anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Mii de elevi ieşeni au aflat cum să îşi cheltuiască banii de buzunar

GALERIE
educatie-financiara-elevi
 • educatie-financiara-elevi
- +

Ei au fost pregătiţi în cadrul a două cursuri organizate de către Visa şi Junior Achievement România.

 

Zeci de mii de şcolari din judeţul Iaşi îşi pot gestiona mai uşor bugetul lunar de venituri şi cheltuieli şi pot lua decizii potrivite pentru viitorul lor financiar. În jur de 35.000 de elevi din Iaşi au urmat pe parcursul acestui an cursurile de educaţie financiară „BaniIQ” şi comerţ online „Banii pe Net”. La nivel naţional, aproape 215.000 de persoane au finalizat cursurile derulate de Visa şi Junior Achievement România în primele zece luni din 2016, respectiv un sfert din totalul celor 865.000 de beneficiari ai celor două programe din ultimii cinci ani. Astfel, numărul beneficiarilor se apropie de un milion, prag estimat să fie depăşit pe parcursul anului viitor.

„Cele două programe se derulează în şcoli şi licee, online şi în bibliotecile publice din ţară, având o dispersie foarte bună la nivel naţional. Astfel, cei mai mulţi dintre beneficiarii cursurilor «BaniIQ» provin din Bucureşti, Iaşi, Timiş, Cluj, Suceava şi Argeş, iar în cazul programului «Banii pe Net», pe lângă aceste judeţe, se adaugă Constanţa şi Prahova”, au precizat, în comunicat, organizatorii celor două cursuri. În document se mai specifică faptul că cursurile de educaţie financiară şi comerţ online derulate de Visa au o prezenţă tot mai vizibilă şi în comunităţile rurale prin intermediul unui parteneriat încheiat de companie cu reţeaua naţională de biblioteci publice. Aproximativ10.000 de persoane au fost instruite prin intermediul acestui parteneriat în 2016 şi peste 250 de biblioteci din 13 judeţe au participat la cele două programe.

„Cu ajutorul programelor «BaniIQ» şi«Banii pe Net» am făcut primii paşi către incluziunea financiară a mediului rural şi a zonelor sărace, acolo unde accesul la informaţie este mai redus. Din păcate, nivelul de alfabetizare financiară este foarte scăzut în toată ţara, nu doar în zonele rurale, doar 22% dintre români având cunoştinţe financiare, ceea ce ne plasează pe ultimul loc în Europa, conform unor studii recente. Este şi motivul pentru care derulăm aceste programe la nivel naţional, întrucât oricine ar trebui să aibă o cultură financiară de bază pentru a-şi gestiona bugetul lunar de venituri şi cheltuieli şi pentru a lua cele mai potrivite decizii pentru viitorul său financiar”, a declarat Cătălin Creţu, directorul general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa Europe.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.