Mergeți pe mâna lor? Viitorii viceprimari ai Iașului și componența Consiliului Local

vineri, 17 iunie 2016, 02:00
3 MIN
 Mergeți pe mâna lor? Viitorii viceprimari ai Iașului și componența Consiliului Local

ALDE a bătut palma cu PSD pentru a crea o majoritate solidă în Consiliul Local, unul dintre viceprimari urmând a fi dat de prima formaţiune. Acesta este Radu Botez. Cel de-al doilea viceprimar va fi, cel mai probabil, Gabriel Harabagiu, director al Casei Studenţilor.

Social-democraţii vor încheia o alianţă ALDE atât la nivelul Consiliului Judeţean, cât şi la Consiliul Local. Şeful ALDE Iaşi, Varujan Vosganian, a declarat ieri că PSD a propus ca filiala pe care o conduce să nominalizeze o persoană pentru una dintre funcţiile de viceprimar.

„Am înţeles că, deşi are majoritatea, PSD doreşte să deschidă CL. Ni s-a solicitat o opţiune pentru viceprimar, iar opţiunea noastră a fost pentru domnul Radu Botez. Am avut o discuţie cu domnul Botez, i-am spus că susţinem această candidatură“, a declarat Vosganian.

La rândul său, Botez a precizat că a acceptat propunerea. PSD şi ALDE au împreună 16 dintre cele 27 de mandate de consilieri locali, doar două dintre acestea fiind ale ultimului partid menţionat.

„S-ar părea, cel puţin la ora actuală, că există această dorinţă a PSD de a deschide CL, să nu fie întreaga administraţie a unui singur partid, din punct de vedere politic, ci de o semi-deschidere în aşa fel încât la administraţia locală să participe şi alte persoane, nu numai din PSD. Vom vedea cum vor decurge lucrurile săptămâna viitoare“, a declarat Botez, fost consilier local din partea PNL în perioada 2004 – 2012.

Liderul organizaţiei municipale a ALDE ar putea face echipă în conducerea oraşului cu Gabriel Harabagiu, actual director al Casei de Cultură a Studenţilor. Harabagiu este, potrivit unor surse, prima opţiune a PSD pentru un post de viceprimar, social-democratul confirmând ieri că există discuţii în acest sens.

„Discuţiile vor avea loc în biroul de conducere al organizaţiei municipale. Mă onorează propunerea făcută de unii dintre colegii cu care am discutat“, a declarat Harabagiu.

Şedinţa de constituire a CL va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, tot atunci urmând a fi numiţi şi noii viceprimari ai Iaşului.

Componenţa finală a Consiliului Local

Faţă de acum o săptămână, au intervenit mai multe schimbări pe listele partidelor cu propunerile pentru consilieri locali. La PSD, Mihai Chirica (primar ales), Tudor Ciuhodaru (deputat) şi Cătălin Bulgariu s-au retras de pe listă, acelaşi gest făcându-l şi Marius Bodea de la PNL.

Astfel, PSD va începe legislatura 2016 – 2020 cu următorii consilieri (14 mandate): Camelia Gavrilă, Paul Boişteanu, Gabriel Harabagiu, Călin Scripcaru, Marcel Istrate, Cătălina Aldea, Adrian Boca, Marius Aur, Daniela Tăutu, Gabriel Surdu, Vasile Sandu, Vlad Nedelcu, Florentin Ciobotaru şi Mihail Pintilei.

La PNL (opt mandate), lista este deschisă de Ciprian Bostan, liberal urmat de Vlad Ghizdovăţ, Etienne Ignat, Eduard Boz, Alexandru Coţofan, Tudor Dornean, Răzvan Timofciuc şi Lucian Jugrin.

Consiliul Local este completat de câte doi consilieri de la ALDE (Radu Botez şi Cristian Corozal) şi PMP (Violeta Gaburici şi Daniel Piftor), precum şi de liderul „Pentru Iaşi“, Andrei Postolache.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii