anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 07.08.2022

Mihai Chirica vrea să interzică pocnitorile în Iași. Cât costă amenda dacă ești prins cu una

GALERIE
pocnitori, petarde
 • pocnitori, petarde
- +

Primarul Mihai Chirica ar dori să interzică comercializarea petardelor de orice tip în Iași. În acest sens, municipalitatea a fost întocmit și un proiect de hotărâre, documentul urmând a fi dezbătut într-o ședință a Consiliului Local din viitorul apropiat.

Nerespectarea prevederilor acestei hotărâri de Consiliu Local, în cazul în care va fi adoptată, va constitui contravenție și va fi sancționată astfel:

• cu amendă cuprinsă între 2.400 lei și 2.500 lei - pentru persoanele fizice și persoanele juridice care comercializează petarde de orice tip pe raza Municipiului Iași;
• cu avertisment - pentru persoanele care nu au împlinit vârsta de 16 ani și care utilizează petarde de orice tip pe raza Municipiului Iași;
• cu amendă cuprinsă între 50 lei și 100 lei - pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 ani și 18 ani și care utilizează petarde de orice tip pe raza Municipiului Iași;
• cu amendă cuprinsă între 1.000 lei – 1.500 lei - pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani care utilizează petarde de orice tip pe raza Municipiului Iași.

În plus, agresarea oricărui animal sau oricărei păsări prin utilizarea de petarde de orice tip va constitui contravenție și va fi sancționată cu amendă cuprinsă între 2.400 lei și 2.500 lei.

Conform proiectului de hotărâre menționat, contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii în termen de 15 zile de la data comunicării procesului verbal de constatare și sancționare a contravențiilor.

Punerea în aplicare a prevederilor viitoarei hotărâri de Consiliu Local va fi asigurată de reprezentanții municipalității, anume Poliția Locală Iași, împuterniciți ai primarului Municipiului Iași, Corp Control Primar, Direcţia Tehnică şi Servicii Comunitare și Direcţia Generală Economică şi Finanţe Publice Locale.

Sursa: pagina de FB Primaria Iasi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liga a doua, la restart

Nicolae GRECU

Liga a doua, la restart

Va fi Politehnica Iaşi una dintre protagonistele luptei pentru promovarea pe prima scenă?

opinii

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

arh. Ionel OANCEA

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

Nu a trecut multă vreme de la stabilirea echipei câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură din proximitatea pieţei Palatului Culturii. Interesul pentru soluţiile realizate s-a stins. Probabil, echipa câştigătoare UNStudio lucrează deja la proiect, la documentaţiile pentru avizare, aprobare, autorizare. Discuţii mai mult sau mai puţin constructive vor mai fi, mai ales în momentele de consultare publică a planului urbanistic zonal ce va fi realizat cu această ocazie.

Călătorie în centrul oraşului

Alexandru CĂLINESCU

Călătorie în centrul oraşului

Dacă iau ca punct de reper locuinţa din Şefan cel Mare şi trasez un arc de cerc ce are drept limite Anastasie Panu şi Pojărnicie, casa din Păcurari e cumva pandantul celei din Ştefan cel Mare. Iar această legătură e, poate, şi o chestiune de destin.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.