anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Mii de părinţi din Iaşi şi-au înscris deja copiii în clasa pregătitoare

GALERIE
inscriere
 • inscriere
- +

Pana astazi, au fost validate 3728 de cereri de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014. Din totalul acestora, 3236 sunt solicitări pentru unitatea de învăţământ de circumscripţie şi 492 pentru unităţi din afara circumscripţiei. Distribuţia cererilor de înscriere pe medii de rezidenţă evidenţiază diferenţe nesemnificative între rural şi urban: 1910 cereri în urban şi 1818 în rural.

"La nivelul municipiului Iaşi există şcoli mai solicitate: Şcoala Otilia Cazimir, Şcoala Titu Maiorescu, Şcoala B.P. Haşdeu, Şcoala St. Bârsănescu. În acest context, pentru înscrierea copiilor la unitatea dorită,  părinţii au recurs la mutaţii de domiciliu în circumscripţiile şcolilor amintite, determinând astfel depăşirea numerică a locurilor alocate. Pentru rezolvarea acestei situaţii, Inspectoratul Şcolar va analiza varianta suplimentării numărului de locuri, cu precizarea că acele clase nou create ar putea  funcţiona în alte locaţii", a precizat inspector scolar Mihaela Apetroae.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean recomandă părinţilor să aibă în vedere înscrierea copiilor în timp util în prima etapă prevăzută de metodologie, pentru a evita supraaglomerarea din ultimele 2 zile, având în vedere că aceste cereri necesită şi centralizarea lor în aplicaţia electronică. În acelaşi timp, Inspectoratului Şcolar Judeţean va avea ca prioritate rezolvarea situaţiilor speciale, astfel încât fiecărui copil să îi fie respectat dreptul la educaţie, în conditii de calitate si apropiere de domiciliu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Complicata bandă unică

Radu MEȘNIȚĂ

Complicata bandă unică

Singura bandă de acest fel din Iaşi, lipsită de continuitate pentru că se termină brusc în Podu-Roş, asigură practic o legătură rapidă între două intersecţii aglomerate.

opinii

Scrisoare de protest - Qatar 2022

Briscan ZARA

Scrisoare de protest - Qatar 2022

Campioana mondială nu trebuie în niciun fel aclamată, este suficient că i se înmânează Cupa Mondială, lăsând pierzătorii cu un sentiment negativ de mâhnire neconsolată şi gustul amar al înfrângerii. Jucătorii victorioşi trebuie să se retragă în linişte, afişând posturi umile şi cu figuri neutre pe faţă care să nu sugereze bucurie nemărginită, satisfacţie, împlinire, sentimente care nu-şi au locul într-o lume guvernată de fair play şi de egalitate.

Predicatorul josnic al moralităţii

Cristina DANILOV

Predicatorul josnic al moralităţii

Cu toții ne putem comporta ipocrit în unele situații, dar există o linie importantă între nivelul de ipocrizie socială și tolerabilă și ipocrizia intolerabilă care ne transformă din sfinți în predicatori josnici ai moralității, ideilor și adevărului nostru. Cu cât ne respectăm mai mult propria persoană, cu atât mai mult vom reuși să ne oprim la timp pentru a nu depăși această linie dezamăgindu-ne, cu faptele și cuvintele noastre, nu atât pe noi cât și pe cei alături de care conviețuim.

Glose de Ziua Naţională

Mihai DORIN

Glose de Ziua Naţională

A fost 1 decembrie, ziua împlinirii năzuinţei noastre esenţiale - unirea românilor şi a teritoriilor româneşti cu patria mamă. Aceasta ne spune istoria. Şi sigur istoria nu are cum să ne transmită un mesaj fals sau unul inventat de istorici, aşa cum cred criticaştrii români, care nu pot integra măreţia unei clipe în modul nostru de viaţă mediocru ori în  istoria noastră, care nu ar vesti, vezi Doamne, o izbândă precum cea din anul 1918. 

pulspulspuls

Iată gargara politică: imagine cu partidul care militează cel mai mult pentru drepturile femeilor!

Iată gargara politică: imagine cu partidul care militează cel mai mult pentru drepturile femeilor!

E de râs, dacă nu ar fi de plâns: iată cea mai elocventă şi relevantă imagine ce ilustrează gargara politică în plenitudinea ei, surprinsă de un coleg de presă la Iaşi de ziua naţională a ţării. 

Caricatura zilei

Moș Crăciun, supărat pe Moș Niculae

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.