Mesaj al episcopilor catolici: întoarcerea la şcoală este motiv de bucurie şi speranţă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Mesaj al episcopilor catolici: întoarcerea la şcoală este motiv de bucurie şi speranţă

GALERIE
Perca
  • Perca
- +

Fostul episcop auxiliar de Iaşi, ÎPS Aurel Percă, actualmente arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, a transmis un mesaj optimist referitor la revenirea copiilor la şcoală în format fizic, care este un "motiv de bucurie şi de speranţă", şi a subliniat importanţa ştiinţei în contextul actual. Arhiepiscopul, care este şi responsabil cu învăţământul în Conferinţa Episcopilor Catolici de România, a amintit despre importanţa cursurilor faţă în faţă, chiar dacă nu se poate face acest lucru în condiţii de normalitate totală. 

"A învăţa împreună cu alţi colegi este diferit de modul de a învăţa de unul singur, în faţa tabletei sau a calculatorului, închis într-o cameră. Elementul de socializare este fundamental în procesele de învăţare", a explicat arhiepiscopul în mesajul său. Pentru că în ultimele luni cursurile s-au făcut "la distanţă" şi s-a mizat foarte mult pe tehnicile online, pandemia a adus şi un element pozitiv, crede ÎPS Percă – tehnicile digitale învăţate în această perioadă vor rămâne şi vor fi folosite şi pe viitor. De asemenea, este de părere că pandemia este încă o rană deschisă, în acest timp învăţământul a avut foarte mult de suferit, iar întreaga omenire trăieşte "o fază istorică neobşinuită".

"Speranţa este ca omenirea să înveţe ceva din această pandemie. Trebuie să înţelegem cât de importantă este cunoaşterea, trebuie să insistăm mult în şcoală pe competenţele ştiinţifice, pe formare intelectuală şi profesională. Astăzi, dacă reuşim să ne vaccinăm, o facem datorită studiilor şi inovaţiilor în domeniul medical şi ştiinţific. Ştiinţa este adevărata armă a omenirii, datorită ei vom avea un viitor şi o nouă speranţă". Împreună şi cu ceilalţi episcopi din ţară, ÎPS Aurel Percă a adresat încurajări tuturor elevilor, profesorilor, personalului care lucrează în şcoli, precum şi părinţilor şi familiilor, reamintind că revenirea la normalitate va depinde foarte mult de simţul de responsabilitate pe care fiecare va şti să îl arate. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.