Micuţii din Alexeni nu mai au răbdare aşteptându-l pe cel mai darnic Moş Crăciun din lume. Noi donații
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Micuţii din Alexeni nu mai au răbdare aşteptându-l pe cel mai darnic Moş Crăciun din lume. Noi donații

GALERIE
copii
 • copii
- +

Campania „Ziarului de Iaşi“ a reuşit să strângă la un loc eforturile tot mai multor oameni cu suflet mare care îşi doresc să aducă un strop de bucurie în sufletele copiilor necăjiţi de la Alexeni. 

Astfel, au făcut donaţii în bani Fundaţia Ecologică Green (FEG), preşedintele CJ, Maricel Popa, senatorul Doru Adrian Pănescu, prof.dr.ing Dan Caşcaval, rectorul Universităţii Tehnice, dar şi ieşeanul Şerban Niţulescu, doi ieşeni care doresc să fie anonimi. Elevii clasei a VII-a B de la Colegiul „Negruzzi“ au strâns obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte, dulciuri şi jucării. Concret, FEG a donat 1.500 lei, Cristian Stanciu dând şi o scurtă declaraţie: „Sărbătoarea Crăciunului ar trebui să fie, în special pentru copii, cel mai frumos moment din întreg anul. Şi anul acesta înţelegem să contribuim la magia sărbătorii, alăturându-ne campaniei iniţiate de Ziarul de Iaşi, printr-o donaţie. Dorim astfel să dăruim copiilor un zâmbet, în schimbul nenumăratelor zâmbete necondiţionate pe care le primim de la ei“.
 
De asemenea, preşedintele CJ, Maricel Popa a donat 2.000 lei. „Noi, în judeţul Iaşi, în Moldova, avem foarte multe zone cu copii care au foarte multe necesităţi, cu părinţi plecaţi în străinătate. De fiecare dată, gândul îmi este la aceşti copii, mai ales că şi eu m-am născut la ţară şi ştiu foarte bine ce înseamnă lipsa unor produse. Nu este vinovat nimeni pentru faptul că aceşti copii s-au născut la sat, la 50 km de oraş. Voi fi întotdeauna alături de aceşti copii pentru că şi eu, născându-mă la ţară, am avut foarte multe lipsuri, iar acum, dacă Dumnezeu mi-a dat, consider că şi eu, şi noi toţi, trebuie să ajutăm, trebuie să dăm înapoi din darul primit. De aceea, fac un apel la toţi oamenii de bine să fie alături de proiectul Ziarului de Iaşi, care, de fiecare dată, a organizat proiecte foarte frumoase pentru comunitate“, a precizat Maricel Popa.
 
Rectorul Dan Caşcaval a dăruit în cadrul campaniei 500 lei: „Întotdeauna Crăciunul a reprezentat prilejul divin să ne amintim de cei de lângă noi, cei care au nevoie de sprijin. Şi sunt mulţi ca ei, din păcate, şi sunt mulţi care oferă acest sprijin, din fericire. Ar trebui să fim mult mai mulţi cei care, în acest fel, să gândim că fiecare zi a anului poate fi Crăciunul, nu doar în decembrie. Ştiu că orice dar, poate mai puţin însemnat pentru noi, aduce o bucurie imensă copiilor care nu au încă şansa să poată să dăruiască ei altora altceva decat zâmbete“.
 
Cum putem să-i ajutăm
 
Cei care doresc să ajute în această campanie sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga 35. Mai multe detalii la 0232/271.271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre eventualele contracte de sponsorizare tip. A fost deschis şi un cont de donaţii la BRD de către Şcoala Profesională de Industrie Alimentară Ţibana (n.r. - şcoala cu personalitate juridică care are în subordine Şcoala Alexeni), contul fiind RO19BRDE240SV31022122400. Din banii strânşi, „Ziarul de Iaşi“ va cumpăra ghetuţe, fulare şi mănuşi, împreună cu reprezentanţii şcolii. În cazul în care vor mai rămâne fonduri, aşa cum foarte prbabil se va întâmpla, vor fi achiziţionate materiale didactice moderne necesare Şcolii Alexeni. De asemenea, ieşenii care doresc să doneze îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării sau alimente neperisabile pentru familiile nevoiaşe din Alexeni pot face acest lucru la sediul redacţiei. (Andrei MIHAI)
 

Lista onorabilă a donatorilor din această campanie

 • FEG - 1.500 lei
 • Maricel Popa - 2.000 lei
 • Adrian Pănescu - 1.000 lei
 • Dan Caşcaval - 500 lei
 • Şerban Niţulescu - 300 lei
 • Anonim - 1.000 lei
 • Anonim - 200 lei
 • Clasa VII B Negruzzi - haine, dulciuri, jucări
 • Prime Kapital (dezvoltator Silk District) - 3.000 euro
 • Conest - 2.000 lei
 • Anonim - 1.000 lei
 • Anonim - 500 lei
 • Andrei C. - 100 lei
 • Focality - 3.000 lei
 • USLIP Iaşi - cutii de bomboane şi agende
 • Silviu Macovei - 500 lei
 • Constantin Adăscăliţei - 500 lei
 • Editura Gama - cărţi educative
 • M.P. - 2.000 lei
 • Familia Ozarchevici - trei saci cu îmbrăcăminte şi încălţăminte și dulciuri
 • Camelia Gavrilă -1.000 lei
 • Asociaţia de Părinţi Şcoala „Haşdeu“ - 1.000 lei
 • Maftei Ilie - saci cu îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării şi obiecte casnice
 • Cuplu pensionari - 100 lei
 • Compania Antibiotice - 3.000 lei
 • Teritex România - căciuliţe şi fulare pentru copii
 • Anonim - 200 lei
 • Viorel Blăjuţ - 3.000 lei
 • Marian Şerbescu - 500 lei
 • Anonim - 500 lei

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.