anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Mihaela Popa: Trebuie să stabilim criterii clare şi corecte în PNL pentru competiţia internă

GALERIE
mihaela popa
 • mihaela popa
- +

Mihaela Popa, senator PNL Iaşi, a fost invitată ca speaker la Şcoala de Vară a Organizaţiei de Femei a Partidului Naţional Liberal, organizată în week-end pe litoralul românesc. Alături de colegele de la Iaşi, Mihaela Popa a cerut ca PNL să ia exemplul forţelor politice din Europa, care includ reguli clare pentru organizarea competiţiilor interne, inclusiv în ceea ce priveşte procentul de prezenţă a femeilor pe listele de partid.

Vă dau un exemplu recent: Comisia Europeană condusă de Jean-Claude Juncker este formată, în proporţie de 33%, din femei, iar din cei 7 vicepreşedinţi, 3 sunt femei. Condiţia a fost impusă de Parlamentul European şi nu a fost uşor de îndeplinit, dar s-a dovedit că se poate”, a declarat senatorul PNL Mihaela Popa.

În acest sens, senatorul PNL Mihaela Popa a cerut conducerii partidului să reactiveze Comisia de Resurse Umane şi Egalitate de Şanse, care să stabilească un set de criterii clare, pe care PNL să le aplice în selecţia internă a candidaturilor şi a posturilor decizionale din administraţie. „Am discutat atât cu colege, cât şi cu colegi din PNL, din toată ţară, iar ideea este acceptată de toţi. Primesc în continuare solicitări în acest sens de la membrele noastre de partid, colege foarte bine pregătite, care trebuie susţinute printr-o competiţie internă cu proceduri clar stabilite. Ar fi un semnal de deschidere şi pentru societatea civilă din România, o dovadă că PNL poate şi ştie să facă o altfel de politică”, a mai spus senatorul PNL Mihaela Popa.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.