anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Mihaela Popa i-a primit pe studenții din Iași veniți în vizită la Parlament

GALERIE
studenti mihaela popa iasi (1)studenti mihaela popa iasi (2)
 • studenti mihaela popa iasi (1)
 • studenti mihaela popa iasi (2)
- +

Senatorul Mihaela Popa a primit ieri în vizită la Parlamentul României, studenți din cadrul Asociației Studenților la Știinte Social-Politice Iași, cu ocazia unei dezbateri în cadrul proiectului „Parlamentul României”. Redăm comunicatul oficial:

"„Invitația doamnei senator Mihaela Popa a reprezentat  o oportunitate de a ne face auziți și ne-am bucurat că am putut discuta și colabora cu decidenți din mediul politic. În cadrul întâlnirii au fost dezbătute inițiative legislative ce propun schimbări în domeniul administrației locale și centrale: activitatea Consiliului Local, mecanisme de angajare a tinerilor și intership-uri în cadrul instituțiilor publice din România.” a declarat Sorin Scoruș, președintele Asociației Studenților la Știinte Social-Politice Iași. 

Acest proiect propune implicarea activă a studenţilor în procesul luării deciziilor la nivel parlamentar şi în viaţa politică, în general, prin iniţiativa de a dezbate teme de interes sporit în ceea ce priveşte situaţia tinerilor în societate şi de a găsi soluţii pentru acestea în colaborare cu parlamentarii României.

„În calitate de vicepreședintă a Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul României, am avut ca invitați pe studenții de la Asociația Studenților la Ştiinţe Social - Politice Iaşi. Este importantă implicarea tinerilor în deciziile luate la nivel parlamentar și în viața politică, dar mai ales este importantă cunoașterea instituțiilor și a instrumentelor democratice din România și din Uniunea Europeană. Întâlnirea de ieri a fost un exemplu pozitiv în ceea ce privește legătura dintre parlament și societatea civilă, un exemplu pe care eu l-am învățat în Parlamentul European.”

La această dezbatere au mai participat senatorii Dorin Dobra și Octavian Moțoc, membri în Comisia pentru Afaceri Europene, deputatul Costel Alexe și senatorul Tudor Barbu".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.