Metodă inedită de prevenire a consumului de droguri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Metodă inedită de prevenire a consumului de droguri

GALERIE
deschidere an universitar-UMF-Ciuhodaru la costum_2
  • deschidere an universitar-UMF-Ciuhodaru la costum_2
- +

 Deputatul Tudor Ciuhodaru va fi dat drept exemplu adolescenţilor ieşeni în cadrul unui proiect pentru prevenirea consumului de droguri la nivel local. Astăzi, de la ora 14.30, la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, elevii vor fi instruiţi cu privire la substanţele cu proprietăţi psiho-active printr-o acţiune de tip „Biblioteca Vie”.

 

Tinerii vor adresa întrebări invitaţilor, care promit să „se deschidă ca o carte”. Printre invitaţi, alături de doctorul Ciuhodaru, se numără Irina Fiedler, redactor Radio Iaşi, Cristian Donose, reporter TVR Iaşi, Alin Lupeică, sportiv de performanţă, Radu Pavel, preot, Cătălin Luca, preşedinte la „Alternative Sociale”, Doru Panţiru, şef al Poliţiei Municipale, Ioan Bitiuşă, avocat şi Cristina Ghegheş, reprezentant UPA. „Datorită multitudinii de informaţii care circulă pe Internet, precum şi vulnerabilităţii specifice vârstei, adolescenţii au nevoie de modele de viaţă. Venind în întâmpinarea acestei nevoi, prin Biblioteca vie, promovăm un stil de viaţă sănătos”, au precizat organizatorii. Manifestarea face parte din proiectul „Gândesc, deci evit”, derulat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi IŞJ, prin Liceul Tehnologic de Turism.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.