anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Mihai Chirica şi Maricel Popa, două faţete ale aceleiaşi monede

GALERIE
puls
 • puls
- +

S-a dus Marcel Popa şi s-a dat în stambă la Buhaiul şantajist,  un exemplu, dacă mai era nevoie, de prostituţie politică pe care liderul de la judeţ  l-a făcut cu o naturaleţe de lele. Cineva care urmăreşte atent comportamentul elitei noastre politice şi administrative, poate observa cum dorinţele politice sunt factori favorizanţi, sau triggeri, pentru reacţii aberante, tot aşa cum anumite condiţii de mediu pot favoriza apariţia de boli ciudate şi variaţii genetice.

După primarul Chirica, care şi-a făcut un obicei din frecventarea promiscuităţii morale şi nu numai din oraş, prezenţa domnului Popa dă PSD-ului un anume tip de unitate de care era lipsit în ultima vreme. Este vorba de unitatea în penal şi în mizerie morală. Culmea este că amândoi se revendică de la principii înalte, de la statutul de reprezentanţi de seamă ai urbei, forjaţi de princii umaniste şi rectitudine valorică. Îi vezi prezenţi la momente deosebite, căutând anturajul lumii academice, sforţându-se să spună lucruri inteligente, să capete atenţia celorlalţi, privirile coconetului şi admiraţia presei. În realitate sfârşesc cumpărând toate acestea, prin cadouri fine, sau plătind grosolan, dar mascat, ca la bordelul de presă al Buhaiului şantajist. Care este interesul Buhaiului în aceste scamatorii, veţi spune? Tocmai acum, când este acuzat de mişmaşuri în acte, foloseşte administraţia locală pe post de detergent. Cei doi îi scot din foc castanele fierbinţi. După fiecare tumbă a împricinaţilor, Buhaiul începe să bată toba, să spună că el rezolvă acolo şi dincolo, că-l are pe primar la deştele mic, iar pe celălalt la buricele inelarului.

Deunăzi îl prostise pe un om de afaceri din Braşov, care are o afacere şi în târgul nostru, că el rezolvă la urbanism, scoate certificate şi autorizaţii pe bandă rulantă, că primarul îi este dator, că stă în limbă în faţa lui şi linge cerneala etc, cerând omului de afaceri să-l ia partener într-un proiect imobiliar. Noroc că respectivul a avut flerul să mai întrebe şi pe alţii, evitând astfel o asociere de tip şatră cu Buhaiul şantajist. Ceea ce se fac că nu înţeleg exemplarele politice Popa şi Chirica este că sub pretextul informării opiniei publice alimentează o escrocherie, o bubă penală contagioasă. Şi, iată, doi indivizi scăldaţi în mediul rafinat ieşean, în plin exerciţiu al seducţiei politice, ajung să fie paravan al unei abjecţii pe care, chipurile, o detestă. O dovadă în plus că răul, în esenţa sa, este nu numai banal - ca bâlbele şcolăreşti ale lui Marcel Popa -, dar şi incitant - amăgitor, precum aşa-zisele ieşiri antisistem ale lui Mihai Chirica.

O întrebare pentru liniştea dumneavoastră

Multă lume ne întreabă dacă mai ştim ceva despre doi ieşeni, un domn la vreo aproape cincizeci şi o doamnă mai tinerică - vă daţi seama, nu dăm vârsta - care au prezentat un oarecare interes pentru târg acum ceva vreme, dar au dispărut apoi, lăsând în urma lor o uşoară aşteptare. Ultima oară au fost văzuţi acum un an, poate un an şi un pic, nu mult peste, păreau a fi oameni de treabă, vorbeau frumos, erau îngrijiţi şi spuneau lucruri cu noimă. Atunci i-a zărit cineva prin centru, era noaptea, pe stradă, şi se bucurau pentru că  fuseseră aleşi, se pare, pe listele USR pentru parlament. Ce să răspundem, oare, celor care întreabă? Nu ştim ce fac cei doi, pe unde sunt, dar ne vom interesa. Nu credem că-i cazul să întrebaţi la poliţie. Este ca în bancul ăla, cu „Nu bateţi la uşă! Mai ies ei, din când în când.“

**** PONT ****
Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.