anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Mihai Gâdea şi Mugur Ciuvică vor fi audiaţi în dosarul Antena Group - RCS & RDS

GALERIE
Gadea and Ciuvica
 • Gadea and Ciuvica
- +

Instanţa supremă a decis, vineri, ca directorul Antena 3, Mihai Gâdea, şi invitatul permanent al postului Mugur Ciuvică să fie audiaţi ca martori în dosarul în care Sorin Alexandrescu, fostul director al Antena Group, este acuzat că l-ar fi şantajat pe Ioan Bendei, administrator RCS&RDS. Instanţa supremă a audiat-o, la termenul de vineri, pe Raluca Puşcaş, fost director juridic al Antena TV Group. Ea a povestit că, pe 23 aprilie 2013, a fost invitată în biroul lui Sorin Alexandrescu, unde a primit contractul dintre SC Bodu SRL (firma care aparţine lui Dumitru Dragomir) şi RCS&RDS.

“Seara a avut loc şedinţa cu Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu şi Alexandru Popa. Contractul era însoţit de acte adiţionale şi un proces-verbal încheiat între părţile din contract. Nu mai ştiu câte acte adiţionale erau, Alexandrescu mi-a spus să mă uit peste documente, pentru că urmează să le discutăm ulterior. Nu mai reţin când s-a stabilit ora şedinţei, probabil mai târziu. Şedinţa a fost spre seara aceleiaşi zile, în biroul Cameliei Voiculescu. (…) Am discutat pe marginea contractului, iar Alexandrescu sau Camelia, nu mai reţin care dintre ei, mi-a spus să redactez o scrisoare ca din partea Jurnalului Naţional, care să fie trimisă spre părţile din contract şi către Dumitru Dragomir. Mi s-a spus să cerem prin scrisoare un punct de vedere cu privire la contract şi să menţionez că e nevoie de punctele de vedere pentru o anchetă jurnalistică. Alexandrescu nu mi-a spus de unde are acele documente”, a arătat martorul.
 
Întrebată de instanţă dacă inculpata Camelia Voiculescu avea vreun cuvânt de spus în luarea deciziilor din cadrul firmei, martorul a răspuns afirmativ. “Se discutau deciziile cu ea, se implica în activitatea societăţii, era consultată referitor la programe, la situaţii financiare. Am asistat la discuţii pe marginea programelor care urmau să se difuzeze, referitoare la programe care urmau să se achiziţioneze. Cele mai importante decizii din companie erau discutate cu ea, nu doar programe, ci şi situaţii financiare”, a continuat Raluca Puşcaş.
Chestionată de judecător în ce context i s-a cerut restituirea contractului şi dacă au mai fost discuţii despre acest subiect, Puşcaş a arătat: “Cu puţin timp înainte să fiu chemată la DNA, Camelia Voiculescu m-a chemat la o discuţie la ea în birou, unde mi-a spus că dacă voi fi chemată la audieri, să declar că ea şi Sorin Alexandrescu nu au ştiut nimic despre acele scrisori care au fost  transmise. La această discuţie nu au mai fost de faţă alte persoane. Acelaşi lucru mi-a fost solicitat şi de către Mihai Puiu, care nu mi-a transmis verbal, a scris pe un laptop, aşa cum am mai declarat”, a mai spus martorul.
 
Judecătorul Aurel Gheorghe Ilie a mai dorit să ştie dacă, la momentul în care au avut loc acele discuţii, martorul mai colabora cu Antena Group. “Da. Mi-am dat demisia după ce au avut loc acele discuţii”, a arătat femeia. Martorul a mai spus că ştia de existenţa mai multor litigii între Antena Gropu şi RCS&RDS şi că se discuta în perioada respectivă despre retransmiterea canalelor din grup de către RCS&RDS. La următorul termen, din 17 februarie, urmează a fi audiaţi ca martori Mihai Gâdea şi Mugur Ciuvică, angajaţi ai postului Antena3. Mihai Gâdea trebuia audiat la termenul de vineri, dar nu s-a prezentat pe motiv că este plecat în Statele Unite, în interes de serviciu.
Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, pe 12 mai 2016, pe fostul director al Antena Group Sorin Alexandrescu la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare şi pe Camelia Voiculescu la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Antena 3 şi Intact Publishing au fost achitate. Decizia a fost contestată la instanţa supremă. Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată în 1 octombrie 2013, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, şi de fostul şef al ANAF Şerban Pop.
 
Judecarea dosarului a început în 5 noiembrie 2013, iar în 11 februarie 2014 cauza a fost scoasă de pe rolul instanţei şi trimisă unui judecător de cameră preliminară, care să îndeplinească procedurile prevăzute de noul Cod de procedură penală. Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.
 
Actele de constrângere s-a fi exercitat verbal, prin afirmaţii legate de perspectiva declanşării unui scandal mediatic, dar şi prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la presupuse fapte de corupţie în care ar putea fi implicat Ioan Bendei. Acest spot publicitar, arată DNA, a fost realizat din dispoziţia Cameliei Voiculescu şi a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, şi a fost difuzat în perioada 9 - 30 mai 2013, cu o frecvenţă de cinci ori pe zi (în total, de 401 ori) de toate posturile TV aparţinând SC Antena TV Group SA şi SC Antena 3 SA.
 
 

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.