Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru femeile de afaceri cu ocazia zilei de 8 martie

GALERIE
iohannis
  • iohannis
- +

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj în cadrul Galei „Women in Economy”, organizate de către Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin. Mesajul a fost prezentat de Cosmin Marinescu, consilier prezidențial - Departamentul Politici Economice și Sociale.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Domnule Președinte al Senatului României,

Excelențele voastre, Doamnelor și Domnilor Ambasadori,

Stimate doamne,

Stimați invitați,

Îmi face o deosebită plăcere să transmit 'La mulți ani!' femeilor de afaceri, în ajunul Zilei de 8 martie. Felicitări pentru contribuția semnificativă a dumneavoastră la dezvoltarea economică și socială a României!

Salut demersul Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin de a crea o platformă comună, de cooperare internațională a confederațiilor patronale, ca exemplu de bune practici în materie de armonizare a intereselor și promovare a mediului de afaceri.

Organizatorii trebuie încurajați și sprijiniți, atât în această inițiativă, cât și pentru eforturile constante care vizează participarea femeilor în afaceri, în societate sau cultură.

O economie performantă, flexibilă și competitivă trebuie să mobilizeze întreg talentul antreprenorial de care dispune societatea noastră. Avem nevoie de întreprinderi prospere, mari, mici și mijlocii, atât autohtone cât și străine. Indiferent de perspectiva din care privim lucrurile, economia noastră va prospera doar prin implicarea tuturor jucătorilor săi, iar femeile antreprenor știu foarte bine să lupte pentru succesul economic.

Doamnelor, dar și domnilor,

Antreprenoriatul feminin din întreaga lume continuă să facă progrese, iar România se aliniază, cu pași siguri, la tendințele globale.

Indicatorii privind inițiativa antreprenorială în rândul femeilor plasează țara noastră pe un loc bun în clasamentele internaționale de profil, dar există în mod cert suficient loc de îmbunătățire.

Statisticile vorbesc de la sine: prezența femeilor este din ce în ce mai vizibilă în domenii de activitate cu relevanță strategică. La finalul anului trecut circa 37% dintre asociații companiilor active și aproape 40% dintre titularii de PFA, întreprinderi individuale și familiale, erau femei.

Stimate doamne, stimați domni,

Trăim într-o perioadă dinamică, marcată de schimbări profunde. Tocmai de aceea avem încă multe de făcut, ca societate, pentru a depăși prejudecățile culturale de gen, dar și pentru a recunoaște potențialul economic esențial al încurajării și stimulării antreprenoriatului feminin.

Poate că nu o spunem suficient de des, dar, în Romania, femeile de afaceri sunt competitive, serioase, respectate și apreciate pentru ambiția, curajul și determinarea lor. Iar acest lucru este cu atât mai important dacă ne gândim că, de prea multe ori, succesul lor în afaceri trebuie să depășească și obstacolul suplimentar al prejudecăților de gen.

Cu atât mai mari sunt eforturile pentru a reuși, atunci când trebuie depășite și alte obstacole, generate tocmai de cei care ar trebui să asigure un mediu economic stabil și predictibil.

În acest context, fac din nou apel la coerență și responsabilitate din partea Guvernului. Progresele înregistrate de societatea românească riscă să fie anulate prin lipsa de predictibilitate și transparență a măsurilor fiscale promovate intempestiv și în contradicție cu realitățile economiei de piață!

În ultima perioadă, vedem cum Guvernul experimentează tot felul de așa-zise reforme și revoluții fiscale, ori după ureche, ori după modele discutabile. Se iau decizii în mod arbitrar, în spatele ușilor închise, cu ignorarea legii și a realităților economice.

Dezvoltarea unei țări nu poate avea loc atunci când relația dintre stat și mediul de afaceri se transformă într-o competiție neloială, un fel de joc cu sumă nulă. Avem nevoie de soluții de pe urma cărora câștigă toată lumea.

Am arătat de multe ori că României îi lipsește o viziune clară, inteligentă și pe termen lung asupra dezvoltării antreprenoriale. Avem nevoie de modele de creștere economică sănătoasă, bazate pe competitivitate și investiții, nu pe creșteri conjuncturale ale consumului, care se transferă în inflație și importuri.

România antreprenorială are nevoie de decizii responsabile, nu de măsuri populiste, fără susținere pe termen lung, care sfârșesc prin a adânci distorsiuni și dezechilibre deja existente.

În ceea ce mă privește, pot să vă asigur că voi rămâne și în continuare la fel de ferm în apărarea valorilor democrației, ale statului de drept și ale economiei de piață.

Stimate doamne,

Cu ocazia zilei de 8 martie, transmit gândurile mele de prețuire și respect tuturor femeilor din România, precum și întreaga mea considerație pentru eforturile pe care le faceți, atât în economie, cât și în familie și societate.

Vă doresc mult succes în tot ceea ce vă propuneți! Vă mulțumesc”!

realitatea.net

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri