Mii de români ameţiţi "că s-au învârtit în Hora Unirii"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 19.05.2021

Hai să dăm mână cu mână la sfârşit de săptămână!

Mii de români ameţiţi "că s-au învârtit în Hora Unirii"

GALERIE
unirea
  • unirea
- +

Dacă am fi fost în locul strămoşilor am fi grăbit Unirile, că ambele cad cam câş, iarna, când cheful de defilat / prins în horă e la fel de redus ca temperaturile; le-am fi pus în mai-iunie, pe iarbă verde, printre flori şi dozatoare de bere, nu pe omătul alb, printre ţurţuri şi oameni de zăpadă. 

Nici secatul Milcovului dintr-o sorbire nu prea merge, că riscă moldovenii şi muntenii să se înece cu sloiuri de gheaţă. Mâine sărbătorim Mica Unire, deşi nu e indicat să dăm mână cu mână, din cauza pandemiei; o poveste mică despre cum au petrecut, mai demult, unii români, în cele ce urmează:

 

smiley laugh blush

Mai demult, într-un an, sătenii din Consumatori s-au prins în Hora Unirii; mai exact, s-au prins în câteva hore, fiind prea mulţi pentru una singură (ar fi ieşit o horă de rază R egal 247 de metri, care ar fi împiedicat circulaţia pe drumurile publice şi ar fi trecut prin gârlă). Au tras horele peste zăpada proaspăt căzută cu o noapte în urmă, lăsând  pe jos tot atâtea urme circulare; acestea au fost fotografiate din satelit, iar imaginile au ajuns la NASA, cu menţiunea "Top Secret! UFO in Consommatory, Romania!". A doua zi, cercetătorii veniţi acolo au văzut humanoizi verzi la faţă, cu ochii mici şi roşii, aşa că s-au speriat şi au leşinat; ei nu ştiau că, în ajun, sătenii sărbătoriseră Unirea la bufet, până dimineaţa. Dosarul conţinând raportul lor fulminant se află şi acum închis bine într-un dulap sigilat din Zona 51, Nevada...

 

smiley laugh blush

Mulţi s-au întrebat, pe drept cuvânt, de ce ţin atât de mult locuitorii din Consumatori la Hora Unirii - şi la nenumărate alte hore, în general, indiferent de sezon, de ocazie  sau de dispoziţie. Pasiunea asta a lor vine din istorie, de pe vremea comunismului, de prin anii '80, dintr-o iarnă geroasă în care tovarăşul primar de atunci al localităţii a primit ordin, pe linie de partid, să organizeze o Horă a Unirii tovărăşească, în care să se prindă, pe lângă săteni, oamenii muncii de la oraş (adică navetiştii) şi intelectualii (popa, învăţătorul şi inginerul agronom); cu toţii s-au prins în horă şi s-au învârtit aşa, cam un sfert de ceas, până când au ameţit tare. De atunci, de fiecare dată când n-au bani să se ameţească la bufet, localnicii se învârt în horă, ăsta-i secretul lor!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un trio pentru integrare

Lucian DÎRDALA

Un trio pentru integrare

Denumirea neoficială - „Trio Asociat” - are meritul că duce discuţia şi spre provocările zilei, nu doar spre ambiţiile de integrare din viitor. Dorinţa celor trei ţări de a coopera în vederea unei cât mai bune valorificări a potenţialului asocierii nu ar trebui să deranjeze instituţiile europene, chiar dacă acestea sunt atente să nu transmită celorlalţi membri impresia că ar reprezenta „plutonul secund” al Parteneriatului Estic.

Filmuletul zilei

opinii

Un altfel de test PCR

Florin CÎNTIC

Un altfel de test PCR

Pe 8 mai s-a comemorat un veac de la înfiinţarea Partidului Comunist din România prilej de sesiuni ştiinţifice vineri pentru prietenii de la Universitatea „Petre Andrei” şi de reflecţie pentru mine.

Câteva lucruri despre „profesiunea de scriitor”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Câteva lucruri despre „profesiunea de scriitor”

M-a întrebat odată cineva într-un interviu, dacă urmăresc popularitatea, faima. Faimos este Becali sau cei care apar seară de seară pe ecrane, plătiţi cu jdemii de euro, tratând subiectele la modă, cei care plac „canaliei de uliţi”, cum spunea Poetul. 

Un festival care trebuie să continue

Alex VASILIU

Un festival care trebuie să continue

Trecând în revistă recitalurile şi concertele programate în a XXII-a ediţie a Festivalului Muzicii Româneşti (Iaşi, 10-16 mai), se cuvine onorată iniţativa echipei alcătuită în 1971 din Achim Stoia, rectorul fostului Conservator, Ion Baciu, directorul Filarmonicii şi Mihai Cozmei, decan la instituţia de învăţământ muzical superior, de a institui şi la Iaşi un eveniment de anvergură naţională. Începutul este datat 1973. 

pulspulspuls

Iată cea mai mare frică a lui Alexe şi Chirica!

Iată cea mai mare frică a lui Alexe şi Chirica!

Chiar dacă prin filială mulţi cred că noua numire interimară la şefia pe judeţ în locul lui Alexe nu ar ridica nicio problemă pe termen mediu şi lung, căci, imediat ce dosarele şi lucrurile se vor aşeza în matca lor, în secunda doi se va reveni la poziţiile dinainte, unii mai cu dare de mână din zonă ar avea, zice-se, şi alte opinii despre ce se mai poate întâmpla. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.