Mesajul emoționant al Preasfinţitul Petru Gherghel, cu prilejul Zilei Mondiale a Migrantului şi Refugiatului, sărbătorită pe 15 ianuarie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Mesajul emoționant al Preasfinţitul Petru Gherghel, cu prilejul Zilei Mondiale a Migrantului şi Refugiatului, sărbătorită pe 15 ianuarie

GALERIE
gherghel
  • gherghel
- +

Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop catolic de Iaşi, a lansat un mesaj ieşenilor în apropierea Zilei Mondială a Migrantului şi Refugiatului, care este sărbătorită pe 15 ianuarie în toată lumea, numind fenomenul migraţiei - un „drum pentru întâlnirea între oameni“. 

„Cei care pleacă în migraţie poartă cu ei, acolo unde ajung, nenumărate daruri şi valori şi, în acelaşi timp, primesc, din locul unde ajung, aceeaşi bogăţie de valori şi daruri. În fenomenul migraţiei are loc un adevărat schimb de daruri culturale, materiale şi mai ales spirituale care îmbogăţesc şi desăvârşesc persoana umană“, a scris episcopul în mesajul său.

El spune că în special copiii care vin alături de părinţi aduc „valoarea vieţii şi a speranţei“, că drumul lor către restul lumii este, de fapt, un „drum al lui Dumnezeu ce se îndreaptă spre lume“. „Dreptul la viaţă, la bucurie şi fericire este un lucru sacru şi trebuie ocrotit şi oferit tuturor fraţilor noştri pe care ni-i trimite Domnul în providenţa sa“, a adăugat acesta. În final, el i-a îndemnat pe creştinii ieşeni să aplice principiile creştine de respectare a drumului fiecărui migrator şi să celebreze această zi de 15 ianuarie.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.