anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Comunicat de presă (P)

Merităm respect! Modernizăm Iașul!

GALERIE
123
 • 1
 • 2
 • 3
- +

Într-o postare publică, deputatul Costel Alexe, președintele PNL Iași, critică vehement modul modul în care autoritățile locale și centrale au răspuns solicitărilor sale privind modernizarea infrastructurii rutiere din județul Iași și prezintă cazul orașului Podu Iloaiei, unde pentru a parcurge o secțiune de doar 5-6 km este nevoie de multă răbdare, căci în multe momente ale zilei timpul de tranzit poate ajunge și până la 40-50 de minute.

”Bătaia de joc la adresa ieșenilor trebuie să înceteze!

În ultimii 3 ani am făcut o serie de demersuri punctuale pentru a debloca lucrările de infrastructură rutieră din județul Iași și pentru a identifica totodată soluții optime și actualizate pentru evitatarea ambuteiajelor, reducerea poluării și mai ales reducerea accidentelor rutiere!

De fiecare dată administrația PSD, fie că vorbim despre decidenții din Ministerul Transporturilor, Guvern, direcții din subordine sau pe plan local au tergiversat sau au desconsiderat importanța problemelor semnalate!

Orașul #PoduIloaiei este efectiv paralizat de traficul rutier, iar populație sufocată de poluarea tot mai ridicată!

40 de minute pentru tranzitarea unei porțiuni de doar 5 km!!!

Este un fenoment care se repetă aproape zilnic, dimineața pe sensul Tg.Frumos-Iași, iar de la ora 15:30 pe sensul Iași-Tg.Frumos!

 1. În primul rând este nevoie urgentă de o variantă ocolitoare a orașului Podu Iloaiei, căci majoritatea autovehiculelor care îngreunează traficul sunt în tranzit.
 2. Secțiunea de drum din interiorul orașului se încovoiază sub greutatea camioanelor și autovehiculelor de mare tonaj, acostamentul sau banda de la trotuar fiind denivelată pe porțiuni mari! 
 3. Traficul se gâtuie brusc, E583 transformându-se după Budăi din 2 benzi pe sens (în realitate 1 bandă+acostament), la o singură bandă pe secțiunea Centru-Calea Ferată.

Iașul este un veritabil pol regional, un magnet economic, administrativ, cultural, turistic și medical, mii de autovehicule din Neamț, Suceava, Bacău și Botoșani întră zilnic în Iași pe E583, sufocând în drumul lor orașele intermediare: Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Pașcani!

Un județ în continuă dezvoltare, care aleargă spre borna de 1 milion de locuitori, nu poate rămâne încremenit în timp din punct de vedere al infrastructurii rutiere!

Dincolo de traficul uzual, cel de tranzit regional, Iașul preia foarte mult din traficul transfrontalier, din și spre Republica Moldova și Ucraina și iată suficiente argumente raționale, decente și de bun simț pentru a moderniza o rețea de drumuri incapabilă să facă față volumului traficului rutier, care zi de zi pune în pericol siguranța participanților la trafic și contribuie masiv la creșterea poluării în orașele și localitățile tranzitate!”.

9:02 - Intrare Budăi 
9:29- Centru Podu Iloaiei
9:43 - Ieșire Podu Iloaiei (Lukoil)

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.