anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Membru al CJ Iasi, gasit incompatibil de catre ANI

GALERIE
Dinu Apăvăloaei
 • Dinu Apăvăloaei
- +

Dinu Apăvăloaei, membru al la Consiliului Judeţean Iaşi, si Cosmin Gabriel Pîrvu, membru al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) au fost găsiţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), potrivit unui comunicat remis vineri MEDIAFAX.

Starea de incompatibilitate, arată ANI, a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, precum şi a emiterii unor acte administrative de pe urma cărora au existat foloase materiale pentru persoanele evaluate, contrar prevederilor legale.

Potrivit ANI, Dinu Apăvăloaei s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de Consilier judeţean în cadrul CJ Iaşi (2008 - 2012), întrucât SC Adems SRL şi SC Amed Group SRL (societăţi comerciale în cadrul cărora soţia şi copii acestuia au deţinut sau deţin calitatea de asociaţi şi funcţia de administratori) au încheiat un număr de opt contracte de prestări de servicii cu SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA (societate comercială înfiinţată de către Consiliul Judeţean Iaşi).

"Dinu Apăvăloaei nu a respectat dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «[...] consilierii judeţeni care au funcţia de [...]administrator [...] precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat/[...] nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii[...] cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective»", precizează ANI.

Cosmin Gabriel Pîrvu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 5 mai 2010 - 2 mai 2011, întrucât a exercitat, simultan, funcţia de Consilier general în cadrul CGMB şi calitatea de administrator - membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării SA Bucureşti.

"Astfel, Pîrvu Cosmin Gabriel nu a respectat dispoziţiile art. 88, alin. 1, lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «Funcţia de consilier local [...] este incompatibilă cu funcţia de [...] administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor [...] sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filial în unitatea administrativ-teritorială respectivă»", se arată în comunicat.

Ambii consilieri au fost informaţi despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistaţi sau reprezentaţi de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

"Persoanele evaluate nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare", mai menţionează ANI.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Upgrade pe flancul estic al NATO

Lucian DÎRDALA

Upgrade pe flancul estic al NATO

Agenda miniştrilor de externe nu se putea limita la situaţia din estul Europei, dată fiind anvergura geopolitică globală a Alianţei. Vom vedea, probabil, un efort de consolidare a unei poziţii unitare faţă de China, principalul competitor strategic al Occidentului.

opinii

Mândru că sunt

Florin CÎNTIC

Mândru că sunt

De Ziua Naţională, pe lângă pocnetele sticlelor de şampanie şi exploziile artificiilor, mai stăruie un zgomot de fond: concertul înfundat al pumnilor bătuţi în piept de compatrioţii care, asemenea popcornului în tigaia încinsă, se înfoaie bombastic, „mândri că sunt români”.

Să nu-i jignim pe ruşi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Să nu-i jignim pe ruşi

Aşa spunea preşedintele Macron cu ceva timp în urmă: Vai, vai, să nu-i jignim pe ruşi!

Muzicieni români în lume

Alex VASILIU

Muzicieni români în lume

Este titlul potrivit unei rubrici săptămânale de ziar, al unei emisiuni radiofonice cu acelaşi ritm de difuzare pentru că, fără intenţia părtinirii Eutherpei faţă de alte muze artistice, în limbajul sonor cult se exprimă pe înţelesul auditorilor de pretutindeni cei mai mulţi autori şi interpreţi români. Aleg numai câteva exemple:

pulspulspuls

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Multă lume îl sună pe amicul nostru Archibald Tănasă ca să pună o vorbă bună în dreptul părintelui Calistrat, căruia după moliftelnic i s-ar mai putea spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”, în engleză „Master of monk’x boxing”, sau „Ninja de la Vlădiceni”, după ce a pocnit şi a trântit la pământ una sau două enoriaşe la intrarea în mănăstirea unde slujea. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.