Mega surpriză
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 23.01.2022

Advertorial

Mega surpriză

GALERIE
Traian Dobre
 • Traian Dobre
- +


Pe principiul, dăm cu o mână şi luam cu două, în laboratoarele guvernului, românilor care locuiesc la bloc, li se pregăteşte o mega surpriză. Statul vrea să pună la plată proprietarii de apartamente. Aşa că, se pregăteşte amenda de 10.000 de lei pe care riscă să o încaseze orice proprietar al unui apartament de bloc şi scapă numai cei care locuiesc la parter, căci n-au pe cine inunda. Eventual subsolul!

Noul proiect de Lege al asociaţiilor de proprietari, pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, încinge spiritele. Aceasta pentru că, odată aplicate, prevederile sale ar pune la plată proprietarul sau chiriaşul unei locuinţe. Legea introduce şi o amendă uriaşă pentru proprietarii care provoacă un tip de incident, zice initiatorul, “foarte des întâlnit acum” în blocurile construite cândva şi nevăruite nici acuma, datorită prosperităţii proprietarilor. Suma gândită ca amendă, pentru astfel de situaţii, depăşeşte capacitatea de plată a multor familii.

Această nouă capodoperă a guvernantilor, va creşte valoarea cheltuielilor la bloc, întrucât se impune un fond de rulment obligatoriu, deşi practica a demonstrat până în prezent, că acesta reprezintă principala sursă de fraudă.

Şi asta nu e tot! Dacă i se sparge o ţeavă şi-ţi inundă vecinul, un proprietar sau un chiriaş scoate din buzunar sume mari, chiar dacă are asigurare pe casă, care acoperă daunele. Vinovaţii – cu ghilimelele de rigoare – pot plăti o amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei pentru că nu şi-au întreţinut corespunzător instalaţiile.

Şi pentru ca toate să fie la pachet, aceeaşi amendă mare o pot plăti şi proprietarii sau chiriaşii care, spre exemplu, din proprie iniţiativă şi pe banii lor vopsesc holul blocului, montează pe casa scărilor etajere cu flori sau îşi închid balconul, întrucât aceste infracţiuni – iarăşi cu ghilimelele de rigoare – se încadrează la capitolul „modificarea aspectului proprietăţii comune de către proprietari”. Deci, dragi proprietari, nu veţi avea voie să vă modernizaţi, nu veţi avea voie să vă creaţi un spaţiu familial, fie el şi în comun.

Să te ferească Dumnezeu de minţile prea odihnite!

 Ing.dr.ec Traian Dobre

  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X