anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

Mii de copii ameninţaţi de părinţi cu iepuraşul!

GALERIE
Patratel MARTI, 19 aprilie 2022 - 1
 • Patratel MARTI, 19 aprilie 2022 - 1
- +

* Duminică a fost sărbătoarea Floriilor şi multi-onomastica tuturor celor care poartă în buletine prenume vegetale; deţinem informaţii despre ce s-a întâmplat duminică:

* Pentru păturile sociale defavorizate s-au deschis, înainte de Florii, câteva talciocuri şi magazine second-hand de flori, cu marfă veche, dar ieftină. Cei care au vizitat un asemenea magazin spun că au văzut flori de naşi, socri şi nuntaşi aproape noi, doar uşor pătate de vin, flori rămase de la onomastici şi aniversări recente, puţin ofilite, şi flori chifligite ieftine, la kilogram, de făcut rachiu. Şi pentru compatrioţii care n-au ţinut Postul Mare unele magazine au oferit produse având oarecare legături cu lumea florilor; amintim cârnaţii tip trandafir, floricelele de porumb cu unt, mugurii de vită la caserole, pentru borşuri, precum şi bucăţile de carne (spată, cotlet, ceafă, muşchiuleţ etc.) sau micii din purcei numiţi Zambil, Crin, Brânduş, Viorel ori Bujorel.

* Florile carnivore s-au bucurat şi în acest an de mare căutare; cele mai solicitate au fost, din câte declară vânzătoarea unui magazin de plante exotice, carnivorele mari, capabile să înhaţe un animal de companie. Şi domnul Marian Pieliţă a cumpărat una pentru soacra sa Anemona şi i-a dus-o când au fost la ea la masă, de Florii. Seara, doamna s-a neliniştit, văzând că pekinezul său Pufiţă nu mai răspunde şi nu mai vine să roadă pantofi, apoi a leşinat când a văzut o bucată din lesa lui Pufiţă, pe jumătate mestecată, lângă ghiveciul plantei. Ieri, când soţia lui Marian a fost într-o vizită scurtă pe la mama ei, n-a găsit-o acasă; i-a văzut doar proteza dentară şi peruca, ambele pe jumătate mestecate, lângă ghiveciul plantei, alături de o bucată de lesă...

* Şi o ştire fără legătură cu Floriile, ci cu sărbătoarea Paştelui: corespondenţii noştri ne informează că peste tot, în ţară, se semnalează cazuri de cuminţenie printre copiii cu vârste sub 12 anişori! La prima vedere, s-a crezut că micuţii s-au cuminţit fiindcă aşteaptă cu mult interes darurile de Paşti de la părinţii lor, dar apoi s-a descoperit că valul de comportare exemplară a fost cauzat de ornamentele pascale deosebit de hidoase, instalate prin parcuri de primari: ouă ca din filmele cu extratereştri, iepuraşi monstruoşi, puişori sângeroşi sau personaje din desenele animate horror. Se pare că mii de părinţi au fost surprinşi în timp ce îşi ameninţau copiii "Dacă nu eşti cuminte te duc în parcul pentru cei mici şi te las acolo, să te mănânce iepuraşul!".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.