Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Metodele folosite de polițiștii bulgari pentru a cere șpagă șoferilor români. "Scria o sumă, eu tăiam, el scria altă suma și tot așa"

GALERIE
politisti bulgari, amenda, soferi
  • politisti bulgari, amenda, soferi
- +

Mai mulți români avertizează pe rețelele sociale că șoferii care tranzitează Bulgaria riscă să fie opriți de poliție, de multe ori pentru șpagă.

Ultima relatare pe această temă vine de la o familie de români, vineri, 24 iunie.

Într-o postare pe grupul Forum Grecia de pe Facebook, aceștia au relatat cum s-au petrecut lucrurile și au indicat zona în care au fost opriți:

"Poliție pe centură Sofiei!

Ne-a oprit un echipaj de poliție imediat cum soțul semnalizase că vrea să oprească pe dreapta, într-o parcare a unui McDonald’s - Jumbo (dorea să se odihnească). Au cerut documentele apoi l-au chemat pe soț să vorbească.

I-au spus că acolo pe centură, chiar dacă sunt două benzi pe sens, e o zona de 60km/h că și limita de viteză și că el ar fi avut 87km/h (soțul nu a văzut indicatorul de 60km/h, voi aveți idee de acea zona?

EDIT: am aflat acum de la voi că există acea limitare de viteză exact în acea zona Jumbo - McDonald’s ).

Apoi au zis că l-ar fi detectat camerele în tunele cu viteză mai mare de 80km/h și că trebuie să îl amendeze. Soțul a spus “ok, faceți procesul și trimite-l prin poștă”. Au zis că amendă era 400 leva. Soțul nu s-a contrazis cu ei și a spus că dacă a greșit, e normal să plătească.

Apoi când au văzut că soțul nu se împotrivește au zis că trebuie să meargă la secția de poliție și să caute imaginile și să facă procesul și că cel puțin 1-2h nu avem voie să ne mișcăm de pe loc…și tot trăgeau de timp. Soțul și-a dat seama atunci că nu aveau practic nimic, erau doar la ciubuc.
E prima dată când ni se întâmplă deși facem drumul acesta îl facem de ani de zile. Așa că atenție. Dacă nu mai fusese un post asemănător pe grup, nu ne-am fi dat seama despre ce e vorba", au scris românii pe Facebook.

Nu sunt singurii care au trecut prin asta
"Exact asta an pățit și noi, ne-am dat seama că vor șpagă încă de cind ne-au oprit.

Am avut mereu probleme cu polițiștii pentru șpagă. Se poate și mai rău ca în România!"

"Pe mine m-au oprit aproximativ în aceeași zona acum 7-8 ani când nu era centură în regim de autostrada. Căutau motiv de amendă/șpagă, așa că s-au uitat prin mașină și au văzut că cei din spate care dormeau nu aveau centurile puse ca lumea, pentru că dormind au pus brațele peste centuri. Le-am spus să-i amendeze, au spus că în legislația bulgărească se amendează șoferul, le-am spus că aștept procesul verbal și am urcat în mașină. După aproximativ 5 minute mi-au adus actele în mare grabă pentru că trecuse o mașină care nu avea numere de înmatriculare și au plecat să-l prindă."


"Am pățit și eu ceva asemănător la ieșirea dintr-un tunel până în Sofia. Sigur depășisem viteza, iar negocierea a început de la 100e și am acceptat 50e.Ciudat a fost modul de negociere. Pe o hârtie boțită scria o sumă, eu tăiam, el scria altă sumă și tot așa. Și asta în mașina de poliție pe o ploaie cumplită."

"La intrarea în Turcia prin vama Kapikule unde se termină autostrada au pus o limitare de 50 km/h și așteptau în curbă cu radarul pe mașină. Acum aștept acasă să văd dacă primesc ceva."

"Exact în acea zonă în 2018 am fost oprit de un echipaj noaptea, tot la fel, aceeași poveste, 60 la oră, că am avut 80. Tot circul pt 5 euro."

"Noi am scăpat cu 20 Euro în ianuarie când am fost."

"Sunt pățit de mai multe ori cu poliția prietenă, dar de fiecare dată am rezolvat cu tradiția (câțiva euro) și am plecat mai depate!"

"În mai mult de 20 de ani de Grecia, făcând traversarea Bulgariei și de câte 2-3 ori pe an, am avut 2 astfel de situații, una prin 2004 când șpaga era măruntă 5-10 euro, iar altă prin 2011, când scenariul descris de dumneavoastră era asemănător, doar că se derula în altă zona, lângă Pleven, de atunci mulțumesc lui Dumnezeu, n-am mai avut treabă cu ei."

Mai mult, pe ziare.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri