei zone. 

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

pulspulspuls

Hopaa: cine-i musiu?

Hopaa: cine-i musiu?

Pe personagiul din prim plan, din ce am văzut, au avut grijă colegii noştri să vi-l prezinte: figurează în dosarul imobiliarilor de la DIICOT ca omul ce făcea legătura dintre imobiliari şi cei cu ştampila din premărie. 

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.