Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Căci ăia, din ce am mai observat, nu ştiu despre Iaşi decât că-s nişte moldoveni din ăia naşpa, ce nu respectă deloc regulile, ce mănâncă doar mămăligă, nu ca ei, bucureştenii, băieţi de băieţi.

În fine, să întoarcem foaia şi să vă sintetizăm puţin toată panarama care a fost în ultimele zile în legătură cu subiectul săptămânii, banii PNRR, acel plan de 30 miliarde de la UE pentru România, şi din care Iaşul s-a ales în mod direct cu ceva în jur de 1 la sută.

Păi, băbăeţ, bun, ne revoltăm, ne enervăm, înjurăm etc., dar Iaşul nu a prins nimica pentru că nu avea proiecte aproape de maturitate, ca să fie finalizate până în 2026 pe banii UE, cum e condiţia obligatorie! Boon, păi nu era acesta un moment tare pentru ca liberalii ieşeni să dea cu basca de bătătură chiar acuma, în campanie, şi să se răstească la pesedişti: bă, ce-aţi făcut patru ani, bă, aţi dormit în papuci? Păi dacă n-aţi dormit, unde-s proiectele? Că doar aţi fost la putere, nu?

Ei bine, iote, nea Orbane, că băieţii matale de la Iaşi au ratat momentul: tac chitic. Şi ştii de ce? Iote: păi cum să spui aşa ceva, când chiar omul tău, Mihăiţă de la Roznovanu, a pus la Iaşi patru ani doar panseluţe şi gazon printre blocuri, care nu are proiecte nici măcar cât pesediştii la judeţ, căci tot ce are e abia început, doar la nivel de machete înşirate pe birou, sau pe pagina de Facebook. Pen’ce să luăm aşadar noi bani din PNRR, dacă nu ai cum? Vă spunem asta, aşa, ca să nu ne prindă, iaca, prima zăpadă din nou fără cauciucuri de iarnă, ca de obicei...

O consolare pentru Grămadă

Şi dacă tot am parcat pe partea dreaptă, haideţi să vă mai spunem una scurtă dar vioaie din zona asta a rotogolului politic de la Iaşi. Adicătelea, din partea pemepeului, acolo unde, din ce ne spune amicul nostru Archibald Tănase după ce a studiat trendul sondajelor dinaintea alegerilor de duminică, cică s-ar profila o jalnică ieşire din scenă a dipotatului deştept Grămadă, pentru că mai toate socotelile ies sub pragul şurii, adicătelea sub 5 la sută.

Caz în care, este clar, nea Grămadă va rămâne cam şomer, căci nu are nici vârsta de a fi pensionar politic, şi pentru care se va vedea pus în jalnica postură de a se milogi la liberali pentru vreun post ca să aibă şi el o lef’şoară, promiţând la schimb votul oamenilor lui din conţiliile local şi judeţean.

Drama e, în cazuri similare, aşa cum ştiţi, că acei conţilieri de pripas nu vor mai da repejor nicio ceapă degerată pe indicaţiunile lui Grămadă, dacă acesta cade între scaune, aşa cum s-ar părea. Ce poate el să facă într-o astfel de situaţiune dramatică, stimaţi telespectatori? Noi am zice că, iote, numai bine se poate consola că are un urmaş, chiar dacă încă nerecunoscut. Nu de alta, dar ca să se tragă şi el la casa lui de-acuma...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Brand mic

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.