Mii de profesori intră în febra examenelor. Încep înscrierile la titularizare

vineri, 08 mai 2015, 01:51
2 MIN
 Mii de profesori intră în febra examenelor. Încep înscrierile la titularizare

Profesorii care doresc să prindă un post pentru anul şcolar 2015-2016 trebuie să se înscrie la examenul de titularizare, înscriere care are loc în periaoda 11-19 mai. Primul pas pe care aceştia trebuie să-l facă este să analizeze lista cu posturile didactice vacante din învăţământul preuniversitar, care se va afişa în cursul zilei de astăzi la sediul Inspectoratului Şcolar, şi pe site-ul acestuia.

Lista cuprinde peste 1.000 de posturi, cam câte au fost şi anul trecut. Organizatorii anunţă că absolvenţii de anul acesta trebuie să depună la dosar adeverinţa de student în an terminal şi adeverinţa că este înscris la modulul psihopedagogic. Dosarul de înscriere la concursul de ocupare a posturilor didactice vacante trebuie să conţină actele de studii legalizate la notar şi adeverinţă de la medicul de Medicina muncii, plus celelalte acte enumerate în cererea de înscriere, acte personale.
Validarea fişelor de înscriere se va face în perioada 22-25 mai, iar pentru absolvenţii promoţiei 2015 validarea fişelor de înscriere va avea loc în perioada 9-13 iulie. În aceeaşi perioadă, aceştia trebuie să depună la dosarul de înscriere şi adeverinţa de absolvire şi adeverinţa de modul psihopedagogic, în copii legalizate la notar.
Probele practice sau orale şi inspecţiile speciale la clasă se vor desfăşura în perioada 26 mai – 27 iunie.

Pe data de 21 iulie se va susţine concursul propriu-zis.
Pe 31 iulie se face repartizarea, în şedinţă publică, a candidaţilor cu media de repartizare minimum şapte, pentru angajare cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul centrelor de concurs în care au susţinut atât proba practică sau inspecţia specială la clasă, cât şi proba scrisă în ordinea descrescătoare a mediilor.
Anul trecut au fost scoase la concurs în judeţul Iaşi 1.266 de posturi vacante în cele 233 de unităţi de învăţământ existente. Dintre acestea, în jur de 680 sunt la şcolile din mediul rural, iar un număr de aproximativ 586 de posturi, la şcolile din mediul urban.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii