anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Mesaj pentru clasa politică de la Colegiul pedagogic „Vasile Lupu” din Iași . "Este strigător la cer că în secolul XXI mai sunt școli în asemenea stare"

GALERIE
colegiu pedagogic
 • colegiu pedagogic
- +

Conducerea Colegiului Pedagogic  „Vasile Lupu”  din Iași a tras un semnal de alarmă în legătură cu starea jalnică a imobilului în care învată elevii. În acest sens, directorii au redactat o scrisoaredeschisă pentru clasa politică, pe care vă invităm să o citiți în rândurile de mai jos. De asemenea, conducerea colegiului a lansat astăzi o invitație pentru oficialitățile din Iași și reprezentanți ai Iașului la București la o masă rotundă pentru a discuta problemele și nevoile colegiului. Întâlnirea va avea loc de la ora 12.00, urmând să aibă loc și un tur al colegiului pentru ca decidenții să vadă starea actuală a clădirilor școlii

SCRISOARE DESCHISĂ 
 
”Stimați politicieni,
 
Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”  din Iași  marchează  pe 15 decembrie 2021 împlinirea a 166 de ani de la înființarea școlii, cea mai veche instituție de învăţământ pedagogic din Principatele Române. 
Amprenta lăsată de școala noastră asupra educaţiei româneşti este incontestabiă. Numele personalităţilor care au slujit ori s-au format în această şcoală vorbesc de la sine: Titu Maiorescu, Ion Creangă, Gheorghe Ghibănescu, Ştefan Bârsănescu, Domnul Trandafir şi numele altor mari ctitori ai învăţământului românesc ar putea continua. De-a lungul anilor, mii de absolvenţi, foşti şi actuali educatori şi învăţători, au confirmat calitatea Şcolii Pedagogice ieşene. 
Aflaţi la ceas aniversar, înrădăcinaţi în trecutul strălucit al şcolii noastre, ancoraţi în realitatea prezentului, dar cu privirea spre viitor nu putem să nu ne întrebăm de ce toate demersurile din ultimele decenii, făcute de conducerea şcolii pentru renovarea clădirii, monument istoric, au rămas fără răspuns.
Numai în ultimul an, la invitația conducerii Colegiului Pedagogic s-au perindat pe la noi zeci de miniştri şi politicieni: Sorin Cîmpeanu, Monica Anisie, Raluca Turcan, Marcel Boloş, Alexandru Muraru, Alexandru Kocsis, Monica Berescu, Costel Alexe, Mihai Chirica precum şi consilieri locali din toate partidele politice. 
Alături de noi, în toate demersurile, s-au aflat atât elevii, cât şi părinţii acestora. Ne punem cu toţii întrebarea: oare cum arată România educată despre care se vorbeşte atât de mult? De ce elevii noştri nu au şi ei dreptul să înveţe într-o şcoală renovată? Ce repere vor avea ei atunci când, la rândul lor, vor educa alţi elevi, din moment ce ei înşişi nu au au beneficiat de condiţii decente?
Domnilor politicieni, dumneavoastră aţi fost aleși pentru a sluji comunitatea şi pentru a găsi soluţii la problemele ei. Refuzăm să credem că pentru şcoala noastră nu există rezolvare.
Este strigător la cer faptul că în România secolului XXI, într-un oraş universitar precum Iaşi, mai există şcoli într-o asemenea stare de degradare ce reprezintă un real pericol pentru viaţa şi siguranţa noastră. Nu putem crede că politicienii noştri sunt neputincioşi şi fără soluţii şi nu sunt capabili să ofere tinerilor un exemplu de acţiune şi mobilizare. 
În numele întregii comunităţi normaliste vă invităm la manifestările de aniversare a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, miercuri, 15 decembrie, la ora 12.00. Considerăm acest context un prilej pentru un dialog deschis, sincer şi real cu privire la găsirea unei soluţii urgente pentru reabilitarea clădirii şcolii.
 
 
Director,                                                                                                         Director adjunct, Prof. Sebastian Tamaş 
Prof. dr. Irina Ofelia Cosovanu           

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.