Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Mii de euro şpagă îndesată într-un pachet de ţigări: iacătă cum se dezvoltă Iaşul!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Dacă tot încă nu s-au liniştit reverberaţiile scandalului legat de scoaterea pe tuşă a lui Peni Hill de Bahlui în chestiunea cu blocul cu pricina, haideţi să vă povestim cea mai haioasă fază legată de şpăgile date prin zona asta a imobiliarilor. 

Una care, chiar dacă s-a petrecut mai de mult, merită spusă pentru că abia acuma s-a auzit de ea, deoarece se pare, a fost declasificată de organele informative în drept, iar fapta ar fi fost deja prescrisă. Aşadar, spune povestea că mister Chişcă, cel care l-a înfundat acuma şi pe mister Peni, era un obişnuit al plocoanelor încă de când s-a apucat de construit în târg. Iar prima tentativă cică s-a petrecut pe vremea lui Jiji, când acesta cică a băgat 4.000 de coco îndesat într-un pachet de ţigări, cu destimaţia premărie, pentru un flecuşteţ acolo de autorizaţie, şpagă mică dar în ton cu vremurile grele.

Intermediarii afacerii, adicătelea mesageri şi cărăuşi ai pachetului, cică ar fi fost junele pe atunci Jakob Ban (despre care tocmai ce vă povesteam ieri că a luat bătaie cu poşeta peste scăfârlie de la amantă, care l-a prins că stătea la cafeluţă în crâşmă în Tudor cu fosta nevastă), dimpreună cu cel mai eficient adunător de mălai electoral pe care l-a avut Jiji de-a lungul mandatelor lui, băiatul de încredere care s-a ajuns acuma pe cai mari, şi care spune că-l are în vârful şurubelniţei, ca protector, pe fostul dipotat de Iaşi acum mare jude la Ograda Constituţională, stiţi voi care. Scena II, tabloul I: daţi foaia la pulsuleţul următor!

Scoşi în şuturi din beroul numărul unu al Iaşului

Cei doi cică s-a moşmondit mult care şi cum să înmâneze marfa, iar până la urmă s-ar fi decis s-o ducă amândoi, ca să se îmbărbăteze unul pe altul. Au intrat într-un moment în care Jiji era singur, i-au spus care-i treaba şi au scos obiectul delict pe masă. Ei bine, Jiji, când a văzut ce sumă este acolo, cică s-a enervat aşa de tare că i-a dat pe cei doi afară şi a şi aruncat cu obiectul după ei, spunându-le să nu mai calce cu aşa propuneri în viaţa lor pe la el. Propuneri aşa de mici, sau aşa de indecente? Iată că asta n-am reuşit să aflăm nici în ziua de azi!În fine: ehh, alte vremuri...

Cu Drulă, ghici cine se simte sculă pe basculă?

Schimbările care au loc la nivel naţional în USR cică se resimt şi la Iaşi într-un anume fel, stimaţi telespectatori. De-un par egzamplu, dacă până acum, cu Cioloş lider, dipotata de Iaşi Monika se simţea pe cai mari, mai nou, odată cu desemnarea lui Drulă ca preşedinte, auzim că s-ar simţi mai în largul său un personagiu vniversitar, militant pro-A8, fost secretar de stat, Covăsnianu pe numele lui, amic cu Drulă de pe vremea când combăteau împreună prin oengeuri. Aşa că mergeţi pe burtă, că apa-i mică!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri