Metoda prin care poți scăpa de kilogramele în plus, mâncând shaorma

marți, 11 iunie 2024, 14:08
1 MIN
 Metoda prin care poți scăpa de kilogramele în plus, mâncând shaorma

Metoda prin care poți scăpa de kilogramele în plus, mâncând shaorma. Ce trebuie să faci? Iată ce dietă face acum ravagii printre internauți. Shaorma este, fără dar și poate, mâncarea națională a românilor, după tradiționalii mici și cartofi prăjiți, și o afacere de mega-succes, cu cifre de zeci de milioane de euro, în special pentru turcii și arabii care au adus-o în România.

Shaorma a devenit vedetă în țara noastră iar motivul pentru care este atât de căutată? Păi este un produs autentic, uşor de mâncat, rapid, accesibil şi, mai ales, gustos.

De fapt, shaorma este cel mai sănătos aliment de tip-fast food DACĂ știi ce ingrediente să eviți.

În cuvinte puține, shaorma este un preparat culinar care în buna tradiție românească este alcătuit din: lipie, în care sunt adăugate legume (roşii, castraveți, varză), nelipsiții cartofi prăjiți, carne friptă (pui, vită, miel), castraveți murați, condimente și diverse sosuri.

Shaorma pe care o știm noi diferă destul de mult de cea consumată în lumea arabă, unde se spune că ar fi apărut pentru prima dată. Astfel, singurele ingrediente specifice sunt lipia și carnea coaptă prin rotire.

În rest, totul diferă, de la legume până la celebrele sosuri. La origine, shaorma se asezonează cu tabbouleh, vinete, fattoush sau chiar ananas. Cât despre sosuri, în Liban acestea sunt pe bază de năut iar în Grecia este nelipsit sosul tzatziki.

Citiți mai multe amănunte pe newsweek.ro

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii