Messi l-a depăşit pe Pele şi a stabilit un nou record de goluri marcate pentru un singur club

miercuri, 23 decembrie 2020, 09:48
2 MIN
 Messi l-a depăşit pe Pele şi a stabilit un nou record de goluri marcate pentru un singur club

Argentinianul Lionel Messi a marcat cel de-al 644-lea său gol pentru FC Barcelona, în partida câştigată în deplasare pe terenul formaţiei Valladolid (3-0), marţi seara, în cadrul etapei a 15-a a campionatului de fotbal al Spaniei, devansându-l astfel pe brazilianul Pele în clasamentul all-time al jucătorilor cu cele mai multe goluri reuşite în tricoul unui singur club.

Messi îl egalase pe "Regele Pele" sâmbătă, când a înscris pentru Barca în remiza cu Valencia (2-2), însă argentinianul l-a depăşit acum pe brazilian graţie golului înscris pe terenul lui Valladolid.

În vârstă de 33 de ani, Lionel Messi a marcat cele 644 de goluri în 749 de meciuri oficiale disputate pentru FC Barcelona (un gol la 1,16 meciuri, în medie), în timp ce Pele a marcat 643 de goluri în 757 de partide jucate între 1946 şi 1974 pentru formaţia braziliană Santos FC (un gol la 1,17 meciuri).

"Atunci când am început să joc fotbal, nu m-am gândit niciodată că voi doborî un record. Şi cu atât mai puţin pe cel pe care l-am reuşit astăzi şi pe care îl deţinea Pele", a scris Messi pe pagina sa de Instagram după partida cu Valladolid.

Cu un număr cuprins între 757 şi 767 de goluri înscrise în total în meciuri oficiale, potrivit unor surse diferite, Pele îi devansează în continuare pe Messi (714) şi Cristiano Ronaldo (754) la numărul total de goluri marcate pe parcursul carierei, inclusiv sub culorile echipei naţionale. Brazilianul susţine însă că a înscris peste 1.000 de goluri, în toate meciurile disputate, oficiale sau nu.

Pele rămâne, însă, cel mai bun marcator din America de Sud la nivel de selecţionate, cu 77 goluri marcate în tricoul naţionalei Braziliei, urmat de Messi, autorul a 71 de goluri pentru reprezentativa Argentinei.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii