Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Mesajul balerinei Alina Cojocaru pentru Cioloș: Intimidarea nu este o directie inainte

GALERIE
balerina
  • balerina
- +

Balerina Alina Cojocaru, alungata de la Opera Romana impreuna cu directorul artistic Johan Kobborg de noua conducere numita de ministrul Vlad Alexandrescu, a postat pe contul sau de twitter un mesaj adresat premierului Ciolos dupa intalnirea cu acesta.

Mesajul integral postat de Alina Cojocaru pe contul sau de Twitter:

Stimate domnule prim-ministru,

Imi permit un ultim mesaj.

O sa va atasez un email scris de Printesa Marina Sturdza dlui Alexandrescu. Acest lucru o sa raspunda la acuzatiile nedrepte aduse noua in legatura cu Gala de la New York.

Din pacate am realizat ca aceata tara a noastra nu este pregatita pentru ce Johan si eu le-am oferit acesti 2 ani si voiam sa continuam. Am stiut ca o sa fie greu dar am sperat ca inspirand curaj, creativitate, pasiune si onestie atat in inimile unor micuti balerini cat si celor tinere talente ale tari (celor care au ales sa se intoarca in tara de cand este Johan la conducere), o sa fie un inceput, o noua generatie de artisti Romani. Atat oamani Romani cat si straini Lucrand impreuna spre a crea arta, sub acoperisul teatrului, si in acelasi timp a darui mai departe tari. Asa cum aceta este rostul artei si culturii. Am sperat sa fie o ruptura din cercul de rautate si distrugere in care este tara noastra. Macar cat de mica schimbarea sa fie simtita in generatile viitoare, macar o raza sa le indrepte privirea si dorinta de a darui si a iubi, asa cum si ei la randul lor au simtit. Dar se pare ca am gresit, putini sunt pregatiti sa vada si sa accepte ca exista oameni ca Johan - fara interes propriu ci din potriva. Probabil aici si este una din durerile mai mare pe care le simt momentan. Cand balerini trimit mesaje de ii rup lui inima, dar sunt cu frica sa isi arate prezenta cand trebuie sa il sustina. Inteleg si nu inteleg acest lucru. Durerea mea este ca desi au simtit ceva minunat (dupa cum spun ei), ceva ce ar trebui, dupa parerea mea, sa le fie un standard in viata (pe care il merita).. Au facut o alegere-frica. Toti avem dreptul la o alegere in viata, pentru mine frica si intimidare nu este o directie inainte, este o destinatie -intunericul. Primesc mesaje ca unii isi cer scuze ca am fost jignita... Nu m-am simtit asa, simt numai mila si Tristete.. lmi pare rau ca incercand sa protejez ce sa realizat cu atat de multa munca, si a asigura un viitor acestei arte in Romania protejand o mana de Oameni carora li-i se datoreaza aceste realizari nemaipomenite la noi in tara, sa ajuns la un alt scandal... va asigur nu aceatsa a fost intentia!!

Tinand cont de situatia tari stiu ca aceatsa de la ONB este numai o mica problema si voiam sa va multumesc din Suflet de timpul acordat. Nu numai ca un conducator al tari mele dar ca si om cu respec pentru un alt om. Am vazut un zambet in ochii si inima dumneavoastra si aleg sa plec cu aceatsa amintire din multe lucruri urate care sau intamplat in numai cateva zile. Aceasta bunatate aratata mie, imi da inca o raza mica de speranta pentru viitorul tari mele, un viitor pe care il doresc tutor oamenilor, regardless de ce nationalitate sunt... Macar pentru viitoarele generati aceatsa speranta sa existe.

Sper sa am acea onoare de ne revedea intr-o zi cu Johan ,la un pahar de suc asa cum ati propus.

Cu sinceritate,

Alina Cojocaru

hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri