anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Mii de profesori intră în febra examenelor. Încep înscrierile la titularizare

GALERIE
examen titularizare
 • examen titularizare
- +

Profesorii care doresc să prindă un post pentru anul şcolar 2015-2016 trebuie să se înscrie la examenul de titularizare, înscriere care are loc în periaoda 11-19 mai. Primul pas pe care aceştia trebuie să-l facă este să analizeze lista cu posturile didactice vacante din învăţământul preuniversitar, care se va afişa în cursul zilei de astăzi la sediul Inspectoratului Şcolar, şi pe site-ul acestuia.

Lista cuprinde peste 1.000 de posturi, cam câte au fost şi anul trecut. Organizatorii anunţă că absolvenţii de anul acesta trebuie să depună la dosar adeverinţa de student în an terminal şi adeverinţa că este înscris la modulul psihopedagogic. Dosarul de înscriere la concursul de ocupare a posturilor didactice vacante trebuie să conţină actele de studii legalizate la notar şi adeverinţă de la medicul de Medicina muncii, plus celelalte acte enumerate în cererea de înscriere, acte personale.
Validarea fişelor de înscriere se va face în perioada 22-25 mai, iar pentru absolvenţii promoţiei 2015 validarea fişelor de înscriere va avea loc în perioada 9-13 iulie. În aceeaşi perioadă, aceştia trebuie să depună la dosarul de înscriere şi adeverinţa de absolvire şi adeverinţa de modul psihopedagogic, în copii legalizate la notar.
Probele practice sau orale şi inspecţiile speciale la clasă se vor desfăşura în perioada 26 mai - 27 iunie.

Pe data de 21 iulie se va susţine concursul propriu-zis.
Pe 31 iulie se face repartizarea, în şedinţă publică, a candidaţilor cu media de repartizare minimum şapte, pentru angajare cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul centrelor de concurs în care au susţinut atât proba practică sau inspecţia specială la clasă, cât şi proba scrisă în ordinea descrescătoare a mediilor.
Anul trecut au fost scoase la concurs în judeţul Iaşi 1.266 de posturi vacante în cele 233 de unităţi de învăţământ existente. Dintre acestea, în jur de 680 sunt la şcolile din mediul rural, iar un număr de aproximativ 586 de posturi, la şcolile din mediul urban.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liga a doua, la restart

Nicolae GRECU

Liga a doua, la restart

Va fi Politehnica Iaşi una dintre protagonistele luptei pentru promovarea pe prima scenă?

opinii

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

arh. Ionel OANCEA

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

Nu a trecut multă vreme de la stabilirea echipei câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură din proximitatea pieţei Palatului Culturii. Interesul pentru soluţiile realizate s-a stins. Probabil, echipa câştigătoare UNStudio lucrează deja la proiect, la documentaţiile pentru avizare, aprobare, autorizare. Discuţii mai mult sau mai puţin constructive vor mai fi, mai ales în momentele de consultare publică a planului urbanistic zonal ce va fi realizat cu această ocazie.

Călătorie în centrul oraşului

Alexandru CĂLINESCU

Călătorie în centrul oraşului

Dacă iau ca punct de reper locuinţa din Şefan cel Mare şi trasez un arc de cerc ce are drept limite Anastasie Panu şi Pojărnicie, casa din Păcurari e cumva pandantul celei din Ştefan cel Mare. Iar această legătură e, poate, şi o chestiune de destin.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.