Mici antreprenori, mari idei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Mici antreprenori, mari idei

GALERIE
V.-Alecsandri
  • V.-Alecsandri
- +

Joi, 6 iunie 2019, începând cu orele 12.00, în curtea interioară și în sala de festivități a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași va avea loc închiderea proiectului antreprenorial „Construim orașul în curtea școlii”, aflat la cea de-a VI-a ediție și implementat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Centrul de Resurse și Asistență Educațională Iași, Fundația „Alături de Voi” România.

Eveniment-concept inedit în peisajul educațional ieșean, proiectul își propune ca an de an să reunească, într-un parteneriat eficient, efectiv și activ, companii și structuri organizaţionale care văd viitorul în educaţia de calitate şi care îşi asumă în mod real responsabilitatea socială, motivând elevii să perceapă antreprenoriatul ca soluție practică și viabilă de carieră. 

Anul acesta, între 9 mai și 6 iunie, 16 companii din diferite arii de activitate (IT, servicii educaţionale, juridice, medicale, jurnalism, marketing, consultanță etc) și-au asumat rolul de părinte comunitar și au deschis, împreună cu elevii claselor 9-11, noi drumuri către antreprenoriatul autentic. Produsele finale ale acestei colaborări, filmele realizate de elevi pentru a ilustra activitatea lor inedită, ultimele impresii și mărturii ale prieteniilor care s-au legat vor fi prezentate pe durata festivităților care încheie această ediție. Cele mai implicate, creative și eficiente colective vor primi premiile puse la dispoziție de parteneri.
„Ideea de la care a plecat acest proiect de orientare-învățare a fost de a crea un context pentru interacțiune între comunitatea de afaceri și cea școlară, un spaţiu în care să se activeze conduita antreprenorială a elevilor noștri și care să încurajeze dezvoltarea unor competenţe esenţiale ce vor facilita adaptarea la schimbările economice și societale și, implicit, inserţia lor pe piaţa muncii.

Ne bucurăm că la fiecare ediție ni se alătură noi reprezentanți ai sectorului de business și că, în acest fel, ne putem duce mai departe misiunea pe care ne-am asumat-o în urmă cu șase ani și anume de a sprijini procesul de tranziție de la școală la viața activă a elevilor noștri”, a declarat domnul Gheorghiță Nistor, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gânduri despre Maradona

Nicolae GRECU

Gânduri despre Maradona

De morţi nu se vorbeşte decât de bine, dar nu trebuie uitat nici răul din ei.

Filmuletul zilei

opinii

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Eugen MUNTEANU

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Prezentarea succintă a începuturilor tradiţiei biblice româneşti continuă cu o schiţă de portret a iniţiatorului acestei tradiţii, Nicolae Spătarul Milescu.

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Ciprian IFTIMOAEI

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Problematica de gen şi egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei a fost abordată încă din anii ‘60 în cadrul studiilor despre rolul femeilor în politică şi dezvoltarea socioeconomică (women studies), mai apoi în cadrul studiilor feministe (feminist studies), iar în prezent în cadrul studiilor de gen (gender studies). În altă ordine de idei, egalitatea de tratament între bărbaţi şi femei a constituit un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înfiinţarea sa. 

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

pr. Constantin STURZU

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

Unul dintre ucenicii mei avea, la un moment dat, probleme la serviciu. Se confrunta cu tot soiul de neplăceri, cu şicane şi chiar cu ameninţări. M-a întrebat ce să facă, dacă nu cumva e momentul să renunţe şi să caute altceva de lucru. Eventual în alt domeniu. Îl ştiu ca fiind o persoană competentă, talentată şi dăruită în lucrarea sa. 

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.