MetamorphosIS – o poveste în imagini despre rolul modelelor în viață și carieră
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Comunicat de Presă

MetamorphosIS – o poveste în imagini despre rolul modelelor în viață și carieră

GALERIE
liceul-alecsandri_1_
  • liceul-alecsandri_1_
- +

Miercuri, 28 august 2019, între orele 17.00 și 19.00, la Galeriile „Dumitru Grumăzescu” din Iași, un grup de elevi ai Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași, coordonat de profesorii lor, Cristina Vameșu și Alexandru Ursu, va organiza expoziția de fotografii „MetamorphosIS – o poveste în imagini”. 

Evenimentul, realizat în parteneriat cu Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași, își propune să contribuie la informarea și conștientizarea populației cu privire la beneficiile educației și formării profesionale pe tot parcursul vieții pentru dezvoltarea personală, profesională și comunitară.

Activitatea face parte din proiectul „MetamorphosIS - Butterfly Effect of Education. Campanie de promovare a importanței unui model în educație – profesorul Vasile Coțofan”, care cuprinde o suită de activităţi integratoare şi comprehensive, realizate într-un cadru non-formal de educaţie, ce vizează cunoașterea valorilor europene, implicarea directă a tinerilor în activități de valorificare a unor modele reale de viață și carieră, precum și promovarea rolului educației și al practicării unei meserii pentru dezvoltarea personală, profesională și comunitară. Proiectul se concretizează în implementarea unei campanii de informare, educare și conștientizare a membrilor comunităţii ieșene cu privire la rolul educației și formării profesionale în atingerea potențialului fiecărui cetățean, precum și în asigurarea prosperității economice durabile.

Activitățile proiectului se desfășoară în perioada iunie – octombrie 2019 în cadrul Concursului Național Euroscola 2019 - 2020, ediția a XII-a, organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România și Ministerul Educației Naționale, ediție care se desfășoară sub deviza „Educația schimbă vieți”. Euroscola este unul dintre programele dedicate tinerilor și aplicat în toate statele membre, scopul său declarat fiind de a reuni în cadrul unor zile festive, adolescenți din toate statele membre ale Uniunii, oferindu-le ocazia de a afla cum funcționează Parlamentul European, dar și de a cunoaște mentalitățile și așteptările altor tineri din statele membre.

„Deoarece credem în puterea imaginilor de a spune povești, ne-am propus să creăm un punct de întâlnire al comunității locale cu o poveste de succes despre educație și formare profesională, și anume cea a profesorului Vasile Coțofan. Valorificând simbolic efectul fluturelui, expoziția se va centra pe valențele umane, personale, profesionale, artistice ale modelului ales, demonstrând că, indiferent de aspirațiile oricărei generații, educația rămâne Vibrația care te transformă”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Iohannis în Egipt

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.