Merităm respect! Modernizăm Iașul!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Comunicat de presă (P)

Merităm respect! Modernizăm Iașul!

GALERIE
123
 • 1
 • 2
 • 3
- +

Într-o postare publică, deputatul Costel Alexe, președintele PNL Iași, critică vehement modul modul în care autoritățile locale și centrale au răspuns solicitărilor sale privind modernizarea infrastructurii rutiere din județul Iași și prezintă cazul orașului Podu Iloaiei, unde pentru a parcurge o secțiune de doar 5-6 km este nevoie de multă răbdare, căci în multe momente ale zilei timpul de tranzit poate ajunge și până la 40-50 de minute.

”Bătaia de joc la adresa ieșenilor trebuie să înceteze!

În ultimii 3 ani am făcut o serie de demersuri punctuale pentru a debloca lucrările de infrastructură rutieră din județul Iași și pentru a identifica totodată soluții optime și actualizate pentru evitatarea ambuteiajelor, reducerea poluării și mai ales reducerea accidentelor rutiere!

De fiecare dată administrația PSD, fie că vorbim despre decidenții din Ministerul Transporturilor, Guvern, direcții din subordine sau pe plan local au tergiversat sau au desconsiderat importanța problemelor semnalate!

Orașul #PoduIloaiei este efectiv paralizat de traficul rutier, iar populație sufocată de poluarea tot mai ridicată!

40 de minute pentru tranzitarea unei porțiuni de doar 5 km!!!

Este un fenoment care se repetă aproape zilnic, dimineața pe sensul Tg.Frumos-Iași, iar de la ora 15:30 pe sensul Iași-Tg.Frumos!

 1. În primul rând este nevoie urgentă de o variantă ocolitoare a orașului Podu Iloaiei, căci majoritatea autovehiculelor care îngreunează traficul sunt în tranzit.
 2. Secțiunea de drum din interiorul orașului se încovoiază sub greutatea camioanelor și autovehiculelor de mare tonaj, acostamentul sau banda de la trotuar fiind denivelată pe porțiuni mari! 
 3. Traficul se gâtuie brusc, E583 transformându-se după Budăi din 2 benzi pe sens (în realitate 1 bandă+acostament), la o singură bandă pe secțiunea Centru-Calea Ferată.

Iașul este un veritabil pol regional, un magnet economic, administrativ, cultural, turistic și medical, mii de autovehicule din Neamț, Suceava, Bacău și Botoșani întră zilnic în Iași pe E583, sufocând în drumul lor orașele intermediare: Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Pașcani!

Un județ în continuă dezvoltare, care aleargă spre borna de 1 milion de locuitori, nu poate rămâne încremenit în timp din punct de vedere al infrastructurii rutiere!

Dincolo de traficul uzual, cel de tranzit regional, Iașul preia foarte mult din traficul transfrontalier, din și spre Republica Moldova și Ucraina și iată suficiente argumente raționale, decente și de bun simț pentru a moderniza o rețea de drumuri incapabilă să facă față volumului traficului rutier, care zi de zi pune în pericol siguranța participanților la trafic și contribuie masiv la creșterea poluării în orașele și localitățile tranzitate!”.

9:02 - Intrare Budăi 
9:29- Centru Podu Iloaiei
9:43 - Ieșire Podu Iloaiei (Lukoil)

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.