Mici antreprenori, mari idei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Comunicat de presă

Mici antreprenori, mari idei

GALERIE
V.-Alecsandri
  • V.-Alecsandri
- +

Joi, 6 iunie 2019, începând cu orele 12.00, în curtea interioară și în sala de festivități a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași va avea loc închiderea proiectului antreprenorial „Construim orașul în curtea școlii”, aflat la cea de-a VI-a ediție și implementat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Centrul de Resurse și Asistență Educațională Iași, Fundația „Alături de Voi” România.

Eveniment-concept inedit în peisajul educațional ieșean, proiectul își propune ca an de an să reunească, într-un parteneriat eficient, efectiv și activ, companii și structuri organizaţionale care văd viitorul în educaţia de calitate şi care îşi asumă în mod real responsabilitatea socială, motivând elevii să perceapă antreprenoriatul ca soluție practică și viabilă de carieră. 

Anul acesta, între 9 mai și 6 iunie, 16 companii din diferite arii de activitate (IT, servicii educaţionale, juridice, medicale, jurnalism, marketing, consultanță etc) și-au asumat rolul de părinte comunitar și au deschis, împreună cu elevii claselor 9-11, noi drumuri către antreprenoriatul autentic. Produsele finale ale acestei colaborări, filmele realizate de elevi pentru a ilustra activitatea lor inedită, ultimele impresii și mărturii ale prieteniilor care s-au legat vor fi prezentate pe durata festivităților care încheie această ediție. Cele mai implicate, creative și eficiente colective vor primi premiile puse la dispoziție de parteneri.
„Ideea de la care a plecat acest proiect de orientare-învățare a fost de a crea un context pentru interacțiune între comunitatea de afaceri și cea școlară, un spaţiu în care să se activeze conduita antreprenorială a elevilor noștri și care să încurajeze dezvoltarea unor competenţe esenţiale ce vor facilita adaptarea la schimbările economice și societale și, implicit, inserţia lor pe piaţa muncii.

Ne bucurăm că la fiecare ediție ni se alătură noi reprezentanți ai sectorului de business și că, în acest fel, ne putem duce mai departe misiunea pe care ne-am asumat-o în urmă cu șase ani și anume de a sprijini procesul de tranziție de la școală la viața activă a elevilor noștri”, a declarat domnul Gheorghiță Nistor, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.