Mergem la război sau la vraci? Ce semne dă Iașul în competiția internă de la vârful Usere?

sâmbătă, 22 iunie 2024, 03:00
1 MIN
 Mergem la război sau la vraci? Ce semne dă Iașul în competiția internă de la vârful Usere?

Dacă tot pare că lupta pentru controlul USR ar fi decantat deja doi competitori clari la nivel național, am zice că, iată, e numai bun momentul ca să vedem cum se reflectă asta la Iași, județ și oraș care, fără doar și poate, după cum s-a văzut la alegerile din 2020 dar și la cele locale de la începutul lunii, este un fief important al formațiunii!

După cum ați văzut dacă ați urmărit chestiunea, pe de o parte la șefia USR și-a anunțat candidatura activistul civic și militar Radu Hossu, dar și primărița Lasconi de la Câmpulung.

În paranteză fie spus – ce chestie și aicea, să se lupte pentru șefie un băiat care a petrecut mai bine de jumate din ultimii doi ani în spatele frontului din Ucraina, și o fostă reporteriță Pro specializată pe vraci, vindecătoare sătești și samani mioritici.

Dar, în fine, să revenim la oile noastre: cum va juca Iașul aicea, în condițiile în care, cum spuneam, suntem județ important pentru USR, dar fără a avea lideri cu notorietatea națională pe care am merita-o? Pentru aceasta, haideți să mergem împreună la pulsulețul următor, unde vom lua oamenii pe căprării! Ba chiar și pe țăpării, dacă e nevoie…

În ce parte semnalizează Bodea și Cozet?

Pe de o parte, e clar că cea mai notorie figură a USR la Iași este fostul lor candidat la premărie, Marius Bodea. Despre acesta se cam știe că este amic bun politic cu fostul șef de partid, timișoreanul Drulă. Acesta din urmă nu a anunțat pe cine susține, dintre cei doi – Hossu sau Lasconi -, probabil din motive strategice, dar a făcut-o concitadinul și bunul lui amic Fritz, care a salutat foarte elogios anunțul intrării în cursă a fostei reporterițe, concomitent cu faptul că el nu e interesat de o așa dregătorie.

Stați însă puțin și nu mânați, căci nu am terminat cu USR Iași: mai este Cozet! Da, așa este, ea a plecat din partid, dar nu uitați că ambii candidați la șefie au anunțat, ba chiar și-au făcut și un titlu de glorie din asta, că îi vor aduce înapoi în partid pe toți fiii și fiicele rătăcitoare.

Numai că, surpriză: dacă Lasconi a pus pe pomelnicul ei, cu cei pe care urmează să îi contacteze, și pe Cozet de la Iași, la Radu Hossu, o mică surpriză. Acesta a și anunțat chiar că a vorbit cu toți ex-useriștii, inclusiv europarlamentarul independent Ștefănuță, premarele nou și independent Polițeanu de la Ploiești, premarele Viziteu de la Bacău, plus mulți alții, REPER etc., și că toți zice că sunt interesați de revenirea în partid, dar de pe lista acestuia lipsea, surpriză, taman Coset a noastră de la Iași și partidulețul ei.

Ce să însemne așadar toate acestea, pentru Iași? Păi, parcă vedem că iar ajungem și aicea ca pe la partidoi sau la liberali: ai noștri de la Iași, pe invers cu Bucureștiul. Hai, ura și la gară!

Iacătă și poza zilei, de la CNN-ul de baltă!

Iacătă la final și poza zilei, stimați telespectatori! Este o captură de la CNN-ul autohton, de baltă, Antena 3, la care se pare că seara nu prea le-a priit unora, punând Rusia în loc de România pe ecran. Ba chiar am văzut că au trecut minute bune tare până s-au prins, semn că nici cei care au mai rămas să se uite aicea nu mai acuitatea vizuală ca la 20 de ani, vorba cântecului.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii