MetamorphosIS – o poveste în imagini despre rolul modelelor în viață și carieră
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Comunicat de Presă

MetamorphosIS – o poveste în imagini despre rolul modelelor în viață și carieră

GALERIE
liceul-alecsandri_1_
  • liceul-alecsandri_1_
- +

Miercuri, 28 august 2019, între orele 17.00 și 19.00, la Galeriile „Dumitru Grumăzescu” din Iași, un grup de elevi ai Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași, coordonat de profesorii lor, Cristina Vameșu și Alexandru Ursu, va organiza expoziția de fotografii „MetamorphosIS – o poveste în imagini”. 

Evenimentul, realizat în parteneriat cu Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași, își propune să contribuie la informarea și conștientizarea populației cu privire la beneficiile educației și formării profesionale pe tot parcursul vieții pentru dezvoltarea personală, profesională și comunitară.

Activitatea face parte din proiectul „MetamorphosIS - Butterfly Effect of Education. Campanie de promovare a importanței unui model în educație – profesorul Vasile Coțofan”, care cuprinde o suită de activităţi integratoare şi comprehensive, realizate într-un cadru non-formal de educaţie, ce vizează cunoașterea valorilor europene, implicarea directă a tinerilor în activități de valorificare a unor modele reale de viață și carieră, precum și promovarea rolului educației și al practicării unei meserii pentru dezvoltarea personală, profesională și comunitară. Proiectul se concretizează în implementarea unei campanii de informare, educare și conștientizare a membrilor comunităţii ieșene cu privire la rolul educației și formării profesionale în atingerea potențialului fiecărui cetățean, precum și în asigurarea prosperității economice durabile.

Activitățile proiectului se desfășoară în perioada iunie – octombrie 2019 în cadrul Concursului Național Euroscola 2019 - 2020, ediția a XII-a, organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România și Ministerul Educației Naționale, ediție care se desfășoară sub deviza „Educația schimbă vieți”. Euroscola este unul dintre programele dedicate tinerilor și aplicat în toate statele membre, scopul său declarat fiind de a reuni în cadrul unor zile festive, adolescenți din toate statele membre ale Uniunii, oferindu-le ocazia de a afla cum funcționează Parlamentul European, dar și de a cunoaște mentalitățile și așteptările altor tineri din statele membre.

„Deoarece credem în puterea imaginilor de a spune povești, ne-am propus să creăm un punct de întâlnire al comunității locale cu o poveste de succes despre educație și formare profesională, și anume cea a profesorului Vasile Coțofan. Valorificând simbolic efectul fluturelui, expoziția se va centra pe valențele umane, personale, profesionale, artistice ale modelului ales, demonstrând că, indiferent de aspirațiile oricărei generații, educația rămâne Vibrația care te transformă”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.