Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Meme face naţia de râs

GALERIE
stoica-memeu
  • stoica-memeu
- +

Managerul general al Stelei a fost anchetat de poliţia macedoneană după ce a agresat, împreună cu gorilele clubului, o echipă de reporteri ai ProTV. El a pledat vinovat şi a primit o amendă administrativă de 400 de euro



Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a pledat vinovat, ieri, în faţa judecătorului din Skopje şi a fost amendat cu 25.000 de denari, aproximativ 400 de euro, urmând să suporte şi cheltuielile de judecată, după ce a agresat o echipă ProTV în Macedonia.   Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost audiat la poliţia din Skopje şi în noaptea de luni spre marţi, după ce i-a înjurat pe reporterii ProSport şi ProTV şi a agresat-o pe jurnalista Alexandra Tănăsescu. Luni după-amiază, la Skopje, reporterii ProSport şi ProTV au fost agresaţi de bodyguarzii care însoţesc lotul Stelei şi de managerul Mihai Stoica, la antrenamentul oficial al formaţiei antrenate de Laurenţiu Reghecampf, înainte de returul cu Vardar din Liga Campionilor. Stoica şi unul dintre agenţi i-au smuls din mâini telefonul mobil jurnalistei ProTV, Alexandra Tănăsescu, şi au şters imagini de pe acesta. Stoica le-a cerut jurnaliştilor să părăsească arena şi a proferat injurii la adresa lor. Alexandra Tănăsescu a primit îngrijiri medicale la spital şi i-a fost eliberat un certificat medico-legal. În urma agresiunii la care a fost supusă de oamenii de ordine de la stadion, mâna Alexandrei a fost bandajată de către medici. Reprezentaţi ai poliţiei au ajuns în jurul orei 00.00, ora locală, la hotelul în care este cazată delegaţia Stelei, pentru a-l identifica pe agresor. Stoica şi-a recunoscut faptele, însă a refuzat iniţial să meargă la poliţie. În momentul în care poliţia l-a invitat la secţie, managerul Stelei a început să strige că este cetăţean european, iar reprezentanţii legii să se prezinte cu mandat. În cele din urmă, Stoica a acceptat să meargă la secţia de poliţie, dar acolo managerul Stelei a negat însă că ar fi avut gărzi de corp. Oficialul Stelei a declarat în faţa autorităţilor că cei doi care au agresat-o pe Alexandra Tănăsescu nu sunt gărzile sale de corp şi că nu sunt cazaţi în hotelul Stelei.
La secţia de poliţie a fost prezent şi prim-secretarul ambasadei României în Macedonia. Conform unui comunicat al Ambasadei, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost amendat de un tribunal civil din Skopje pentru tulburarea liniştii publice, nefiind vorba de o amendă penală. Instituţia a oferit asistenţă de specialitate cetăţenilor români Alexandra Tănăsescu (reporter ProTV) şi Mihai Stoica la solicitarea celor doi, precizând faptul că autorităţile macedonene au responsabilitatea de a încadra faptele. Ambasada susţine că oficialul stelist, care a compărut marţi în faţa unui judecător administrativ din Skopje, şi-a asumat responsabilitatea faptelor şi că a primit o amendă administrativă. Conform instituţiei române, părţile au fost sfătuite ca în cazul în care nu sunt mulţumite de soluţionarea cazului să se adreseze mai departe instanţelor macedonene sau româneşti.
Ziarul macedonean Ekipa a alocat spaţii largi pe site-ul său incidentului în care Mihai Stoica a agresat jurnalişti ProSport şi ProTV la Skopje, publicaţia precizând că toate formaţiile care s-au antrenat pe Arena Philip II au permis accesul presei timp de 15 minute, numai campioana României nu. "Nu ştim dacă Reghecampf a făcut asta pentru a-şi arăta ego-ul fotbalistic sau altceva, dar am aflat mai târziu că sunt probleme între jurnaliştii români şi club, iar un reporter a fost evacuat într-un mod violent din stadion", a scris ekipa.mk. Sursa citată a notat că Steaua are jucători de valoare în lot, însă conducerea clubului nu se ridică la nivelul fotbaliştilor, unul european. Publicaţia macedoneană a prezentat şirul evenimentelor care au dus la închiderea antrenamentului oficial al Stelei, precizând că Mihai Stoica a negat în faţa autorităţilor prezenţa bodyguarzilor, deşi ei apar în imaginile înregistrate ale incidentelor. "Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a luat toată vina asupra sa şi s-a deplasat la două noaptea de la hotel la poliţie, el negând prezenţa unor bodyguarzi români, care s-ar afla în Hotelul Aleksandar Palace. Totuşi, imaginile surprinse arată prezenţa bodyguarzilor la hotel, însă clubul român neagă existenţa acestora", au conchis jurnaliştii macedoneni.
 
 
Cine sunt "gorilele"?
Agenţii de pază care au agresat, luni după-amiază, reporterii ProSport şi ProTV prezenţi la Skopje, sunt angajaţi ai firmei SAS Security SRL, care aparţine unor cetăţeni tuinisieni, informează gandul.info. Firma SAS Security SRL este deţinută de catre Kahlaoui Anis, cetăţean tunisian - acţionar majoritar 98,1 la sută - şi Rahmani Mouine, cu aceeaşi cetăţenie. Firma în cauză, cu sediul în sectorul 4 al Capitalei, este în prezent în faliment. Kahlaoui Anis este acţionar şi administrator în 62 de companii din România, unele intrate în insolvenţă. Kahlaoui Anis este acţionar al unei companii pe care procurorii au pus sechestru. Este vorba de un dosar DIICOT în care pe acţiunile companiei TEX INVEST MILLENIUM SRL s-a dispus sechestru în 2012. Poliţia l-a identificat pe bodyguardul care, împreună cu Mihai Stoica, a agresat-o pe Alexandra Tănăsescu, reporter ProTV. Acesta este Iulian Ioniţă, zis "Buze", care apare şi în fotografiile surprinse de ekipa.mk, luni după-amiază, pe pista de atletism a arenei Philip II.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri