Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Michael Baldwin din "Tânăr şi neliniştit": "Rămân uluit de ceea ce mi-a oferit acest serial"

GALERIE
michael baldwin
  • michael baldwin
- +

Nu l-am avut mereu la inimă pe avocatul Michael Baldwin din Tânăr şi neliniştit, dar trebuie să recunoaştem că ăsta e meritul celui care îl interpretează, talentatul actor Christian LeBlanc.

L-am văzut, pe rând, la braţul lui Christine Blair (Lauralee Bell), al lui Phyllis Summers (Michelle Stafford) şi, mai nou, al lui Lauren Fenmore (Tracey E. Bregman). A fost când şarmant, când viclean şi enervant – un rol negativ ofertant şi provocator, care l-a păstrat pe LeBlanc în distribuţia serialului din 1991 şi până acum, cu o pauză de patru ani (1993-1997), când personajul său era după gratii. Acum, la 53 de ani, actorul spune că acest rol i-a schimbat radical viaţa şi i-a adus o recunoaştere nesperată pe plan profesional: trei premii şi alte şase nominalizări la Daytime Emmy.

Cum ai obţinut rolul din Tânăr şi neliniştit?

A fost ca la un joc de bingo, iar eu am primit întrebarea încuietoare. De fapt, de-abia mă întorsesem din Egipt şi le experimentasem pe toate, captiv în deşertul nubian, pierdut şi în expectativă, într-un tren în mijlocul pustietăţii. Când te întorci în State, nu poţi decât să te gândeşti: „Ce bine e aici!“. Aşa că m-am dus la acest casting. Când am intrat la audiţie, am dat peste Bill Bell şi Ed Scott, producătorii noştri la momentul respectiv. Am primit rolul în următoarea zi, aşa mi s-a spus. Nici măcar nu am dat probă în faţa camerei pentru rolul avocatului Michael Baldwin. A fost unul dintre acele momente norocoase când te ia valul, ca actor. Pur şi simplu, am intrat acolo şi totul a venit de la sine. A fost minunat şi toţi au avut încredere în mine.

Ce îţi mai aminteşti din prima zi pe platou?

(râde) În prima mea zi pe platou se făceau fotografiile cu întreaga echipă de actori, iar eu mă entuziasmez foarte tare la aceste ocazii. Era şi Lauralee Bell, care avea să fie o parte foarte importantă din povestea personajului meu. Cred că am pălăvrăgit toată ziua, pentru că, la un moment dat, am auzit o voce drăguţă din spate care îmi spunea: „Mamă, da’ mult mai vorbeşti!“. De-ar fi ştiut ea! Am făcut cunoştinţă cu absolut toţi actorii, am intrat în atmosferă...

Anul acesta, show-ul împlineşte 40 de ani şi este foarte special pentru multă lume. Poţi să ne spui ce înseamnă Tânăr şi neliniştit pentru tine?

O slujbă. Tânăr şi neliniştit a însemnat să fiu angajat de foarte mult timp, iar, ca actor, trebuie să spun că aceasta nu este o situaţie foarte des întâlnită. Am început în medicină, dar acest serial mi-a dat o viaţă cu mult diferită faţă de cea pe care mi-o imaginam, în modul cel mai frumos cu putinţă. Mereu rămân uluit de această carieră şi de ceea ce mi-a oferit acest serial. Fac parte din echipă din 1991, cu excepţia unei scurte perioade petrecute în închisoare. De către personaj, nu de către mine! Am avut ocazia de-a deveni cu adevărat actor, pe parcursul show-ului. M-am apucat târziu, aşa că Tânăr şi neliniştit mi-a oferit tot ce îmi puteam dori. E o postură privilegiată. Sunt plătit ca să joc alături de unii dintre cei mai talentaţi oameni, aşa că este extraordinar.

Plănuieşti să mergi iar la Monte Carlo ca să reprezinţi serialul şi să te întâlneşti cu fanii?

Sunt mândru să reprezint serialul la Festivalul producţiilor TV şi am înţeles că fanii mei sunt foarte entuziasmaţi să mă vadă acolo. Şi eu aş fi entuziasmat să mă întâlnesc cu mine în Monte Carlo. (râde) Serios acum, Monte Carlo e un loc magic şi am petrecut momente minunate acolo. Am fost de trei ori şi de fiecare dată a fost o experienţă diferită. Suntem cu toţii nerăbdători să vedem ce fel de franceză voi bălmăji acolo. (râde) Trebuie să spun că au fost toţi incredibil de binevoitori cu mine, inclusiv Prinţul Albert. De-abia aştept următoarea ediţie a festivalului.

okmagazine.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri