Membri ai CA au cerut oficial retragerea Doinei Gradea din fruntea TVR
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Membri ai CA au cerut oficial retragerea Doinei Gradea din fruntea TVR

GALERIE
Doina Gradea
  • Doina Gradea
- +

Membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune au cerut, în şedinţa de joi, retragerea Doinei Gradea din funcţia de preşedinte-director general al instituţiei publice de presă, invocând faptul că "TVR a ajuns batjocura multora, din păcate".

Solicitarea a fost făcută de Karen Sebeşi, membru al CA - reprezentant al salariaţilor, fiind susţinută de reprezentantul PSD, Sorin Ilieşiu, reprezentantul PNL, Cristian Petcu şi Dan Lazea, reprezentantul USR.

Reprezentanta salariaţilor Monica Ghiurco şi reprezentanta preşedinţiei României în CA, Christel Ţopescu au propus organizarea, în cel mai scurt timp, a unei şedinţe extraordinare de CA în care să se analizeze întreaga activitate a managementului.

Potrivit unui comunicat al MediaSind, Doina Gradea a fost susţinută de ceilalţi membri ai CA, inclusiv de reprezentantul Guvernului, Cătălin Blebea (trimis în judecată de DIICOT pentru fapte de corupţie săvârsite într-o instituţie naţională de televiziune) şi de reprezentanta UDMR, Nagy - Debreczeni Hajnalka (declarată incompatibilă de Curtea de Apel Cluj în procesul cu ANI).

"Având susţinerea acestor membri, Doina Gradea a refuzat să demisioneze, susţinând că numai Parlamentul poate să o demită. În finalul şedinţei CA, preşedintele Mediasind TVR, Sorin Torică, a susţinut poziţia reprezentantului salariaţilor, Karen Sebesi şi a acuzat-o pe Doina Gradea că a făcut de râs instituţia inclusiv pe plan internaţional, din cauza repetatelor abuzuri şi încălcări ale legii", potrivit sursei citate. 

În declaraţia sa, Karen Sebesi, reprezentant al unei părţi a salariaţilor din TVR, i-a solicitat Doinei Gradea să demisioneze, avertizând că "TVR a ajuns batjocura multora". 

"Doamna PDG, mă folosesc de acest moment şi vă solicit să vă retrageţi din poziţia actuală, cea de PDG! De ce îmi permit să vă solicit? Pentru că reprezint o parte a colegilor noştri din TVR. Iar, aceştia nu vă mai vor în această poziţie! Puteţi să ne puneţi cap în cap, la fel cum aţi procedat de nenumărate ori cu noi, membrii CA, dar şi cu cei de la studiourile teritoriale. Puteţi să ne vorbiţi urât pe la spate, să ne acuzaţi, dar tăvălugul a pornit, şi nu acum, ci de o vreme bună. TVR a ajuns batjocura multora, din păcate! Aştept să mă atacaţi şi pe mine, dar înainte de aceasta, doamna PDG: trebuie să recunosc, am şi eu partea mea de vină, în multe momente, poate chiar şi alţi colegi au avut, dar îi las pe ei să mărturisească, dacă vor".

El a continuat: "Doamna PDG, vedeţi, eu nu vorbesc acum nici despre Raportul Curţii de Conturi, nici despre Procedura de etică, am să-i las pe alţii să o facă. Eu vă spun doar aşa: epuizarea fizică şi mentală poate să nască uneori gesturi şi cuvinte nesăbuite şi fără niciun gând rău: acum înţeleg de ce ne-aţi spus de nenumărate ori că sunteţi obosită de toată chestiunea aceasta, numită TVR. Oboseala te mai poate face si debusolat, răutăcios şi neatent. Fatal de neatent. Aşa ca, doamna PDG, vă solicit să vă retrageţi din poziţia de PDG! Şi noi, mulţi din TVR, suntem siguri că trebuie să luaţi o pauză. Neapărat una mai lungă, definitivă, din poziţia de PDG. Prin acest gest daţi dovadă de grija faţă de Dvs , de Instituţie şi de colegi. V-am votat şi v-am susţinut , dar acum vă solicit să vă retrageţi!".

Biroul Executiv Naţional al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind va prezenta vineri poziţia oficială şi argumentele organizaţiei privind demiterea în regim de urgenţă a şefei TVR.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.