anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Mergi la pescuit cu o tehnologie nouă - Identificatorul de pești

GALERIE
unelte pescuit (1)
  • unelte pescuit (1)
- +

Dacă dorești să fii sigur că ai șanse să te bucuri de pescuit într-o zonă cu pești și să eviți o zonă a iazului unde spațiul este gol, ai nevoie de un căutător de pești. Sonarul de pescuit îți va permite să afli adâncimea iazului, temperatura apei, duritatea substratului și să identifici diferite obiecte din apă. Dacă scanarea se face mai adânc, poți primi și mai multe informații din acea zonă.

Ce sonar să-ți cumperi? Cum funcționează un astfel de dispozitiv?
Dispozitivul are capacitatea de a trimite pulsații de valuri, de sunet, ce lovesc vegetația, substratul, peștii și care sunt apoi reflectate înapoi, la suprafața apei. Aceste pulsații de sunet circulă în valuri, se extind în conuri și se transformă în semnale electrice, care apoi sunt afișate pe un ecran.
Pentru a detecta peștele și a vedea fundul bălții este recomandat un sonar de pescuit de pe TotalFishing.ro. Un astfel de dispozitiv este și pentru apă dulce și sărată, măsoară adâncimea, determină relieful și structura fundului iazului sau a bălții într-un interval de distanță destul de mare, de zeci de metri, oferă o detectare precisă a peștelui mai ales dacă are și un nivel stabil de performanță wireless.

Alegând un sonar performant, care examinează structura și elementele subacvatice în cele mai mici detalii, poți vedea imagini de o calitate ridicată, aproape de cea a unei fotografii, pentru zonele aflate sub barcă, în apă și pe ambele părți ale bărcii. Simplu spus, sonarul este un accesoriu extrem de util unui pescar, întrucât că îi oferă o viziune incredibil de clară a țintelor și un nivel ridicat de rezoluție.

Ajută sonarul într-adevăr la pescuit?
 
Chiar și un sonar foarte simplu, care poate fi un produs ieftin, de buget, te poate ajuta să ai mai mult succes la pescuit. Se găsesc diferite produse pe net, de tip Fish Finder, care au o aplicație ce se instalează pe smartphone, pe Android sau iPhone.
Se poate alege un sonar de mal, care se leagă la lansetă, direct la fir. Oricum este aruncat, el va pica pe apă cu senzorul în jos și apoi va porni în mod automat. Când este scos din apă, se întrerupe conexiunea cu telefonul (care se face prin Bluetooth)și astfel bateria nu se consumă (decât la contact cu apa). Conține în interior un slot USB pentru încărcare, de la priză sau de la calculator. Există și modele mai complexe care se leagă de barcă, sau care vin și cu alte dispozitive la pachet.

Sonarul ajută la pescuit pentru că transmite date importante:
•    Adâncimea apei
•    Temperatura apei
•    Structura de bază a fundului apei (dacă există praguri, gropi, copaci scufundați sau alte elemente în apă)
•    Greutatea peștilor
•    Adâncimea apei unde înoată peștii.
Toate aceste date sunt necesare dacă vrei să ai succes la pescuit. Poți face inițial mai multe lansări în zona aleasă pentru pescuit, în scopul de a verifica unde este mai bine să-ți pui în evidență calitățile de pescar. Foarte importantă este identificarea pragurilor din structura fundului apei, pentru că acolo se pot pescui de obicei pești mari, ca de exemplu trofee de crap.
 
Există diferite dispozitive, unele foarte performante, care trebuie configurate. Sonarele au și curea pentru prinderea aparatului la încheietura mâinii, sau pentru a fi purtate în jurul gâtului. Ele dispun de plutitor cu senzor care va identifica peștii din apă.
Dacă vrei să prinzi un pește mare, cel mai bun mod de a obține un avantaj în fața acestuia, este să ai un sonar bun. Prin urmare, merită să investești într-un dispozitiv de calitate, care este potrivit pentru pescuitul de mal, sau de pe barcă. Și ecranul dispozitivului contează, pentru a putea fi citit chiar și în lumina puternică a soarelui.
Dispozitivele performante identifică poziția și greutatea peștelui și structura fundului apei. Majoritatea dispozitivelor sunt compacte și portabile, sunt ușor de utilizat, de configurat și de folosit în mediul exterior. Pescarii moderni au de obicei și un căutător de pești, pentru că un asemenea dispozitiv chiar îi ajută la pescuit.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta

Alexandru LĂZESCU

Cum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta

Deşi nu a fost generată de asumarea unor riscuri iresponsabile, ca în 2008, şi suntem asiguraţi că ce s-a întâmplat atunci nu se va repeta, criza generată de falimentul Silicon Valley Bank din California introduce turbulenţe majore într-un mediu fragil în plan economic şi geopolitic cu consecinţe greu de estimat.

opinii

De la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian

Nichita DANILOV

De la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian

Singurul lucru comun între el şi actualul locatar al fostului său atelier este înălţimea. Amândoi sunt înalţi. Caloian ceva mai înalt decât Val Gheorghiu. Caloian cultivă spontaneitatea şi în dialog, şi în modul de-a gândi pictura, spre deosebire de Val Gheorghiu care îşi calcula fiecare pas şi fiecare gest.

Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?

Cu excepţia Medicinei, toţi ceilalţi absolvenţi pot lucra în domenii în care contează mai degrabă competenţele pe care le deţin, modul în care îşi valorifică aptitudinile. Un absolvent de studii superioare cu competenţe digitale medii şi cunoaşterea măcar a unei limbi de circulaţie internaţionale, având disponibilitatea de a învăţa la locul de muncă, nu rămâne în afara pieţei muncii.

Sper să mor în timpul vieţii mele

Michael ASTNER

Sper să mor în timpul vieţii mele

Ei bine, abia zile mai târziu după ce mi-a apărut şi mie în minte un gând privind trecerea timpului - vine o vreme/ când timpul trece/ şi cam atât - mi-am dat seama că la origine n-are cum să nu se afle replica standard a mamei: Et vergieht!

pulspulspuls

Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru

Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru

Numai ce am vorbit ieri la rubrica noastră despre conexiunile jupânului Ciorăpel de la Neamţ prin judeţul nostru că au şi apărut informaţii noi, stimaţi telespecatori. 

Caricatura zilei

Doborârea dronei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.