Mihăiţă: premoniţiune celestă sau viziune edilitară?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Mihăiţă: premoniţiune celestă sau viziune edilitară?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Dacă tot vedem că multă lume de prin târg are mari emoţii în legătură cu ultima descindere a procurorilor la palatul cel roznovan (procurori care cică ieri dimineaţă au ajuns acolo chiar înaintea lui Mihăiţă, despre care auzim că a întârziat motivat, căci cu o noapte înainte fusese la Bucureşti la audieri), ei bine, am zis că nu strică să vă spunem câte ceva şi despre chestiunea asta caldă, deşi se poate lăsa cu răcoare inclusiv în toiul verii. 

Ei bine, n-o să ne băgăm prea tare în problematica juridică, acolo fiind treaba procurorilor deocamdată. Atâta doar să vă spunem că, din indiciile de până acum, pare că vorbim de prima afacere babană pe care unii băieţi din zona liberalilor au parafat-o cu noua achiziţie politică, Mihăiţă.

Am scris noi la gazetă mai an despre chestiune, pe larg, era vorba de un schimb de terenuri, Primăria a primit lângă Eternitatea și a dat în Cicoarei, iar bună parte din caimacul afacerii a ajuns la o firmă din siajul famigliei premarelui niţos, ştiţi voi.

Altceva însă am remarca: oare cum se face că, în chiar ziua dinaintea celei în care s-a dus la audieri, Mihăiţă a fost la cimitir îmbrăcat cernit, cum v-am arătat şi ieri la rubricuţă (foto1)? Iar în ziua descinderilor, iar a fost la acelaşi cimitir din dosărel, de data asta cu coroniţe. O fi premoniţie? O fi viziune? Sau ambele?

Comisarul Zanfirică fără frică

Una scurtă în încheiere tot din zonă. Cică şefului ţaigherilor locali, care mereu se plânge că nu are oameni, i s-ar fi cerut recent de comiţiile ce au acum şi oameni din alte partide, neprietene, să scoată angajaţii din birouri pe teren, că-s prea mulţi. Cum acolo, vă daţi seama, e plin de pilăraie, mister Zanfi ce-a făcut? A scos la concurs posturi în berouri, de toţi au crezut că gata, ceilalţi ies la oraş. Dar n-a dat pe nimeni afară, că, vă daţi seama, iese cu scandal cât casa. Rezultatul? Şi mai mulţi cu mapa. Dom’ Zanfi, dar sapa?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.