Micul pictor în vârstă de 7 ani îşi vinde tablourile în scop caritabil
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Micul pictor în vârstă de 7 ani îşi vinde tablourile în scop caritabil

GALERIE
Micul pictor David Alexandru
  • Micul pictor David Alexandru
- +

Intr-o emisiune realizată de TVR au fost cumpărate nouă pânze

Micul pictor David Alexandru doreşte să-şi vândă tablourile pentru a veni în sprijinul celor 40 de copii cu dizabilităţi neuro-psiho-motorii asistaţi de Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany în cadrul Centrului de Recuperare deschis în toamna anului trecut. David, care va absolvi curând clasa I, la Liceul „M. Costin“, a reuşit să vândă deja 12 tablouri, banii urmând să fie donaţi Fundaţiei Bethany, pentru a susţine serviciile de terapie de care au nevoie cei 40 de copii bolnavi. 9 dintre tablouri au fost achiziţionate în cadrul emisiunii „O dată-n viaţă“, de la TVR 1. David, ca şi alţi puşti talentaţi din ţară, a fost protagonistul unei ediţii speciale de 1 iunie a emisiunii realizate de Iuliana Tudor, ediţie ce a fost difuzată vineri seara. „Primele trei tablouri au fost cumpărate de către Daniela Condurache. Când a auzit, David a strigat „ura!“.

Marius Ciprian Pop a cumpărat alte 3 tablouri, iar Iuliana Tudor a spus că nu poate rămâne mai prejos şi a achiziţionat şi ea 3. Tot 3 tablouri urmează să ajungă la o familie din Alexandria, oameni modeşti de la ţară care doresc să ajute cu drag copii cu dizabilităţi care au nevoie de o grijă specială, ştiind probabil ce eforturi implică acest lucru. David e dispus să vândă în scop caritabil până la 66 de tablouri, câte are deja făcute, cu excepţia icoanelor. Probabil că se va strânge o sumă frumuşică. David a dorit să facă acest lucru pentru că e foarte impresionat de cazurile speciale. Nu suntem extraordinar de bogaţi, dar ne bucurăm că suntem sănătoşi şi că putem trăi decent. El e prea micuţ ca să înţeleagă ce se întâmpla - şi mă refer la impactul creat de gestul lui -, dar e conştient că poate să facă un bine şi se bucură“, a spus Valerica Alexandru, mama lui David. Părinţii micuţului pictor nu au stabilit un preţ pentru tablourile acestuia, ce pot fi admirate până miercuri după-amiază pe simezele de la Palatul Copiilor. Dar, având în vedere costurile cu materialele pe care le foloseşte, precum şi munca pe care o depune pentru ca talentul său să fie fructificat, un tablou semnat de el ar trebui să fie achiziţionat măcar cu 100-120 de lei. Ieşenii mărinimoşi care vor să se alăture demersului lăudabil al lui David pot lua legătura cu mama acestuia, prin intermediul redacţiei „Ziarului de Iaşi“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.