Metallica a interpretat melodia „Ma Gueule” pe Stade de France în memoria lui Johnny Hallyday

luni, 13 mai 2019, 10:12
2 MIN
 Metallica a interpretat melodia „Ma Gueule” pe Stade de France în memoria lui Johnny Hallyday

Formaţia americană Metallica a interpretat melodia "Ma Gueule" a lui Johnny Hallyday în concertul pe care l-a susţinut, duminică, la Seine-Saint-Denis, potrivit BFM TV. Spectatorii de pe Stade de France au avut surpriza să audă câteva acorduri de chitară bine cunoscute lor, cele ale piesei "Ma Gueule" (1979), interpretată de Hallyday. 

Formaţia californiană a adus astfel un omagiu muzicianului francez care a murit în decembrie 2017. Nu este prima dată când grupul salută muzica franceză: în 2017, la AccorHotels Arena, americanii au cântat "Antisocial" a formaţiei Trust. Într-un cu totul alt stil, Mariah Carey i-a adus un omagiu lui Johnny Hallyday la Paris. La câteva zile după moartea cântăreţului, diva americană a interpretat "Que je t'aime" pe aceeaşi scenă. Metallica susţine turneul „WorldWired” în cadrul căruia îşi promovează albumul "Hardwired…to Self-Destruct", al zecelea al grupului american, certificat cu platină şi nominalizat la premiile Grammy.

 Metallica va concerta pe Arena Naţională din Bucureşti, pe 14 august, iar show-ul – al patrulea pe care grupul îl va susţine la Bucureşti – face parte din turneul „Worldwired” şi este sold out.

Formaţia Metallica a fost înfiinţată, pe 28 octombrie 1981, la Los Angeles, de toboşarul Lars Ulrich şi chitaristul şi vocalistul James Hetfield, în urma unui anunţ apărut în ziarul Recycler. Din prima formulă a trupei au mai făcut parte Ron McGovney (bas) şi Dave Mustaine (chitară). Numele Metallica a fost sugerat de un apropiat al celor patru, Ron Quintana.

În 1983, Cliff Burton s-a alăturat grupului, înlocuindu-l pe Ron McGovney, iar locul lui Dave Mustaine a fost luat de Kirk Hammet. În acelaşi an, formaţia a înregistrat primul album, „Kill ‘Em All”, la New York. În 1986, Cliff Burton a murit într-un accident în care a fost implicată întreaga formaţie, iar în acelaşi an Jason Newsted s-a alăturat trupei până în 2001.

Metallica a lansat zece albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Printre cele mai apreciate de critică şi public se numără „Kill ‘Em All” (1983), „Ride the Lightning” (1984), „Master of Puppets” (1986), „…And Justice for All” (1988) şi „Metallica” (1991). În prezent, Metallica este formată din James Hetfield (voce, chitară), Kirk Hammett (chitară), Robert Trujillo (bas) şi Lars Ulrich (tobe). Trupa a câştigat nouă premii Grammy şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2009.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii