anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 22.03.2023

Microsoft va fi chiriaș în Palas Campus, clădire 100% închiriată înainte de finalizarea lucrărilor

GALERIE
Palas Campus 01Palas Campus 02Palas Campus 03
 • Palas Campus 01
 • Palas Campus 02
 • Palas Campus 03
- +

Compania IULIUS se apropie de finalizarea lucrărilor de construcție pentru Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri ca suprafață din țară, de 60.000 mp. Proiectul dezvoltat în Iași a atins un grad de ocupare de 100%, înainte de darea în folosință, care va avea loc în primul trimestru din 2023. Printre chiriașii noului hub de birouri se numără nume ce activează în domeniul tehnologiei, IT, automotive, dar și compania Microsoft. Amenajarea complexului este sustenabilă, vine ca o extensie a ansamblului mixed-use Palas și va susține dezvoltarea zonei centrale a Iașului la un nivel comparabil cu cel al marilor orașe din lume, ca atractivitate urbanistică și de business.

Cea mai nouă clădire de birouri din Iași, ce are o suprafață de 60.000 mp - Palas Campus - este închiriată 100% și va fi inaugurată în primul trimestru din 2023. Printre companiile care vor ocupa spații în Palas Campus se numără și Microsoft, care, în prezent, își desfășoară activitatea într-un spațiu din clădirea United Business Center 3, parte a ansamblului multifuncțional Palas Iași.

Birourile Microsoft vor ocupa o suprafață de aproximativ 3.300 de mp, iar angajații vor beneficia, de asemenea, de o grădină privată de 800 mp. Amenajată la etajul 4,  grădina oferă vedere panoramică spre Palatul Culturii și zona centrală a orașului. „După o perioadă în care am lucrat cu toții de la distanță, tot mai multe companii au implementat modelul de lucru hibrid. La Microsoft, considerăm că, în acest mediu, rolul biroului s-a schimbat, spațiile fizice trebuie să fie acum adaptabile și să satisfacă nevoi diferite – de la zone confortabile, mai puțin formale, unde colegii se pot întâlni și discuta, până la spații care pot găzdui întâlniri de lucru sau unde angajații pot lucra individual. Ne dorim ca angajații noștri să se bucure de flexibilitate atât în ceea ce privește programul de lucru, cât și prin asigurarea unui cadru propice dezvoltării profesionale și personale. Așadar, pentru noi este important să creăm un mediu de lucru în care oamenii să se simtă inspirați, încurajați să inoveze și să colaboreze între ei, urmărindu-și în același timp pasiunile și împlinindu-și obiectivele individuale. Facilitățile disponibile în Palas Campus ne oferă posibilitatea de a oferi un astfel de cadru în care angajații pot lucra și se pot relaxa deopotrivă, fără să le fie afectată productivitatea și capacitatea de inovare. Sperăm că această schimbare va aduce, astfel, un plus în activitatea întregii noastre echipe de la Iași”, declară Adina Vidroiu, director HR - Microsoft România, Grecia, Cipru și Malta.

Suprafața de birouri din centrul Iașului ajunge la peste 130.000 mp

Palas Campus este o investiție ce depășește 120 de milioane de euro. Imobilul desfășurat pe orizontală are șase corpuri, conectate atât la parter, cât și la primele trei etaje, iar două niveluri subterane sunt alocate unei parcări cu o capacitate de aproximativ 625 de locuri. Pe lângă birourile clasa A, Palas Campus va include spații de tip coworking în aer liber, un concept nou de food market, cu restaurante, cafenele și terase, un hub medical, o zonă de servicii care să faciliteze promovarea producătorilor locali, dar și spații pentru dușuri și vestiare, precum și locuri de parcare a bicicletelor.

Un alt avantaj al amplasamentului este reprezentat de vecinătatea cu ansamblul mixed-use Palas, ce oferă nenumărate facilități de shopping, food, petrecere a timpului liber și unde, în ultimii 10 ani, s-a format și un puternic centru de business. Astfel, rețeaua office în Iași a grupului IULIUS ajunge la peste 130.000 mp, Palas Campus completând comunitatea United Business Center, care cuprinde 7 clădiri de birouri premium, cu o suprafață de 75.600 mp, ce găzduiesc 50 de companii și unde lucrează 10.000 de angajați.

Palas Campus este un proiect sustenabil încă din faza de proiect, singurul care se află în proces de dublă certificare green – EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) al  International Finance Corporation (IFC) și LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) al US Green Building Council. De altfel, proiectul a atras și primul credit verde acordat unei companii românești, de la IFC, parte a Băncii Mondiale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Cosmin PAȘCA

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Aşa cum ANAF face publice listele marilor datornici persoane juridice, statul ar trebui să pună la dispoziţia cetăţenilor o listă, ideal sub forma unei aplicaţii, în care să existe un update la zi cu situaţia datornicilor infractori. Fireşte, nu înşiraţi acolo toţi găinarii, ci doar persoanele publice condamnate definitiv, respectiv cazurile penale cu prejudicii mari, să zicem de peste 50.000 de euro. Sunt informaţii de interes public, teoretic nu există vreun motiv să cadă sub incidenţa GDPR.

opinii

Inevitabilul scandal

Briscan ZARA

Inevitabilul scandal

Cele mai mari, mai sângeroase şi mai distrugătoare conflicte sunt acelea care au la bază atât diferenţe ideologice, cât şi interese de diverse feluri. Marile războaie au fost o asemenea combinaţie letală.

Soacra cu o singură noră

Cristina DANILOV

Soacra cu o singură noră

Două scaune sunt goale în Paradis - unul pentru o soacră bună și al doilea pentru o noră bună, am auzit pe cineva spunând odată. Iar tradițiile popoarelor lumii conving: natura tensionată a relației dintre soacră și noră este recunoscută de toată omenirea și în orice timp. 

Pe urmele incaşilor (II)

Mihai DORIN

Pe urmele incaşilor (II)

Lima este un loc de plecare, pentru a descoperi fabuloasa civilizaţie a incaşilor, nu o ţintă. Conchistadorii s-au ferit de vechile cuiburi de vulturi ale incaşilor, situate pe crestele Anzilor ori pe îngustele văi ale râurilor repezi. Lumea străveche e şi astăzi în inima munţilor; cea nouă, pe litoralul deşertic de la Pacific. Fractura e vizibilă până astăzi. 

pulspulspuls

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Zvonurile care tropăie prin târg de ceva vreme încoace legate de faptul că nea Măricel de la partidoiul local ar fi trimis la încălzire, printre alţii, şi un şef de spital ca să-l arunce la anul în competiţia pentru primărie, ei bine, cică aceste zvonuri ar arăta, de fapt, o strategie mai amplă la nivel naţional, şi nu ar fi neapărat o iniţiativă locală decât, eventual, în materie de alegere a omului. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.