Mega surpriză
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Mega surpriză

GALERIE
Traian Dobre
  • Traian Dobre
- +


Pe principiul, dăm cu o mână şi luam cu două, în laboratoarele guvernului, românilor care locuiesc la bloc, li se pregăteşte o mega surpriză. Statul vrea să pună la plată proprietarii de apartamente. Aşa că, se pregăteşte amenda de 10.000 de lei pe care riscă să o încaseze orice proprietar al unui apartament de bloc şi scapă numai cei care locuiesc la parter, căci n-au pe cine inunda. Eventual subsolul!

Noul proiect de Lege al asociaţiilor de proprietari, pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, încinge spiritele. Aceasta pentru că, odată aplicate, prevederile sale ar pune la plată proprietarul sau chiriaşul unei locuinţe. Legea introduce şi o amendă uriaşă pentru proprietarii care provoacă un tip de incident, zice initiatorul, “foarte des întâlnit acum” în blocurile construite cândva şi nevăruite nici acuma, datorită prosperităţii proprietarilor. Suma gândită ca amendă, pentru astfel de situaţii, depăşeşte capacitatea de plată a multor familii.

Această nouă capodoperă a guvernantilor, va creşte valoarea cheltuielilor la bloc, întrucât se impune un fond de rulment obligatoriu, deşi practica a demonstrat până în prezent, că acesta reprezintă principala sursă de fraudă.

Şi asta nu e tot! Dacă i se sparge o ţeavă şi-ţi inundă vecinul, un proprietar sau un chiriaş scoate din buzunar sume mari, chiar dacă are asigurare pe casă, care acoperă daunele. Vinovaţii – cu ghilimelele de rigoare – pot plăti o amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei pentru că nu şi-au întreţinut corespunzător instalaţiile.

Şi pentru ca toate să fie la pachet, aceeaşi amendă mare o pot plăti şi proprietarii sau chiriaşii care, spre exemplu, din proprie iniţiativă şi pe banii lor vopsesc holul blocului, montează pe casa scărilor etajere cu flori sau îşi închid balconul, întrucât aceste infracţiuni – iarăşi cu ghilimelele de rigoare – se încadrează la capitolul „modificarea aspectului proprietăţii comune de către proprietari”. Deci, dragi proprietari, nu veţi avea voie să vă modernizaţi, nu veţi avea voie să vă creaţi un spaţiu familial, fie el şi în comun.

Să te ferească Dumnezeu de minţile prea odihnite!

 Ing.dr.ec Traian Dobre

  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.