Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Meryl Streep va prezida juriul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2016

GALERIE
Meryl-Streep
  • Meryl-Streep
- +

Actriţa americană Meryl Streep, recompensată cu trei premii Oscar, va prezida juriul internaţional al celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin, informează site-ul evenimentului.

Aceasta va fi pentru prima dată când renumita actriţă americană va prezida juriul unui festival cinematografic. "Meryl Streep este una dintre cele mai creative şi versatile actriţe de film din lume. Pentru a marca entuziasmul pe care îl avem faţă de talentul ei extraordinar, i-am decernat un Urs de Aur onorific în 2012 pentru întreaga carieră. Sunt foarte fericit că ea va reveni la Berlin şi, graţie experienţei sale artistice, va asigura funcţia de preşedinte al juriului internaţional", a spus Dieter Kosslick, directorul festivalului.

Meryl Streep a jucat în peste 40 de lungmetraje şi este considerată una dintre cele mai talentate actriţe din lume. A primit numeroase premii şi nominalizări, inclusiv un număr record de nominalizări la Oscar - 19 -, din care a câştigat trei trofee. De asemenea, Meryl Streep a câştigat opt Globuri de Aur din 20 de nominalizări.

Actriţa americană a devenit cunoscută pe plan internaţional în anii 1970 graţie serialului TV "Holocaust" şi, apoi, filmului "Vânătorul de cerbi/ The Dear Hunter", regizat în 1978 de Michael Cimino, care i-a adus prima nominalizare la Oscar. A impresionat apoi în drama familială "Kramer contra Kramer/ Kramer vs. Kramer", regizată în 1979 de Robert Benton, pentru care a primit primul ei premiu Oscar. A câştigat al doilea Oscar cu rolul tulburător din "Alegerea Sophiei/ Sophie's Choice", regizat de Alan J. Pakula în 1982.

A jucat apoi rolul principal în comedia romantică "Manhattan" (1979), regizată de Woody Allen, şi în drama istorică "Iubita locotenentului francez/ The French Lieutenant's Woman", regizată de Karel Reisz în 1981. A interpretat rolul unei activiste sindicaliste în "Silkwood" (Mike Nichols, 1983) şi rolul Taniei Blixen în epicul "Departe de africa/ Out of Africa", regizat de Sydney Pollack în 1985. A jucat primul rol de comedie în filmul "Diavoliţa/ She-Devil" (1989) al regizoarei Susan Seidelman, iar în 1992 a oferit publicului o nouă interpretare senzaţională în "Tinereţe veşnică/ Death Becomes Her", regizat de Robert Zemeckis. În 1995 a jucat în drama "Podurile din Madison County", în care l-a avut ca partener pe celebrul Clint Eastwood, care a asigurat şi regia peliculei. În 2002, a strălucit încă o dată, în adaptarea cinematografică a romanului "Orele/ The Hours", regizată de Stephen Daldry. Au urmat alte roluri principale în satira "Diavoul se îmbracă de la Prada/ The Devil Wears Prada" (David Frankel, 2006), "Ultimul radio show/ A Prairie Home Companion" (Robert Altman, 2006) şi în thrillerul politic "Leii mor pentru miei/ Lions for Lambs" (Robert Redford, 2007). Meryl Streep şi-a dovedit încă o dată versatilitatea ei extraordinară în musicalul "Mamma Mia" (Phyllida Lloyd, 2008) şi apoi în "Julie şi Julia/ Julie & Julia" (Nora Ephron, 2009).

Pentru interpretarea fostului premier britanic Margaret Thatcher în "Doamna de Fier/ The Iron Lady", regizat de Phyllida Lloyd în 2011, a câştigat al treilea premiu Oscar.

În ultimii ani, vedeta americană a excelat din nou în filme precum "Ţinutul din mijlocul verii/ August: Osage County" (John Wells, 2014), musicalul "În inima pădurii/ Into the Woods" (Rob Marshall, 2014), westernul "The Homesman" (Tommy Lee Jones, 2014) şi "Ricki and the Flash" (Jonathan Demme, 2015). În următorul film al ei, drama istorică "Suffragette", regizată de Sarah Gavron, actriţa americană joacă rolul unei activiste pentru drepturile femeilor.

Meryl Streep a mai fost invitată în câteva ocazii la Festivalul de Film de la Berlin: în 1999, a primit Berlinale Camera, iar în 2003 a primit, alături de Julianne Moore şi Nicole Kidman, Ursul de Argint pentru "Orele". În 2006, a putut fi văzută în competiţia Berlinalei cu filmul lui Robert Altman intitulat "A Prairie Home Companion". În 2012, organizatorii Berlinalei au decis să aducă un omagiu actriţei Meryl Streep şi i-au acordat Ursul de Aur Onorific pentru întreaga carieră.

Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 11 - 21 februarie 2016.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri