anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

Mihaela Popa va ajuta un elev din judeţul Iaşi prin intermediul Pro Ruralis

GALERIE
Pro Ruralis
 • Pro Ruralis
- +

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei, senatorul PNL Mihaela Popa a anunţat că va susţine financiar un elev din mediul rural din judeţul Iaşi, prin intermediul unei burse Pro Ruralis, pentru a oferi o şansă în plus la educaţie.

Cadru didactic, senatorul Mihaela Popa consideră că fiecare parlamentar al României ar trebui să-şi asume susţinerea unui elev din mediul rural, în special din zonele defavorizate.

„Ştim cât de importantă este educaţia în formarea noastră şi nu trebuie să uităm de inegalitatea de şanse pe care o au elevii din mediul rural, în special din zonele sărace ale ţării. De aceea, vreau să contribui la procesul de formare educaţională a unui elev din mediul rural, din judeţul Iaşi. Prin intermediul programului Pro Ruralis, voi susţine financiar o bursă lunară şi îi îndemn pe colegii mei din Parlament să facă acelaşi lucru”, a declarat senatorul PNL de Iaşi.

Nu este prima dată când parlamentarul liberal se implică în susţinerea elevilor din mediul rural. Tot cu sprijinul acestui program, Mihaela Popa a organizat o vizită la Bruxelles a primei promoţii Pro Ruralis, pentru ca tinerii să intre în contact atât cu instituţiile europene, cât şi cu şcolile şi universităţile din Europa.

Proiectul Pro Ruralis este unic în România şi a fost implementat începând cu anul 2001, fiind susţinut de comunitatea locală şi mediul privat din Iaşi. În cadrul acestui proiect sunt selectaţi tineri provenind din mediile defavorizate de la sate, cu un coeficient de inteligenţă peste medie, cărora li se acordă burse la şcoli şi licee de elită din Municipiul Iaşi, începând cu clasa a V-a.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X